logo
01 KASIM 2026

Trabzonspor'un Mendy ve Bouchouari kararının bedeli 5 milyon Euro

Trabzonspor yönetimi Batista Mendy ve Bouchouari'yi ne Sevilla ya da Nice'e kiralık gönderdi ne de sattı

16.09.2026 10:21:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un Mendy ve Bouchouari kararının bedeli 5 milyon Euro
Trabzonspor'un Mendy ve Bouchouari kararının bedeli 5 milyon Euro
Trabzonspor yönetimi Batista Mendy ve Bouchouari'yi ne Sevilla ya da Nice'e kiralık gönderdi ne de sattı. Sonunda ikisi de elde kaldı. TFF'ye tescil edilmedikleri için sezon sonuna kadar sadece Türkiye Kupası maçlarında oynayabilecek iki oyuncu için kasadan en az 4-5 milyon euro ödeme çıkacak.






Trabzonspor yönetimi Fatih Tekke'nin prensi olarak gelen ancak hayal kırıklığı yaşayan Benjamin Bouchouari ile Tekke'nin geçen sezon kiralık olarak gönderilmesini istediği Batista Mendy'yi kadroya yazmadı. İki oyuncu ancak yeni gelen teknik direktör Thomas Reis'in istemesi durumunda Türkiye Kupası maçlarında forma giyebilecek.






İşin ilginci ise Mendy'yi yaz transfer döneminde Sevilla geri istedi... Ancak Trabzonspor yönetimi Sevilla ile geçen sezon yapılan kiralama sözleşmesinde yer alan "opsiyonun" altına düşmedi.






Sevilla da o boşluğu Galatasaray ve Beşiktaş'ın istediği Youssouf Fofana'yı alarak doldurdu, defteri kapattı. Trabzonspor, Mendy ile baş başa kaldı.






Benzer bir durum Bouchouari konusunda yaşandı... Geçen sezon St. Etienne'den 4 milyon euroya alınan Faslıyı Nice istedi. Başkan Ertuğrul Doğan pazarlıklara devam ederken Fransız ekibi transferden vazgeçti. Bouchouari de Mendy gibi elde kaldı.






Bordo-mavili yönetim sadece Türkiye Kupası'nda oynamaları için iki oyuncuya bu yıl toplamda 4-5 milyon euro arasında maaş ödemesi yapacak. Kiralık gönderilip belki de en azından maaş yüklerinin bir kısmı eritilebilirdi. Ayrıca Mendy gibi gittiği takımda parlama ihtimali de olabilirdi.

Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, deplasmanda Fenerbahçe karşısında ilk yarısını geride tamamladığı mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

31.10.2026 21:49:00 / Güncelleme: 31.10.2026 21:52:45
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup
Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup
Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, deplasmanda Fenerbahçe karşısında ilk yarısını geride tamamladığı mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

8. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzun pasında Sundberg'in sektirdiği top Lukaku'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Arda, meşin yuvarlağı kontrol etti.

9. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Lukaku ile paslaşarak sağdan ceza sahasına giren Oğuz Aydın'ın çaprazdan vuruşunda kaleci Arda, gole engel oldu.

19. dakikada Guendouzi'den topu kapan Juan, soldan atağa katılan Janderson'a pasını aktardı. Soldan ceza sahasına giren bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Ederson ayaklarıyla topu kornere yolladı.

31. dakikada Fenerbahçe net fırsattan yararlanamadı. Sol kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci, ceza sahasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktardı. Bu futbolcu yakın mesafeden topu ıskaladı.

35. dakikada kendi sahasında topu kapan Arda Okan Kurtulan, sağdan rakip ceza sahasına girip Janderson'a ortaladı. Bu futbolcu ceza yayı üzerindeki Antunes'i topla buluşturdu. Antunes'in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından dışarı gitti.

44. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Antunes penaltı noktası üzerine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Bokele'nin kafa vuruşunda Ederson son anda topu kornere tokatladı.

45+1. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Levent Mercan'ın pasında topla buluşan Lukaku, ceza yayı üzerindeki Guendouzi'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun gelişine yerden şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.







49. dakikada Ederson'un hatalı pasında topu alan Arda Okan Kurtulan, kale sahası içindeki Juan'ı topla buluşturdu. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Ederson gole izin vermedi.

64. dakikada Fenerbahçe hızlı çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Oğuz Aydın, kale sahasına hareketlenen Lukaku'ya yerden gönderdi. Bu futbolcu yakın mesafeden meşin yuvarlağı ıska geçti.

69. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Antunes ön direğe ortaladı. Bu noktada yükselen Juan'ın kafayla müdahalesi sonrası arka direğe hareketlenen Miroshi, yakın mesafeden topa dokunamadı.


71. dakikada Levent'in pasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı Lukaku'ya aktarmak istedi. Savunmadan dönen topu tekrar alan Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı noktası üzerinden vuruşunda meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü.







76. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Savunmadan atılan uzun topu uzaklaştırmak isteyen Guendouzi'nin ters vuruşunda Armstrong, Skriniar'ın müdahalesine rağmen geçerek topu kaptı. Ceza sahasına giren bu futbolcunun yerden şutunda top, köşeden ağlarla buluştu: 1-1.

78. dakikada Göztepe öne geçti. Sağdan kazanılan korner atışında Anjorin'in ön direğe ortaladığı topa yükselen Henrique, meşin yuvarlağı köşeden filelere yolladı: 1-2.

Karşılaşma Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Fenerbahçe, bu sonucun ardından 10 maç sonunda 16 puanda kaldı ve lider Galatasaray'ın 9 puan gerisine düştü.

Kadıköy'de "yönetim istifa" sesleri

Fenerbahçeli taraftarlar, yönetimi istifaya davet etti.

Müsabakanın 78. dakikasında Göztepe'nin 2-1 öne geçtiği golün ardından sarı-lacivertli tribünler yönetim aleyhine tezahüratta bulundu.







Üstünlüğünü koruyamıyor

Fenerbahçe, bu sezon öne geçtiği müsabakalarda önemli puan kayıpları yaşadı.

Sarı-lacivertliler, ligdeki 3 karşılaşmada, üstünlüğünü koruyamadığı gibi sahadan puansız ayrıldı.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Göztepe maçlarında öne geçmesine karşın sahadan 2-1'lik mağlubiyetlerle ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 2-0 öne geçtiği müsabakada Slavia Prag ile 2-2 berabere kalmıştı.

Beşiktaş'a transferi annesine kaldı

Beşiktaş her ne kadar menajeri Daniel Campbell'ı ikna etmiş olsa da Joe Willock'un siyah-beyazlı formayı giymesi; model sevgilisinden yıldız oyuncuyu ayıracak kadar oğlu üzerinde güçlü bir etkisi olan annesi Sarah'ya bağlı

31.10.2026 16:59:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a transferi annesine kaldı
Beşiktaş'a transferi annesine kaldı
Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'nun ısrarla istediği bir isim var: Joe Willock. İşin ilginci, Willock'un oynayabileceği bölgelerde siyah-beyazlıların elinde Salih Özcan ve Ndidi ile Olaitan ve Miretti ile beraber Orkun Kökçü var.






Willock'un gelmesi durumunda muhtemelen orta saha Salih, Willock ve Orkun'dan oluşacak. Bu ise sanki Başkan Serdal Adalı transferde "hedef şaşırtıyor" gibi bir hava yaratıyor. Çünkü Olaitan'ın yedek kalması şu an için düşünülemez gibi görülüyor. Tek düşünülen, Olaitan'ın satılacak olmasına hazırlık yapılıyor gibi bir hava var.






Bu arada bir iddiaya göre Willock'un menajeri ile anlaşma sağlandı. Ancak Karayip asıllı (Montserrat) İngiliz oyuncunun direkt bağlı olduğu bir menajeri yok; haklarını babası Charles ve annesi Sarah koordine ediyor.






Yaz aylarında Beşiktaş; Charles ve Sarah Willock'u İstanbul'da ağırladı, Boğaz'ı gezdirdi, ellerini sıcak soğuk suya sokmadı, olabilecek en şaşalı evleri bile gösterdi. Ancak ne Charles'ı ne de Sarah'ı ikna edebildi.






Bu yüzden Beşiktaş şu anda Willock'un FIFA düzeyindeki haklarını düzenleyen menajeri Daniel Ricky Campbell'ı ikna etmiş gibi görünse de ve dışarı bu şekilde haberler servis edilse de, özellikle Willock'un zamanında model Chloe Wealleans-Watts ile ilişkisini bitiren annesi Sarah'yı ikna etmeden bu transfer bitmeyecek.

Aziz Yıldırım hocasını buldu

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi Ronald Koeman'a teslim etme konusunda oldukça istekli. Başkana göre Hollandalı teknik adam hem Romelu Lukaku'yu hem de Mason Greenwood'u ayağa kaldırabilir.
 

31.10.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım hocasını buldu
Aziz Yıldırım hocasını buldu
Fenerbahçe'de adı diğer teknik direktör adaylarına göre bir adım öne çıkan isim Ronald Koeman… Son olarak Hollanda Millî Takımı'nı çalıştıran Koeman, millî arada takımın başına geçmeye "evet" dedi. O döneme kadar da takımın başında Dirk Kuyt olacak.






Koeman, modern futbolun temposunu ve fizik kalitesini ön planda tutan; ancak tam da Aziz Yıldırım'ın istediği gibi oyuncularla mesafeli ama otoriter bir teknik direktör. Mevcut kadronun yaş ortalaması ve tecrübe seviyesi (Lukaku, Kanté, Škriniar); genç entelektüel proje hocalara değil, anında başarıya ve sonuca odaklı bir teknik adamı istiyor.






Koeman da eldeki kadroyu kısa sürede disipline edip direkt sonuca dayalı, fiziksel olarak ezici bir sistem yaratabilir. En azından Koeman'ı öneren Başkan Yıldırım'ın güvendiği futbol akıllarına göre durum bu. Bu yüzden Yıldırım, önüne getirilen teknik adamlar arasında Hollandalı çalıştırıcıyı öncelikli olarak takımın başında görmek istiyor.






Koeman, Everton döneminde Romelu Lukaku'yu çok verimli kullandı. Yıldırım şampiyonluğun Belçikalı golcüyle geleceğine inandığı için onu en iyi kullanacak teknik direktörü takımın başında görmek istiyor.






Trabzonspor'un "Reis"i getirip Salah'ı uçurması gibi, Yıldırım da Koeman'ın Lukaku'yu ve yanında da Greenwood'u uçurmasını bekliyor.

Ayrıca gelen bilgilere göre Hollandalı teknik adamı Yıldırım'a öneren futbol aklı, "Koeman, Greenwood'u şımartacak veya saha içi eksilerini alttan alacak bir hoca değil... Ancak potansiyelini ortaya çıkarma konusunda sert ama doğru hoca" uyarısını da yaptı.

Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu

Sezon başında Fiorentina'ya gönderilen Christ Inao Oulai'nin boşluğunu doldurmak isteyen Trabzonspor; Gervinho ve Zokora'nın da el atmasıyla Abdoulaye Doumbia için gaza bastı

31.10.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu
Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, orta sahaya rakibi ısıran piranha gibi bir 6 numara istiyor... Geçen sezon Oulai'yi bulup çıkaran ve Fiorentina'ya iyi bir rakama satılıp kulübe para kazandıran scout ekibinin yeni gözdesi, İsveç ekiplerinden BK Häcken forması giyen Abdoulaye Doumbia.






Karadeniz ekibinin 18'lik oyuncu için 5 milyon euro seviyesinde bir bonservis teklifi hazırladığı, yaz aylarında bitirilemeyen transferin ocakta bitirilmesinin düşünüldüğü iddia ediliyor.






İsveç Ligi'nde bu sezon 23 karşılaşmada görev yapan genç oyuncu, bu maçların 22'sine ilk 11'de başladı. 2 gol ve 3 asistlik hücum katkısının yanı sıra yüksek ikili mücadele kazanma oranı, savunma direnci ve geriden oyun kurma becerisiyle takdir topladı.






İsveç basınındaki haberlere göre İsviçre'den FC Basel'in yanı sıra Fransız Nice, Strasbourg ve Rennes gibi kulüpler de Doumbia'yı yakın takibe aldı.






Doumbia, Fildişi Sahili'nin dünyaca ünlü akademisi ASEC Mimosas çıkışlı. Bu akademi, geçmişte Trabzonspor forması da giymiş olan Didier Zokora ve Gervinho gibi isimleri yetiştirdi. Bu iki oyuncunun, geçen sezon Oulai'nin ikna edilme sürecinde olduğu gibi Doumbia işine de el attığı belirtiliyor.






Kerem ve İrfan Can için yolun sonu

Türk Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, gelecek hafta Fransa ve Belçika maçlarının kadrosunu açıklayacak

31.10.2026 11:29:00
Haber Merkezi
 
Kerem ve İrfan Can için yolun sonu
Kerem ve İrfan Can için yolun sonu
Türk Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, gelecek hafta Fransa ve Belçika maçlarının kadrosunu açıklayacak. Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci ve Eren Elmalı gibi isimlerin davet edilmesi beklenmiyor.






Sergen Yalçın, kamuoyundaki bazı görüşlere göre hak etmediği halde Türk Milli Takımı'nın başına geçti. Kendisi de zaten renkli bir kişilik olduğu için daha ilk kadrosunu açıklamadan pek çok iddia ortaya atıldı. Bu iddialardan en dikkat çekeni ve TFF'nin yalanladığı ise yorumculuk döneminde aleyhlerine 'salladığı' bazı oyuncuların Yalçın ile çalışmak istemediği.






Bu oyuncular arasında aşağıda adı yer alan isimler var mı bilinmez ancak Yalçın'ın yorumculuk yaptığı dönemde aleyhlerine ifadeler kullandığı bazı futbolcular şunlardı:

Kenan Yıldız: "Hiçbir yıldız özelliği yok."

Arda Güler: "Sadece 1 gol atmakla olmaz."

Ferdi Kadıoğlu: "Premier Lig için düz bir oyuncu."







Semih Kılıçsoy: "O kadar büyütülecek bir oyuncu değil."

Hakan Çalhanoğlu: "Savunması o kadar iyi değil, milli performansını beğenmiyorum."

Orkun Kökçü: "6 numarada sana ihtiyacım yok."

Barış Alper Yılmaz: "Üst düzey bir oyuncu değil."







Yalçın'ın muhtemelen gelecek hafta içinde milli takım kadrosunu açıklaması bekleniyor. Gelen ilk bilgilere göre Yalçın'ın kadrosunda şu isimler mutlaka yer alacak:

Kaleci / Defans: Berke (Lille), Ayberk (Kasımpaşa), Rıdvan (Beşiktaş), Emirhan Topçu (Beşiktaş)
Orta Saha / Hücum: Mertcan (Schalke), Berkan (Kocaelispor) ya da Ozan Tufan (Trabzonspor), Eren Dinkçi (Werder Bremen), Enes Ünal (Getafe)







Kadroda yer alması beklenmeyen isimler ise şunlar:

Altay (Celta Vigo), Eren Elmalı (Galatasaray), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor), Demir Ege (Braga), Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), İrfan Can (Fenerbahçe)

Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye

Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... 

31.10.2026 11:26:00
Haber Merkezi
 
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... "Yok, mu bizi uçuracak Brezilyalı hoca?" dedi. Sonuç olarak farklı takımlarla Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'i kazanan Dorival Júnior ile görüşme kararı çıktı.






Fenerbahçe her dönem Brezilya ekolü ile başarılı oldu... Aziz Yıldırım'ın en başarılı olduğu teknik adamlardan birisi de Zico'ydu. Her ne kadar hikaye acı bitse de.

Yıldırım, daha önce de farklı dönemlerde Brezilyalı teknik adamlarla (Scolari, Luxemburgo) görüştü ancak takımın başına getiremedi. Fakat her zaman bir sempatisi olduğu gerçek.







Gelen bilgilere göre Başkan, Fenerbahçe'nin teknik direktörsüz kaldığı şu dönemde Lugano, Edu, Baroni gibi eski futbolcularla temas kurdu. Takımın başına geçecek bir teknik adam olup olmadığını sordu.

Yapılan görüşmeler sonrasında Fenerbahçe'nin yaşlı kadrosu ve "hemen bugün şampiyonluk" beklentisi doğrultusunda en doğru ismin Brezilya pazarından Dorival Júnior ya da Abel Ferreira olduğu bilgisi verildi. Tite'nin de bu kadrodan maksimum verim alabileceği iletildi.

Oğuz Çetin ve Cihan Kamer'in, defansif oyunu tercih eden Tite yerine Dorival ve Abel ile birer görüşme yapması kararı alındı.







Fenerbahçeli eski yıldızlar, özellikle Dorival'ın karmaşık taktik felsefelerle takımı yormadığını anlattı. Flamengo ve São Paulo ile kazandığı Copa Libertadores şampiyonluklarında oyuncu kalitesini ön plana çıkardığı üzerinde duruldu. Savunma emniyetini sıkı tutup önde yetenekli isimlere özgürlük tanıyan bir yapı kurduğu belirtildi. Greenwood'a savunma yap demeyeceğinin altı çizildi.






Yıldız oyuncularla kurduğu babacan ama mesafeli iletişimin, bu tecrübeli kadroyu kısa sürede kenetleyebileceği savunuldu.

‘Greenwood ve Lukaku ile şampiyon olunmaz’

Fenerbahçe'nin teknik direktör adaylarından Stefano Pioli, yönetim için hazırladığı raporda Aziz Yıldırım'ın 5 transferinden 4'üyle şampiyon olunamayacağını iletti

30.10.2026 16:58:00
Haber Merkezi
 
‘Greenwood ve Lukaku ile şampiyon olunmaz’
‘Greenwood ve Lukaku ile şampiyon olunmaz’
Fenerbahçe'nin teknik direktör adaylarından Stefano Pioli, yönetim için hazırladığı raporda Aziz Yıldırım'ın 5 transferinden 4'üyle şampiyon olunamayacağını iletti.


Fenerbahçe yönetimi sözlük anlamının tam da karşılığı olacak şekilde dört koldan teknik adam arıyor... Genç yöneticiler yabancı ve dünya çapında bir teknik direktör istiyor. Mahmut Uslu, Aykut Kocaman için bastırıyor. Cihan Kamer ve Oğuz Çetin ise hem yabancı hem de yerli teknik adamlar üzerinde duruyor. Menajerlerin önerdiği teknik adamları da yöneticiler değerlendiriyor.







LIVERPOOL MAÇINDAN SONRA GELMEK İSTİYORLAR

Şimdiye kadar birkaç teknik adam üzerinde mutabakata varıldı... Şu an için en büyük sıkıntı Liverpool. Özellikle üst düzey yabancı teknik adamlar düğmeleri yanlış iliklememek adına olası bir Liverpool hezimeti ile Fenerbahçe kariyerlerine başlamayı reddediyorlar. Pek çoğunun cevabı "Olur ama Liverpool maçından sonra milli arada başlarım" şeklinde.







"FENERBAHÇE BUNLARLA ŞAMPİYON OLAMAZ"

Fenerbahçe'nin maç kasetlerini gönderip ön rapor istediği teknik adamlar arasında yer alan İtalyan Stefano Pioli ise Başkan Aziz Yıldırım'ı şok etmiş durumda. İddialara göre İtalyan teknik adam hazırladığı raporda Aziz Yıldırım'ın "nokta atışı" dediği 5 transferden 4'üyle şampiyon olamayacaklarını iletti:







* Mason Greenwood geriye koşu yapmaz, disiplin göstermez. Bu tarz bir oyuncuyla şampiyonluk kazanamam.






* Lukaku gibi 33 yaşına gelmiş, sadece ceza sahasında bekleyen bir santrforla modern futbol oynayamam. Bu tempoda, bu maliyetle şampiyonluk hayal.






* Nathan Aké gibi Süper Lig'in sert ve kesintisiz temposunda sürekli sakatlanan bir stoperle savunma hattını asla güvenceye alamam.






* Vedat Muriqi, beni sadece hava topu indirmeye mahkum eder, oyunun hızını düşürür. Bu tarz bir pivot santrforla uzun maraton bitmez.

Abdülkerim'in kariyeri tehlikede

Son dönemde zaten formsuzdu... 

30.10.2026 16:47:00
Haber Merkezi
 
Abdülkerim'in kariyeri tehlikede
Abdülkerim'in kariyeri tehlikede
Bir de üstüne Brown ile kavga edip derbiden sonra kırmızı kart görmesi, Abdülkerim Bardakçı'nın kariyerini etkiledi. Başkan Dursun Özbek, kaptanın sözleşme yenileme görüşmelerini durdurdu.






Archie Brown ile yaşadığı kavga ve Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart görmesi, Abdülkerim Bardakçı'nın Galatasaray kariyerini çıkmaza soktu. Başkan Dursun Özbek, tecrübeli stoperin sözleşme yenileme görüşmelerini tamamen dondurdu. 






DURSUN ÖZBEK'TEN KAVUKÇU'YA TALİMAT

Futbol şubesinin patronu Abdullah Kavukçu'nun milli arada, sözleşmesi sezon sonunda bitecek kaptanla masaya oturması bekleniyordu. Plana göre; 32 yaşındaki Abdülkerim'e mevcut 2,5 milyon Euro seviyesindeki yıllık maaşını koruyarak 1+1 yıllık yeni bir mukavele sunulacaktı. Ancak son dönemdeki düşen form grafiğinin üzerine bir de Brown olayı ve gördüğü kırmızı kart bardağı taşırdı. Özbek, Kavukçu'ya  "Şimdilik beklesin bakalım" diye net bir talimat vererek süreci askıya aldı.







BARDAKÇI'NIN BEKLENTİSİ

Mevcut şartlarda 2,5 milyon Euro kazanan Abdülkerim, maaşının korunmasını ve yönetimden 2+1 yıllık bir sözleşme talep etmeyi planlıyordu. Ancak yaşanan bu son gelişmeler kaptanın işini zorlaştırdı.







GÖRÜŞMELER YENİ YILA KALDI

Gelen bilgilere göre, Başkan Özbek, kaptanın sözleşme yenileme görüşmelerini yeni yıla sarkıtma kararı aldı. Bu değişiklik, Abdülkerim'in aynı şartlarda devam etmesini veya beklediği uzun vadeli sözleşmeyi koparmasını hemen hemen imkansız hale getirdi.







OKAN BURUK'UN RAPORU KRİTİK

Bu süreçte teknik direktör Okan Buruk'un yönetime sunacağı rapor da kilit rol oynayacak. Eğer Buruk sezon sonunda "Kesinlikle sol stoper istiyorum" derse, Abdülkerim'e verilecek yeni sözleşme kaptanın hiç de hoşuna gitmeyecek bir sözleşme olabilir.

Reis devre arasında patladı

Thomas Reis'in devre arası fırçası ve birlik çağrısı, Trabzonspor'un Rize deplasmanındaki 4-3'lük muhteşem geri dönüşünü ateşledi

30.10.2026 15:10:00
Haber Merkezi
 
Reis devre arasında patladı
Reis devre arasında patladı
Trabzonspor'un 2-0'den gelip 4-3 kazandığı Karadeniz derbisinin devre arasında, teknik direktör Thomas Reis'in yaptığı konuşma zaferin şifrelerini verdi.






Rize deplasmanında 2-0'dan harika bir geri dönüşe imza atan Trabzonspor'da, Thomas Reis'in soyunma odasında yaptığı konuşmanın detayları paylaşıldı. Bordo-mavili kulübün YouTube Katıl platformuna özel yayımladığı maç hikâyesi görüntülerinde, Alman teknik adamın soyunma odasında oyuncularına attığı fırça ve yaptığı birlik çağrısı dikkat çekti.






REIS SAZI ELİNE ALDI

İlk yarı oynanan silik ve ruhsuz futboldan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Reis, ikili mücadelelerdeki yetersizliğe dikkat çekti:






"Maçı kaybetmekle alakalı herhangi bir sorunum yok. Ama bu davranışımız ve tavrımızdan kaynaklı kaybetmekle ilgili sorunum var. Her ikili mücadeleyi kaybedersek, yeterince sert olmazsak, kötü paslar atarsak gol yememize şaşırmamalıyız. Şimdi bizim için bu yeni bir durum. 2-0 gerideyiz. Ama ikinci yarı bizim için bir fırsat da olabilir. Şu an onların kaybedecek çok şeyi var. Bizim kaybedecek hiçbir şeyimiz yok."






Takım olma bilincini sahaya yansıtmanın tam zamanı olduğunu belirtti:

"Sahaya çıkıp 4-0 da kaybedebiliriz. Ama daha iyi bir tavır sergilemeliyiz. Her şey mümkün. Biz oynadığımız maçlarda en az iki gol atabildiğimizi zaten gösterdik. Şimdi de gösterebiliriz. Takım olup olmadığımızı gösterebiliriz."






Konuşmasının final bölümünde futbolcularına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı:

"Her şey iyi giderken kolay aslında. Bugün beraber olma günü. Kaldırın kafanızı! Gerçek yüzümüzü gösterelim. Onlar da görecekler ki kaybetmek zorunda kalacaklar."






Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı

Abdülkerim Bardakçı, Brown kavgasıyla kariyeriyle oynadı. Bitshiabu'da ise zaten umut yok. Galatasaray, ocak ayı için sol stoper olarak Lisandro Martinez ve Calvin Bassey'yi yokladı
 

30.10.2026 14:58:00
Haber Merkezi
 
Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı
Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı
Abdülkerim Bardakçı'dan formayı alsın diye kiralanan Bitshiabu'nun Galatasaray'a bir faydasının olmayacağı artık netleşti... Brown ile kavga ettiği için kırmızı kart gören ve PFDK'lık olan kaptanın 4-5 maç sahaladan uzak kalma ihtimali dahilinde bile 21 yaşındaki Kongolu stoperin adı ilk 11 için geçmiyor.






GALATASARAY'IN İKİ HEDEFİ

Lesley Ugochukwu gibi ocak ayında takımdan ayrılması planlanan Bitshiabu'nun yerine Galatasaray planlarını yaptı. Beklentiler, devre arasında Lisandro Martinez ya da Calvin Bassey gibi sözleşmeleri sezon sonunda bitecek sol stoperlerden birisini ikna etmek.






Hem Lisandro Martinez hem de Calvin Bassey ile birer görüşme yapıldı. Arjantinlinin menajeri sezon sonunda ayrılacaklarını, United'dan aldıkları 4 milyon Euro netin üzerine çıkmak istediklerini iletti.






Bassey'nin menajeri ise 2.5 milyon Euro'luk maaşı katlamak istediklerini ancak Fulham'ın elinde tek taraflı sözleşme uzatma opsiyonu olduğunu anlattı.

Galatasaray'ın Lisandro'ya 6 milyon Euro, Bassey'e ise 4 milyon Euro verme planı var. Belki Lisandro için United makul bir bonservis bedeline ikna edilebilir; ancak kaptanlık verdikleri Bassey için Fulham'ın iknası kolay olacak gibi değil.






Bu yüzden Lisandro için ikinci bir tur gündemde. Ancak Arjantin milli takımının da değişmezi olan 1.75'lik stoper için Galatasaray'ın Barcelona, Atletico ya da Serie A devlerini geçmesi gerekebilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.