logo
07 HAZİRAN 2026

Türkiye ev sahibi avantajını kullanacak

Türkiye, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'ndan umutlu

04.04.2022 10:00:00
Türkiye ev sahibi avantajını kullanacak
Türkiye ev sahibi avantajını kullanacak

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, 37. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesinin sporcularının performansına ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Çintimar, Kovid-19 nedeniyle ertelenen önemli organizasyonların bu yıl yapılacağını ifade etti. Geniş kadrolarla sporcuları bu organizasyonlara hazırladıklarını aktaran Çintimar, "Bu kadrolar içerisinden özellikle madalya alabilecekleri müsabakalara yönlendirmek istiyoruz. Şampiyon olacağı yerleri tercih edip, çocuklarımızı ona göre bu yıl büyük müsabakalara göndereceğiz. Bununla ilgili teknik kurumumuz gece-gündüz çalışmalarına devam ediyor. Bu anlamda ciddi bir hazırlık süreci geçiriyoruz ve bu hazırlık süreci sonunda da hep birlikte çocuklar da biz de hep beraber mutlu olacağız, buna inanıyoruz." dedi.

Avrupa Salon Şampiyonası'nın 2023'te Türkiye'de yapılacak olmasının önemine değinen Çintimar, bu şampiyonada ümidinin ve tüm çabasının bundan önce kazanılan 8 madalya sayısına ulaşmak ve madalya almak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Organizasyonun ülkemizde olması sporcularımızın performansına ciddi etki edecektir. Kendi seyircisi önünde yarışacak, anne babasının kendisini seyrettiği bir yarışmada yarışacak, dolayısıyla motivasyonu üst seviyede olacak. Şu an o yarışmada yarışacak sporcularımızın hepsi belirlendi. Bu sporcularımızın biraz daha hassas biraz daha kontrollü çalışmasını sağlıyoruz."

"Maskotumuz ve logomuz defne ağacı"

Çintimar, organizasyonun insan hayatı, tabiat ve dünya hayatı için son derece önemli bir teması olduğunu anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Yeşil, hava ve su. Bu tema Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanımefendinin de başında olduğu özellikle doğa ile ilgili temiz hava, temiz su ve dönüşüm ile alakalı bir projenin devamı olarak biz de Avrupa Atletizm Birliğine projemizi verdik. Yarışmadaki maskotumuz ve logomuz da defne ağacı yaprağı. Organizasyona bilet alan herkese de bir defne ağacı fidesi hediye edeceğiz. Yani 10 bin seyirci bekliyorsak 10 bin seyirci için birer tane defne ağacı fidesi vereceğiz. Bu da ülkemize 10 bin veya ne kadar gelecekse defne fidanının ekilmesi demektir. Bu inanılmaz güzel bir organizasyon olacak."

Şanlıurfa kış kampları için ideal

Türkiye Atletizm Milli Takımı sporcularının Şanlıurfa'da kamp yaptığına da bildiren Çintimar, kampın ramazan sonuna kadar süreceğini sonrasında ise Erzurum'da devam edileceğini ifade etti. Şanlıurfa'da 1 aylık olarak planladıkları kampta 3 ayı geride bıraktığını dile getiren Çintimar, Şanlıurfa'nın sadece atletizm için değil bütün spor branşlarında kış kampları için inanılmaz ideal ve güzel iklime sahip olduğunu anlattı.

Gelecek yıl rezervasyonlarını yaptırıp 3 aylık gibi bir kamp dönemini yine Şanlıurfa'da geçirmeyi düşündüklerini ifade eden Cintimar, şunları kaydetti: "Bunu bizim gibi bütün federasyonların da değerlendirebileceğini düşünüyorum. Şanlıurfa'da hem sportif anlamda her şey var, hem de iklim anlamında inanılmaz güzel bir yumuşak iklimi var. Kamptaki sporcularımız şu ana kadar çok memnunlar. Sporcularımız hem maraton koşan hem mesafe koşan sporcularımız, dolayısıyla her antrenman sonrası inanılmaz yorgun oluyorlar. Ama buradaki ortamın sıcaklığı, insanların onlara şefkati, bir aile ortamı sağlaması sporcularımızın hem yorgunluğunu alıyor hem daha motive olarak bir sonraki antrenmana çıkmalarını sağlıyor. Bu bizim için son derece önemli. Biz 5 yıldızlı otellerde ve misafirhanelerde de kamp yapıyoruz ama burası hakikaten çok farklı bir ambiyans oldu. çocuklarımız genelde bu tip kamplarda bir aydan sonra mutlaka yer değiştirir ama burada üçüncü ayı dolduruyoruz. Havalar ısınmayacak olsa kimse yer değiştirmek istemeyecek. Bu çok ciddi güzel atmosfer oldu, bundan sonra da buna devam edeceğiz." AA

Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı

07.06.2026 11:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılıyor. İki gün süren toplantının ilk gününde dün yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu okunarak kongre üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi. Mevcut yönetim de üyeler tarafından ibra edildi.



Kongrenin ikinci gününde ise oy verme işlemine geçildi. Stadyumun bitişiğinde bulunan Kenan Evren Lisesi arsasında saat 10.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.



Genel Kurulda 44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkı bulunurken, toplam 45 sandıkta oy kullanılacak. Başkan adaylarından Aziz Yıldırım sarı, Hakan Safi ise beyaz pusulayla yer alacak.

Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?


 
 
Transfer piyasasını sallayan Can Uzun, günlerdir kendisini Galatasaray'a yazan iddialara Miami'deki milli takım kampında ilginç cevap verdi!

06.06.2026 19:48:00 / Güncelleme: 06.06.2026 19:54:39
Haber Merkezi
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?

Günlerdir adı Galatasaray ile anılan ve sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıran Can Uzun'dan gündemi sarsacak bir transfer açıklaması geldi. A Milli Takımın Miami'deki kampında bulunan genç yıldıza fotoğraf çektirmek isteyen bir taraftar transfer piyasasının merak ettiği o kritik soruyu sordu.
- Galatasaray'a gidiyor musun?







Geleceği hakkında ne karar vereceği merak konusu olan ve adı ısrarla Galatasaray ile anılan milli futbolcu, transfer iddialarına net bir mesafe koydu.







Kendisine yöneltilen Galatasaray sorusunu doğrulamak ya da yalanlamak yerine tamamen milli takıma odaklandığını belirten şu cevabı verdi:
- Abi Dünya Kupasına gidiyoruz ya...

Can Uzun'un videosu https://x.com/forzacimbom/status/2063147002666291239

Italiano'nun ekibi dikkat çekiyor


 
Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano dönemi resmen başladı, Önder Özen, havalimanında yeni stratejiyi 'ne aradığımızı bilerek davrandık' diye duyurdu. Özen’in işaret ettiği, İtalyan hocanın İstanbul’a getirdiği o 'kuvvetli ekipte' yardımcı hoca Daniel Niccolini yer alıyor. İşte tüm ekip.

06.06.2026 19:34:00
Haber Merkezi
Italiano'nun ekibi dikkat çekiyor
Italiano'nun ekibi dikkat çekiyor

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan isim resmen belli oldu. Siyah-beyazlılar, İtalya'da Bologna ile tarihi başarılara imza atan 48 yaşındaki başarılı çalıştırıcı Vincenzo Italiano ile iki yıllık anlaşma sağlayarak görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.







İmza öncesi sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan Futbol Direktörü Önder Özen, Italiano transferinin tesadüf olmadığını ve ne istediklerini bilerek çok kararlı bir süreç yönettiklerini vurguladı. Özen, "Ne aradığımızı bilerek davrandık. Hocamız oynattığı oyunla fark yaratan, kuvvetli bir ekibe sahip, hırslı ve iddialı" dedi.







İtalyan hocanın Fiorentina ve Bologna dönemlerinden beri adeta sağ kolu olan yardımcı antrenör Daniel Niccolini ile beraber şu ekiple gelecek.
* Stefano Firicano (Maç Analisti): Rakip analizleri, duran top varyasyonları ve saha içi stratejilerin veri tabanını hazırlayan isim.
* Paolo Riela (Maç Analisti): Canlı maç analizi ve oyuncu performans takibinden sorumlu taktik deha.







* Vincenzo Sicignano (Birinci Kaleci Antrenörü): İtalyan ekolünün kaleci yetiştirme ve form tutturma süreçlerindeki en güvendiği isimlerden biri.
* Antonio Rosati (Yardımcı Kaleci Antrenörü): Yakın döneme kadar aktif kalecilik yapan, oyuncularla iletişimi güçlü köprü isim.







* Piero Campo (Baş Kondisyoner): Takımın yüksek pres ve yoğun pas trafiğine dayalı oyununun fiziksel yüklemesini planlayan isim.
* Ivano Tito (Atletik Performans Antrenörü): Oyuncuların patlayıcı güç ve dayanıklılık antrenmanlarını yönetiyor.
* Mirko Balestracci (Kondisyoner): Sakatlık önleyici çalışmalar ve maç içi yüksek atletik veri takibinden sorumlu uzman.

Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’

Futbolun bir numaralı organizasyonu Dünya Kupası, birbirinden ilginç istatistiklere sahne oldu.

06.06.2026 19:21:00
AA
Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’
Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’
Futbolun bir numaralı organizasyonu Dünya Kupası, birbirinden ilginç istatistiklere sahne oldu.

ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında 23'üncüsü düzenlenecek Dünya Kupası'nda başarı öykülerinin yanı sıra hayal kırıklıkları ve başarısızlıklar da yaşandı.

Dünya Kupası'na katılan ülkelerin 4'ü, gol atmayı başaramadı. Çin, Hollanda Doğu Hint Adaları (Endonezya), Trinidad Tobago ve Zaire (Demokratik Kongo Cumhuriyeti), katıldıkları kupaları gol atamadan tamamladı.







Kanada ve El Salvador iki turnuvayı puansız kapattı

Dünya Kupası'nda 11 ülke, turnuvayı puansız kapatmak zorunda kaldı.

Hollanda Doğu Hint Adaları, Irak, Togo, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Haiti, Zaire, Panama, El Salvador ve Katar, Dünya Kupası'nda puan alamadı.

Puansız ayrılan ülkelerden Kanada ve El Salvador, Dünya Kupası'na ikişer kez katıldı, diğerleri ise birer defa temsil edildi.

Bu arada ev sahibi ülkelerden Kanada, 2026'da turnuva tarihindeki ilk puanı için mücadele edecek.

İskoçya 8 kez ilk turu geçemedi

Dünya Kupası'na 8 kez katılmayı başaran İskoçya, bunların hiçbirinde ilk turdan yukarıya çıkamadı.

İskoçlar, 1954, 1958, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990 ve 1998 Dünya Kupası'nda taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.







İrlanda Cumhuriyeti hep tur atladı

İrlanda Cumhuriyeti, katıldığı 3 Dünya Kupası'nda da grubundan bir üst tura çıktı.

Dünya Kupası'na 1990, 1994 ve 2002'de katılan İrlanda Cumhuriyeti, hepsinde grubunu ikinci sırada tamamlayarak ikinci turda mücadele etmeye hak kazandı.

1990'da son 16 turunda Romanya'yı penaltılarla 5-4 yenen İrlanda Cumhuriyeti, çeyrek finalde 1-0'lık sonuçla İtalya'ya elendi.

1994'te son 16 turunda 2-0'la Hollanda'ya elenen İrlanda Cumhuriyeti, 2002'de de yine son 16 turunda bu kez İspanya'ya penaltılarla 3-2 kaybetti.


Meksika ve Bulgaristan 6 kupada kazanamadı

Meksika ile Bulgaristan, 6 Dünya Kupası'nda maç kazanamadı.

Dünya Kupası'na 16 kez katılan ve 2 defa ev sahipliği yapan Meksika, 1930, 1950, 1954, 1958, 1966 ve 1978'de yaptığı maçlarda galibiyet yüzü göremedi.

Turnuvaya 7 kez katılan Bulgaristan ise 1962, 1966, 1970, 1974, 1986 ve 1998'de galibiyet alamadı.







En çok berabere kalan İngiltere

İngiltere, Dünya Kupası'nın en çok berabere kalan takımı oldu.

Kupaya 16 kez katılan ve bir defa zafere ulaşan İngilizler, şu ana kadar yaptıkları 74 maçın 22'sinde sahadan beraberlikle ayrıldı.

İtalya ve Almanya ise 21'er beraberlikle İngiltere'yi izledi.

Meksika üst üste 9 maç kaybetti

Meksika, Dünya Kupası'nda art arda maç kaybetme rekorunun sahibi oldu.

Meksikalılar, katıldıkları 1930, 1950, 1954 ve 1958'deki kupalarda üst üste 9 maç kaybetti.

Bu maçlarda Fransa (2), Şili, Arjantin, Brezilya (2), Yugoslavya, İsviçre ve İsveç ile karşılaşan Meksika, 8 gol attı, kalesinde 34 gol gördü. Meksika, 1958 Dünya Kupası'nda Galler ile 1-1 berabere kalarak mağlubiyet serisine son verdi.







Üst üste en çok berabere kalan Belçika

Belçika, Dünya Kupası'nda üst üste en çok berabere kalan takım ünvanına sahip.

"Kırmızı Şeytanlar", 1998 ve 2002'deki kupalarda peş peşe 5 maçtan beraberlikle ayrıldı. Belçika bu süreçte Hollanda, Meksika, Güney Kore, Japonya ve Tunus ile karşılaştı.

Bulgaristan 17 maç kazanamadı

Bulgaristan, Dünya Kupası tarihinde üst üste maç kazanamama rekorunu elinde tutuyor.

Balkan ülkesi, 1962, 1966, 1970, 1974, 1986 ve 1994 Dünya Kupası'nda arka arkaya 17 maç kazanamayarak kötü bir rekora imza attı.

Bulgarlar, galibiyet hasretine 1994 Dünya Kupası'nda Yunanistan'ı 4-0 yenerek son verdi.







Bolivya, Cezayir ve Honduras üst üste 5 maçta gol atamadı

Bolivya, Cezayir ve Honduras, Dünya Kupası'nda peş peşe 5 maçta gol atamayarak kötü bir grafik çizdi.

Bolivya, 1930, 1950 ve 1994'te, Cezayir 1986 ve 2010'da, Honduras ise 1982, 2010 ve 2014'te art arda oynadıkları 5'er maçta rakip fileleri havalandıramadı.

Rafael Leao'nun fiyatı düştü


 
 
İtalya'da Rafael Leao krizi büyüyor! Portekizli yıldızın ayrılık resti Milan'ın elini kolunu bağladı. Çizme devi zarar etmek istemese de masadaki rakamlar beklentilerin çok uzağında kaldı.

06.06.2026 19:19:00
Haber Merkezi
Rafael Leao'nun fiyatı düştü
Rafael Leao'nun fiyatı düştü

Milan'da Rafael Leao bilmecesi kızışıyor. İtalyan gazeteci Daniele Longo'nun paylaştığı kulis bilgilerine göre; Portekizli yıldızın takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirmesi, kırmızı-siyahlıların transfer masasındaki elini tamamen zayıflattı.







Milan yönetimi, yüksek piyasa değerine sahip olan Leao'dan kesinlikle zarar etmek istemiyor. Ancak oyuncunun net ayrılık arzusu, kulübün pazarlık gücünü adeta eritti.







Transfer piyasasında kulübün öncelikli hedefi çift haneli yüksek rakamlar olsa da, mevcut şartlar Milan'ı geri adım atmaya zorluyor. Milan'ın beklentisi 60 Milyon Euro'ydu. Şu anda masaya gelmesi beklenen teklifler 40-50 milyon Euro civarında. Milan her ne kadar dirense de, oyuncunun gitmek istemesi nedeniyle 40-50 milyon Euro bandındaki teklifleri de resmi olarak değerlendirmeye almak zorunda kalacak.

FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor

06.06.2026 16:54:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA'nın kulüplere oyuncu başına günlük 8 bin 620 euro ödeyeceği Dünya Kupasına 11'er futbolcu gönderen Galatasaray ve Fenerbahçe, günde toplam 5 milyon TL'den fazla kazanarak kasasını dolduracak.

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor.







Türkiye liglerinde forma giyen 45'in üzerinde futbolcunun sahne alacağı bu küresel şölende, kulüpler sadece sportif başarıyı değil, kasalarını dolduracak devasa bir finansal kazancı da kutluyor.

FIFA'nın Kulüp Fayda Programı kapsamında, turnuvaya oyuncu gönderen kulüplere her bir futbolcu için günlük yaklaşık 8.620 Euro ödeme yapılacağı belirtildi.







Bu ödemelerin, turnuvanın açılış maçından yaklaşık 10 gün önce başlayan milli takım kamp süreciyle birlikte hesaplanacak olması kulüplerin iştahını kabartıyor.






GÜNDE 5 MİLYON TL'DEN FAZLA

Dünya Kupası'na en çok oyuncu gönderen Türk kulüpleri sıralamasında ezeli rakipler zirveyi paylaşıyor.

Her iki takım da organizasyona 11'er futbolcu göndererek dünya devlerinin yer aldığı elit kulüpler listesinde üst sıralara yerleşti.







Galatasaray ve Fenerbahçe'nin günlük toplam kazancı 94 bin 820 Euro. Bu da yaklaşık 5 milyon 25 bin TL'ye geliyor.

FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi

06.06.2026 16:49:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi.

Safi'nin seçimi kazanıp resmiyet kazanması halinde, Sporting'in usulsüz transfer görüşmesi gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını ve Fenerbahçe'nin çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı ve transfer iddiaları uluslararası spor kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin, Sporting Lizbon forması giyen Luis Suárez ile anlaştığını duyurması üzerine, A BOLA'ya konuşan ünlü Spor Hukuku uzmanı Gonçalo Almeida, sürecin hukuki boyutunu masaya yatırdı.







FIFA'YA İTİRAZDA BULUNABİLİR

Hakan Safi'nin "Sporting ile de görüştük" açıklamalarına rağmen Portekiz cephesinde sular durulmuyor. Spor hukukçusu Almeida, şu an için Portekiz kulübünün yasal bir hamle yapamayacağını belirterek sürece netlik kazandırdı:

- Hakan Safi şu an için sadece bir başkan adayı. Sporting, ancak bu kişi başkanlığı resmi olarak devraldığı andan itibaren FIFA'ya itirazda bulunabilir.







FIFA'NIN 18. MADDESİ VAR

Almeida, transfer süreçlerindeki en kritik hukuki kurala dikkat çekerek FIFA yönetmeliklerini hatırlattı...

Oyuncuların Statüsü ve Transferi Hakkındaki Yönetmeliğin 18. Maddesi, bir oyuncuyla ilgilenen kulübün, futbolcuyla doğrudan görüşmelere başlamadan önce mevcut kulübüyle iletişime geçmesini ve resmi izin almasını zorunlu kılıyor. Resmi süreç başlamadan yapılacak bir hamlenin, usulsüz transfer girişimine girebileceği belirtiliyor.







KOZLAR SPORTING'İN ELİNDE

Luis Suárez'in Portekiz ekibiyle "yerine getirilmesi zorunlu" ve "fesih maddesi içeren" aktif bir sözleşmesi olduğunu vurgulayan Avukat Gonçalo Almeida, kulübün elinin çok güçlü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:







- Luis Suárez takımdan ayrılmak istiyorsa, sözleşmesindeki fesih bedeli ödenmek zorunda. Eğer bu bedel ödenmezse veya kulüpler arasında resmi bir anlaşma/görüşme sağlanamazsa, Sporting bu süreçte tüm kozları elinde tutan taraftır.

İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?

Dünya Kupası öncesi son provada Amerika'da karşılaşacağımız Venezuela bize nasıl sorunlar çıkaracak?
 

06.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
A Milli Futbol Takımımız, 24 yıl aradan sonra boy göstereceği Dünya Kupası grup aşaması öncesindeki son ciddi testinde, Güney Amerika'nın sert ve fizik gücü yüksek ekiplerinden Venezuela ile karşı karşıya geliyor. Kuzey Makedonya karşısında alınan 4-0'lık moralli galibiyetin ardından teknik direktör Vincenzo Montella, turnuva öncesi takımın son taktik ve fiziksel ritmini bu maçla belirleyecek.






Venezuela, geleneksel Güney Amerika futbolunun sert ikili mücadele, agresif hat savunması ve hızlı geçiş hücumları özelliklerini barındıran bir takım.






Paylaştığınız kadro yapısı incelendiğinde, takımın ciddi bir jenerasyon değişimi içinde olduğu ve özellikle MLS ile Avrupa'nın alt/orta sıra takımlarında forma giyen atletik oyunculardan kurulduğu görülüyor.
Takımın hücum hattında yer alan Kevin Kelsy (193 cm) ve Jesús Ramírez (187 cm) gibi isimler, ceza sahası içinde hava toplarında ve stoperlerimizi yıpratmada etkili olacak fizikli santraforlar.






Real Sociedad forması giyen Yangel Herrera ile Toulouse'tan Cristian Cásseres Jr., orta sahada sert ve pres gücü yüksek bir merkez oluşturuyor. Montella'nın pas oyununa karşı bu bölgede yoğun bir baskı uygulayabilirler.






David Martínez (LA FC) ve Wikelman Carmona gibi genç yetenekler, geçiş hücumlarında süratleriyle Ferdi ve Zeki'nin arkasına sarkmaya çalışacaktır.

Beşiktaş'a Bologna paketi

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için Vincenzo Italiano konusunda geri sayım sürerken, İtalya’dan sürpriz bir iddia geldi

06.06.2026 16:42:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Bologna paketi
Beşiktaş'a Bologna paketi
Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu için Vincenzo Italiano konusunda geri sayım sürerken, İtalya'dan sürpriz bir iddia geldi.

Italiano'nun, Beşiktaş ile mali şartlar ve sözleşme süresi konusunda el sıkışmak üzere olduğu öne sürüldü. Bologna'da aralarında muazzam bir saha içi "suç ortaklığı" kurduğu kanat oyuncusu Riccardo Orsolini'yi de İstanbul'a getireceği iddia edildi.







Beşiktaş'ta yeni sezon yapılanması doğrultusunda teknik direktörlük koltuğuna Vincenzo Italiano'nun oturmasına hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor... 

İtalyan Il Resto del Carlino, Beşiktaş'ın Italiano transferinde sona çok yakın olduğunu yazarken, deneyimli teknik adamın İstanbul'a yalnız gelmeyeceğini ve Bologna'daki prensi Riccardo Orsolini'yi de yanında getireceğini öne sürdü.







TÜRKİYE DENEYİMİNE SICAK BAKIYOR

Haberin detaylarında Italiano cephesinde son günlerde çok sıcak gelişmelerin yaşandığı belirtildi. Napoli ile yürüttüğü görüşmelerden hayal kırıklığı ile ayrılan İtalyan teknik adamın işsiz kalmaya niyeti olmadığı vurgulandı.

Hem mali şartlar hem de sözleşme süresi konusunda Beşiktaş yönetimi ile sürekli iletişim halinde olan Italiano'nun, kariyerindeki ilk yurt dışı deneyimini Türkiye'de yaşamaya son derece sıcak baktığı ve tarafların anlaşmaya çok yakın olduğu aktarıldı.







ITALIANO İLE ÇOK YAKIN BİR OYUNCU

Asıl büyük bomba ise Riccardo Orsolini iddiası oldu. Siyah-beyazlı yönetimin, Bologna ile sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan 27 yaşındaki yıldız kanat oyuncusu için yaklaşık bir ay önce resmi olarak kapıyı çaldığı ortaya çıktı.

Italiano'nun Beşiktaş'ın başına geçmesi halinde, bu transferin bitmesine kesin gözüyle bakılıyor. İtalyan yıldızın daha önce hocası hakkında yaptığı açıklamalar, Beşiktaş'ın nasıl bir ikiliye kavuşacağını gözler önüne seriyor.







"ÖMRÜM BOYUNCA TANIYORMUŞ GİBİ"

Orsolini, Vincenzo Italiano ile tanıştığı ilk anı, "Sanki onu ömrüm boyunca tanıyormuşum gibi hissettim" sözleriyle özetliyor. Karakter olarak birbirlerine çok benzeyen ikili, saha içinde adeta bir "suç ortaklığı" yürütüyor. Bir futbolcunun teknik direktörüyle bu denli yüksek bir frekans yakalaması, transfer tercihlerinde de belirleyici bir rol oynuyor.

Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!

Fenerbahçe’de Guirassy transferinin alternatifi olarak belirlenen Juventus’un Sırp dünyaca ünlü golcüsü Dusan Vlahovic için İtalyan basınından bomba bir iddia geldi.

06.06.2026 16:35:00
Haber Merkezi
Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!
Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!
İtalyan Libero Quotidiano, Juventus ile ipleri koparan ve yıllık 12 milyon Euro'luk net maaşının da üzerine çıkmak isteyen 26 yaşındaki santrfor için en ciddi iki seçeneğin Fenerbahçe ve Suudi Arabistan olduğunu yazdı. Vlahovic'in bu dakikadan sonra "para mı, üst düzey Avrupa kariyeri mi?" ikilemine cevap vereceği iddia edildi.






Fenerbahçe hafta sonu sanki başkan seçmeyecek... kongre üyeleri transferi oylayacak... başkan adaylarından Hakan Safi'nin dünyaca ünlü golcü Luis Suarez hamlesiyle fitilini ateşlediği transfer savaşlarına, Aziz Yıldırım'ın karşılığı Dusan Vlahovic olarak öne çıktı.
Yıldırım cephesinde rotası Serhou Guirassy ismine çevrilmiş olsa da bu transferin gerçekleşmeme ihtimaline karşılık B planı hazırlandı. Kulislerden sızan bilgilere göre Fenerbahçe, Juventus ile ipleri tamamen koparan Sırp golcü Dusan Vlahovic için devreye girdi.






İTALYA'DA KALMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK
İtalyan Libero Quotidiano'nun bugün paylaştığı çarpıcı bilgilere göre, süreç Sırp yıldız için oldukça sancılı ilerliyor. Juventus'tan yıllık net 12 milyon Euro kazanan Vlahovic, Torino ekibiyle yürüttüğü sözleşme yenileme görüşmelerinde bu rakamın da üzerine çıkılmasını talep etti. Sırp golcünün bu yüksek mali beklentisi, Avrupa'nın bütçe disiplinine sadık kalmaya çalışan birçok dev kulübünün geri adım atmasına neden oldu.
Juventus yöneticisi Giorgio Chiellini de sürece dair bir değerlendirme yaptı:
- İstediği fiyata İtalya'da kalabileceğini sanmıyorum.






İNDİRİM YAPMAZSA İKİ İHTİMAL VAR
Vlahovic'in mevcut maaş taleplerini karşılayabilecek kulüp sayısı oldukça sınırlı. Gazetenin haberinde öne çıkan detaylara göre Sırp oyuncuya Avrupa'nın majör liglerinde talep ettiği devasa rakamların teklif edilmesi oldukça zor. Bu noktada Türkiye (özellikle Fenerbahçe) ve Suudi Arabistan, oyuncunun finansal isteklerini karşılayabilecek en ciddi opsiyonlar olarak masada yer alıyor.
Oyuncunun menajerleri, her ne kadar ciddi paralar konuşulsa da Vlahovic'in yeteneklerini bir kez daha en üst düzey futbolda test etmesini ve Avrupa arenasında kalmasını arzuluyor.






EĞER İNDİRİM YAPARSA TALİBİ ÇOK
Eğer Sırp santrfor mali taleplerinde indirime gitmeyi kabul ederse, İtalya ve Avrupa'da adeta bir forvet dominosu yaşanacak.
Çizme'de en ciddi aday, Massimiliano Allegri'nin göreve gelişiyle birlikte Napoli. Allegri'nin eski öğrencisini kadrosunda görmeyi çok istediği bilinirken, bir diğer İtalyan devi AC Milan da pusuda bekliyor. Ancak Milan'ın transfer piyasasındaki şu anki hareketsizliği süreci zora sokuyor.
Sürecin uzaması halinde Vlahovic'in rotası yurt dışına kayabilir. Oyuncuyla daha önce dirsek temasında bulunan Newcastle United ve Chelsea'nin yanı sıra Barcelona, Bayern Münih ve PSG gibi dünya devleri de oyuncunun durumunu yakından izliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.