logo
11 AĞUSTOS 2026

Türkiye, 5 günde 2 maç kazanamıyor

08.06.2001 00:00:00
 
(A) Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası eleme gruplarında son dönemde uygulanan 5 günde 2 maçlık periyotlarda, henüz üst üste 2 galibiyet alamadı.

2'de 2 yapamadık

Türkiye, son 2.5 yıllık dönemde eleme gruplarında 5 günde yapılan 2 milli maçı birden kazanmayı başaramadı. Bu dönem içinde, futbolda bir dünya devi olan Almanya'yı Bursa'da 1-0 yenen milliler, hemen ardından İstanbul'da Finlandiya'ya 3-1 yenilerek düş kırıklığı yarattı. Belfast'ta Kuzey İrlanda'yı 3-0 gibi açık farklı skorla deviren Türkiye, 5 gün sonra ise zayıf rakibi Moldova ile deplasmanda 1-1'lik skorla puan yitirdi.

Galatasaray'ın yeni yıldızı belli oldu


 
Galatasaray son yılların 'en kötü yeni sezon' hazırlıklarını tamamladı. Kampın yıldızı ise 3. kaleci Jankat Yılmaz oldu! Bu bile bazı şeyleri acı şekilde gösteriyor.
 

11.08.2026 00:28:00
Haber Merkezi
 
 Galatasaray'ın yeni yıldızı belli oldu
 Galatasaray'ın yeni yıldızı belli oldu

Bütün takımlarda yeni sezon hazırlıklarında ön plana çıkan bir isim olur. Galatasaray'da bu futbolcu; 3. kaleci Jankat Yılmaz... Geride bıraktığımız sezonu Eyüpspor'da kiralık olarak geçiren 21 yaşındaki eldiven, yaptığı kurtarışlarla yıldızlaştı. O olmasaydı, zaten kötü olan skorlar çok başka yerlere de gidebilirdi.

1.93 boyundaki file bekçisinin koruduğu kaleye son 2 hazırlık maçında toplam 19 isabetli şut geldi. Bunlardan 16'sını çıkardı. 3 gol yedi. Bu gollerden biri penaltıydı. Bu arada Jankat'ın sözleşmesi de 30 Haziran 2027 tarihinde bitiyor. Yani mukavelesinin son senesine girmiş durumda...

Yönetim, Jankat'ın sözleşmesini uzatmak istiyor. Sonrasında neler yaşanacağı ise şu an belirsiz... Günay Güvenç yine 2. kaleci olarak kalırsa Jankat kiralık gönderilecek. Birçok taraftar, Günay yerine bu göreve Jankat'ın getirilmesini istiyor. Son karar henüz verilmedi.

Endrick bilmecesi son viraja girdi!


 
 
Adı Fenerbahçe ve Galatasaray'la anılan Endrick'e sürpriz bir talip çıktı. Hatta oyuncu cephesi de ikna edildi. Real Madrid onay verirse iş bitecek.

11.08.2026 00:24:00
Haber Merkezi
 
Endrick bilmecesi son viraja girdi!
Endrick bilmecesi son viraja girdi!

İngiliz basınındaki haberlere göre; Manchester United, Endrick'in menajeriyle görüşme gerçekleştirdi. 20 yaşındaki golcü de İngiliz ekibine sıcak baktı. Kırmızı Şeytanlar, çok kısa bir süre içinde Real Madrid'le masaya oturacak. La Liga ekibi, kiralama seçeneğine açıktı... Fakat Real Madrid, olası kiralamada belirli bir sayıda maç garantisi istiyor. Manchester United'ın direkt bonservis teklifinde de bulunabileceği öğrenildi. 1.72 boyundaki futbolcunun adı Galatasaray ve Fenerbahçe'yle de anılıyordu. Endrick'in mevcut Real kadrosunda fazla forma şansı bulma ihtimali yok...



Genç yetenek, Lyon'daki kiralık döneminde iyi bir performans sergilemişti. Endrick, Fransız ekibinde toplam 21 karşılaşmaya çıktı. 8 gol ve 8 asist üretti. Ardından da Brezilya Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda boy gösterdi. Dev organizasyonda ise aradığını bulamadı.

Bodrum deplasmanından Bursaspor 3 puan ile döndü

10.08.2026 09:03:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bodrum  deplasmanından Bursaspor 3 puan ile döndü
Bodrum  deplasmanından Bursaspor 3 puan ile döndü
Trendyol 1. Lig'in 1. haftasında Bodrum FK, sahasında Bursaspor'a 2-0 mağlup oldu.

Maçın başından itibaren ağırlığını hissettiren konuk ekip Bursaspor, aradığı golü 27. dakikada buldu. Rahmetullah Berişbek'in uzun pasıyla savunma arkasına sarkan yeni transfer Kelechi Iheanacho, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Pozisyon öncesi ofsayt bayrağı kalksa da VAR incelemesinin ardından gol geçerlilik kazandı. İlk yarının son anlarında, 45. dakikada sahneye çıkan bir diğer yeni transfer Lincoln Henrique, farkı ikiye çıkararak takımını soyunma odasına rahat götürdü.

İkinci Devre Skor Değişmedi

Mücadelenin ikinci yarısında ev sahibi Bodrum FK, yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyuna ortak olmaya çalışsa da Bursaspor savunmasını geçmeyi başaramadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 Bursaspor lehine tescillendi.

Gelecek Hafta

Bodrum İlçe Stadyumu'nda Yiğit Arslan'ın yönettiği maçta golleri 27. dakikada Kelechi Iheanacho ve 45. dakikada Lincoln Henrique kaydetti.

Ligin ikinci haftasında Bodrum FK, İstanbulspor deplasmanına giderken, Bursaspor ise sahasında Iğdır FK'yi ağırlayacak.

Kayserispor lige deplasman galibiyeti ile başladı

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Vanspor FK, Spor Toto Akhisar Belediye Stadı'nda karşılaştığı Kayserispor'a 2-0 mağlup oldu

10.08.2026 09:01:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor lige deplasman galibiyeti ile başladı
Kayserispor lige deplasman galibiyeti ile başladı
Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Vanspor FK, Spor Toto Akhisar Belediye Stadı'nda karşılaştığı Kayserispor'a 2-0 mağlup oldu.

Maçtan dakikalar

9. dakikada Kayserispor atağında Görkem'in ceza yayının hemen gerisinden savunmanın arkasına gönderdiği ara pasına hareketlenen Seferi, ceza sahası içi sol çaprazdan ayak içiyle yaptığı vuruşla topu uzak direğin dibinden filelere gönderdi. 0-1

29. dakikada sol kanattan gelişen Kayserispor atağında Seferi, rakibini geçerek son çizgiye indi ve pasını ceza sahasına çıkardı. Altıpas üzerinde kaleciyle karşı karşıya kalan Hasani'nin şutunda top auta gitti.

32. dakikada sağ kanattan gelişen Vanspor FK atağında rakiplerini çalımlayarak ceza sahası dışından sert vuran Soran'ın şutunda top üst direkten döndü. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

56. dakikada merkezden gelişen atakta Görkem, savunmanın arkasına sarkan Seferi'ye topu havadan aktardı. Altıpas üzerinde topu önce göğsüyle yumuşatıp ardından kontrol eden Seferi, sağ ayağının üstüyle vuruşunu yaptı. Kaleci Alperen'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2

89. dakikada Camara'nın ortaladığı topa ceza sahası içinde gelişine vuran Sinan'ın şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.


Festy Ebosele, Erzurumspor FK'da

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele'yi kadrosuna kattı

09.08.2026 18:33:00
İhlas Haber Ajansı
 
Festy Ebosele, Erzurumspor FK'da
Festy Ebosele, Erzurumspor FK'da
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele'yi kadrosuna kattı. Mavi-beyazlı kulüp, 24 yaşındaki futbolcuyla resmi sözleşme imzalandığını duyurdu.

2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdüren Erzurumspor FK, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Festy Oseiwe Ebosele transferini resmiyete kavuşturdu. Kulüpten yapılan paylaşımda, "Erzurumspor'umuza hoş geldin Festy Oseiwe Ebosele!" ifadelerine yer verildi.



Kariyerinde Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yaptı.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa organizasyonlarında 20 maçta kadroda yer alan Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu sezonu 1 golle tamamlarken, 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Sivasspor'da Kayserispor hazırlıkları başladı

Sivasspor, Trendyol 1. Lig 2026-2027 sezonunun 2. haftasında Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı

09.08.2026 15:13:00
İhlas Haber Ajansı
 
Sivasspor'da Kayserispor hazırlıkları başladı
Sivasspor'da Kayserispor hazırlıkları başladı
Teknik Direktör İsmet Taşdemir ve yardımcıları yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından pas çalışmaları, taktik organizasyonlar ve dar alan oyunları üzerinde çalıştı. Antrenman, çift kale maçla sona erdi.

Kırmızı-beyazlı futbolcuların dünkü karşılaşmada forma giyen bölümü ise yenileme çalışması gerçekleştirdi.

Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanacak Trendyol 1. Lig 2. hafta karşılaşması, 16 Ağustos 2026 Pazar günü saat 19.00'da Kayseri Stadyumu'nda oynanacak.

Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye

Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor

08.08.2026 13:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor. Turuncu-yeşilli ekip, Kayserispor'dan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Baran Ali Gezek ile 4 yıllık, Giresunspor'dan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Şahin Dik ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Corendon Alanyaspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında genç oyuncu transferlerine devam ediyor. Akdeniz ekibi, Kayserispor forması giyen 20 yaşındaki Baran Ali Gezek'i 4 yıllığına, Giresunspor'dan Şahin Dik'i ise 5 yıllığına kadrosuna kattı. Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde iki futbolcu için imza töreni düzenlendi.Geçtiğimiz sezon Eyüpspor'da kiralık olarak forma giyen Baran Ali Gezek, 19 resmi karşılaşmada görev aldı. Giresunspor formasıyla geçen sezon 27 resmi karşılaşmada görev alan 22 yaşındaki Şahin Dik ise attığı 11 golle takımına katkı sağladı.

Hasan Çavuşoğlu: "İkisine de inanıyorum ve güveniyorum"



İmza töreninde konuşan Corendon Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, genç oyunculara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Gördüğünüz gibi bugün 2 tane transferimiz var. Genç oyuncular. Bir tanesi sağımda Baran Ali Gezek, Kayserispor'dan. Baran Ali'yi zaten tanıyorsunuz. Bir tanesi de solumda Şahin. O da Giresunspor'da. O da gerçekten iyi bir futbolcu. Kendisini de takip ettiğimiz bir futbolcu" dedi.

Gençlere önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Gençlere yatırım yapıyoruz. Genç oyuncuları Alanyaspor bünyesinden yetiştirip başka takımlara da gönderme imkanımız oluyor her zaman. Baran Ali de milli takıma gitti. U21 Milli Takımı'nda da oynuyor. Baran Ali 20 yaşında, Süper Lig'de 52 maçı var. İnşallah Şahin de aynı şeye ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.
İki futbolcunun da Alanyaspor'u tercih etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Baran Ali'yi bildiğim kadarıyla çok isteyen kulüpler de var ama Alanyaspor'a gelmek istedi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Şahin'e de teşekkür ediyorum. İnşallah burada ikisi de çıkış yapacaklar. İlk 11'de yer bulacaklar. İkisine de inanıyorum ve güveniyorum. Ailemize hoş geldin diyorum" diye konuştu.

Baran Ali Gezek: "Elimden gelen her şeyi yapacağım"

Alanyaspor'a transfer olduğu için mutlu olduğunu belirten Baran Ali Gezek, "Alanyaspor gibi bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Alanyaspor'un faydaları için elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah sakatlıksız, kazasız belasız hedeflerimize ulaşacağımız bir sene olur. Transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şahin Dik: "Hayalim olan Süper Lig'e geldim"

Alanyaspor'a transferinin kendisi için önemli bir adım olduğunu ifade eden Şahin Dik ise, "Öncelikle Alanyaspor'a geldiğim için çok mutluyum. Bu kulüp için elimden gelenin daha fazlasını yapacağım her zaman. Alttan yukarı bütün liglerde oynadım. Sonunda hayalim olan Süper Lig'e geldim. Transferimde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Baran Ali Gezek 4 yıllık, Şahin Dik ise 5 yıllık sözleşmeye imza atarak resmen Corendon Alanyasporlu oldu.

Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor



 
 
Benfica Teknik Direktörü Marco Silva, adı Fenerbahçe'yle de anılan Pavlidis hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerinin arka planında ise "daha çok para verin" vardı!
 

08.08.2026 12:10:00 / Güncelleme: 08.08.2026 12:13:22
Haber Merkezi
 
Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor
Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor

Portekiz ekibi Benfica'nın hocası Marco Silva, "Pavlidis son derece profesyonel bir ruha sahip. Bulunduğu kulübe büyük saygı duyuyor. Burada olmaktan gerçekten memnun. Transfer dönemi açık olduğunda söylentiler ve gelişmeler hem oyuncuların hem de kulüplerin aklını meşgul edebilir. Biz ne istediğimizi biliyoruz. İstikrarlı kalmalı ve bu istikrarı hem oyuncularımıza hem de taraftarlarımıza yansıtmalıyız. Pavlidis büyük bir profesyonel. Kulüp için çok önemli bir oyuncu. Bulunduğu yerde olmaktan mutluluk duyan biri olarak hareket ediyor" dedi.

70 milyon Euro istiyorlar

Silva'nın bu sözlerinin arka planında, "Oyuncumuza daha yüksek teklifler yapın" ayrıntısı bulunuyordu. Sorun şu ki; Benfica'nın 70 milyon Euro gibi gerçek dışı bir beklentisi var. Fenerbahçe'nin listesinde Yunan forvet de bulunuyordu. Ancak 70 milyon Euro gibi bir para ödemeyi akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar.

26 yaşındaki topçu geçen yıl Portekiz Süper Ligi'nde oynadığı 33 maçta 22 gol, 4 asist üretmişti. 
 

Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı

08.08.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çorum FK, Portekiz temsilcisi CD Nacional'da forma giyen 26 yaşındaki golcüyü transfer ettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.



Açıklamada, "Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez, ülkesinin Estudiantes de Merida kulübünün altyapısında yetişmiştir. Kariyerinde Estudiantes de Merida, Veracruz, Coquimbo Unido, Audax Italiano, Atlatico Morelia, Martimo, Vitria SC ve CD Nacional formaları giyen Ramirez, Venezuela A Milli Takımı'nda da görev almıştır.

Güçlü fiziği, hava toplarındaki etkinliği ve golcü kimliğiyle dikkat çeken Ramirez, kariyerini artık kırmızı-siyahlı formamız altında sürdürecektir. Arca Çorum FK ailesine hoş geldin Jesus Ramirez. Kırmızı-siyahlı formamız altında başarılı bir kariyer diliyoruz" denildi.

Transferi Mourinho engelledi


 
Real Madrid forması giyen Brahim Diaz'ın adı hem Galatasaray, hem Fenerbahçe, hem de Beşiktaş'la anılıyordu. Ancak La Liga temsilcisi, oyuncuyla yeni sözleşme konusunda anlaştı. Bu hamlenin arkasında ise Mourinho var.

08.08.2026 06:25:00
Haber Merkezi
 
 Transferi Mourinho engelledi
 Transferi Mourinho engelledi

Real Madrid'le sözleşmesinin son senesine giren Brahim Diaz'ın adı İstanbul ekipleriyle anılıyordu. Ancak Faslı yıldızla ilgili son kararı Teknik Direktör Mourinho verdi. Portekizli çalıştırıcı, yönetimle görüşme yaparak Diaz'ın mukavelesinin uzatılmasını istedi. 27 yaşındaki futbolcuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlandı. Diaz'ın yeni sözleşmesi 30 Haziran 2029'a kadar sürecek. Ayrıca kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak (çift taraflı). Aslında işlerin bu noktaya geleceği daha önceden belliydi. Çünkü Faslı oyuncu, Madrid'de kalmak istiyordu.

İstanbul ekipleri ise şu anda mecburen farklı adreslere yöneldi. Mourinho'nun kararı olmasaydı, Diaz satılacaktı. Ve oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2027'de biteceği için transfer daha uygun şartlarda tamamlanabilirdi. Bu dosya şu anda Türkiye açısından kapanmış gibi gözüküyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.