logo
03 KASIM 2026

Ali Koç başkanlığı aday olacak mı?

Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Koç'tan umudu kesenler Aziz Yıldırım'a sarılmıştı

03.11.2026 10:13:00
Haber Merkezi
 
Ali Koç başkanlığı aday olacak mı?
Ali Koç başkanlığı aday olacak mı?
Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Koç'tan umudu kesenler Aziz Yıldırım'a sarılmıştı… Şimdi de Yıldırım'dan umudu kesenler Ali Koç'a sarıldı. Ancak Koç'un şu an için erken ya da zamanında yapılacak herhangi bir seçimde aday olma niyeti yok.






Fenerbahçe'de kongre ateşi erken yandı... Galatasaray ve Göztepe hezimetlerinin ardından Hakan Safi'nin hiç vakit kaybetmeden Kasımpaşa-Beşiktaş maçına gitmesi ve aynı hızla açıklamalar yapması, Başkan Aziz Yıldırım'a "Mayıs ayından öncesine de hazırız" mesajı gibiydi.






Hakan Safi o gece seçim ateşini her ne kadar yaksa da karşısına güçlü bir aday çıkarsa şansı azalabilir. Camia şimdiden son seçime girmekten vazgeçen Mehmet Ali Aydınlar'ı ve olası bir af durumunda aday olması için Nihat Özdemir'i sıkıştırıyor.






Ancak camiada konuşulanlara göre kapısına en çok gidilen isim eski başkan Ali Koç... Sadece kendisine yakın olanlar değil, daha önce karşı çıkanlar bile "Hata etmişiz" diyecek kıvama gelmiş durumda. 






Ancak Ali Koç ne "Size iyi oldu" diyor ne de "Gelip Fenerbahçe'yi kurtaracağım" modunda. Şu dönemde asıl konsantrasyonu iş hayatında.

Bu yüzden kendisine "En kötü dönemde 12 bin oy aldın. Şu anda aday olsan %70'le seçimi kazanırsın" diyenlere pek de kulak asmıyor.







Yarın ne olur bilinmez ancak Ali Koç'un Mayıs ayında ya da olası daha erken bir kongrede aday olma ihtimali %20-25 seviyesinde seyrediyor.

Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı

Alexei Batrakov'un gösterdiği iyi performans sonrasında Galatasaray, Rus futbolunu daha yakından takip etmeye başladı

03.11.2026 10:20:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı
Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı
Galatasaray scoutları, dün Orenburg'un sahasında CSKA Moskova ile 0-0 berabere kaldığı Rus Ligi maçında Şilili genç sağ kanat oyuncusu Jordhy Thompson'ı canlı izledi.






Alexei Batrakov'un gösterdiği iyi performans sonrasında Galatasaray, Rus futbolunu daha yakından takip etmeye başladı. Gelen bilgilere göre sarı-kırmızılılar, dün Rus liginde oynanan Orenburg - CSKA Moskova maçına gözlemci yolladı. Kısa süre önce Rus ligine transfer olan ve ciddi bir performans gösteren Orenburg'un Şilili sağ kanat oyuncusu Jordhy Thompson'ı yerinde izledi.






CSKA maçına kadar 4 gol ve 2 asistle iyi bir performans gösteren Thompson, 0-0 biten CSKA Moskova maçında 82 dakika sahada kaldı.






CSKA Moskova gibi zorlu bir rakibe karşı Thompson, 82 dakikada sadece 25 kez topla buluşmasına rağmen ürettiği 2 kilit pasla takımının en net pozisyon yaratma aksiyonlarına imza attı.






Çalım (0/2) ve ikili mücadele istatistikleri (1/4) ile fiziki baskı altında zorlansa da; %69 pas isabeti (9/13), %50 orta (2/4) ve 0.04 xG'lik vuruşu 0.22 xGOT'a çıkaran şut kalitesiyle dikkat çekti.

Topa sahip olan ve oyunu domine eden ekiplerde bu topla buluşma sayısı arttıkça, ürettiği 0.20 xG + xA değerinin doğrudan skor katkısına dönüşebileceğini hissettirdi.

Fenerbahçe'nin Göztepe 11'ine Aziz Yıldırım müdahalesi

Dirk Kuyt, Göztepe maçının 11'ine Vedat Muriqi ve İsmail Yüksek'le başlamak istiyordu... Ancak maçtan 2-2.5 saat önce tesislere gelen Aziz Yıldırım, Guendouzi ve Lukaku'yu 11'e yazdı. İşte iddialar...

02.11.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Göztepe 11'ine Aziz Yıldırım müdahalesi
Fenerbahçe'nin Göztepe 11'ine Aziz Yıldırım müdahalesi
Fenerbahçe Göztepe'ye 2-1 yenildi... Lider Galatasaray ile fark 9'a yükseldi. Ligin bitmesine daha çok var, ancak daha 10 hafta tamamlandı. Slavia beraberliği, Galatasaray hezimeti ve sonunda gelen Göztepe yenilgileri sonrasında Fenerbahçe'de yukarıdan hiç ses yok.






Takım hocasız; nöbetçi Dirk Kuyt geçici (kalıcı da olabilirdi) olarak takımın başında. Çünkü takımın başına getirilmesi düşünülen hiçbir teknik adam, milli aradan önce takımı teslim almak istemiyor.






Önceki gün ise çok ilginç bir süreç yaşandığı iddiası kulislerde konuşuluyor. Bu iddiaya göre Başkan Aziz Yıldırım, Göztepe maçtan yaklaşık 2-2.5 saat önce Samandıra'ya geldi. Takım stada gitmeden önce motivasyon konuşması yaptı. Ancak motivasyon konuşmasının dozu kaçtı; "Bu maçı kazanamazsanız..." mevalinde gözdağı şeklinde bir konuşmaya döndü.






İddialara göre Kuyt'ın 11'ini de değiştirdi:

* Orta sahada Kuyt, İsmail'i düşünüyordu; Yıldırım, Guendouzi'yi 11'e koydu.
* Lukaku'nun yerinde de Vedat Muriqi yazılıydı; Yıldırım, Lukaku'da karar kıldı.
* Hatta iddiaya göre Yıldırım, "Lukaku'yu 90 dakika oynat" diye Kuyt'a emir bile verdi.






Maç içinde Kuyt'ın tamamen paralize olmasının ve 83. dakikaya kadar sadece Semedo-Mert değişikliği yapmasının arkasında da Başkan Yıldırım'ın 11'i değiştirmesi yattığı iddia ediliyor.






Ayrıca Yıldırım'ın bu çıkışı sonrasında Greenwood'un ortamı protesto ederek 11'de ve maç kadrosunda yer almak istemediği de dedikodular arasında.






Okan Buruk'un iki gözdesi İstanbul'a geliyor

Okan Buruk'un sezon başında ısrarla isteyip alamadığı Dženan Pejčinović ile Bilal El Khannouss, salı akşamı Stuttgart formasıyla Rams Park'ta Galatasaray'a rakip olacak

02.11.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un iki gözdesi İstanbul'a geliyor
Okan Buruk'un iki gözdesi İstanbul'a geliyor
Şampiyonlar Ligi'nde gaza basmak için Galatasaray'ın salı akşamı Stuttgart engelini mutlak aşması gerekiyor. Okan Buruk ve camia, en kötü ihtimalle ilk 24 hedefi için Alman ekibine karşı bu maçtan 3 puan yazdı. 3 puanın altında kalmak, sarı-kırmızılıları ilerleyen dönemde sıkıntıya sokabilir.






Alman liginde her ne kadar kırılgan bir görüntü çizse de Stuttgart, önemli yıldızları ve yıldız adaylarıyla her an her takımın canını yakabilecek bir ekip.






Kadrosunda Türk millî takımına çağrılan Atakan Karazor ile Türk millî takımını reddeden Deniz Undav'ı bulunduran Stuttgart'ın oyuncu yapısında Okan Buruk'un gözde isimleri var.






Stuttgart hücum hattının en tehlikeli, en mobil ve skor yükünü sırtlayan ismi Ermedin Demirović. Maç başına çektiği 3 şut ve 1.4 isabetli şut ortalamasıyla Galatasaray'a kabus yaşatabilir.






Deniz Undav ise henüz bu sezon gol atamamasına rağmen ceza sahası çevresindeki bitiriciliği ve şut kalitesiyle biliniyor.






Sezon başında Galatasaray'ın da gündemine gelen Pejčinović; genç yaşına rağmen 11.1 km'lik bindirme mesafesi ve 17.8 depar ortalamasıyla, hem fizik gücü hem de adam eksiltme becerisiyle tam bir joker konumunda.






Angelo Stiller ise Stuttgart'ın temposunu belirleyen, pas kalitesi %89 gibi yüksek bir oranda belirleyen isim. Batrakov'dan önce gündeme gelen Bilal El Khannouss da yaratıcı asist beklentisi (xA: 2.75) ve kilit paslarıyla hücum hattını besleyen en yaratıcı ayak.

Fenerbahçe fırtınadan Galatasaray sayesinde kurtuldu

Göztepe yenilgisi sonrasında Fenerbahçe'nin dün yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısında yüksek tansiyonu düşüren Galatasaray Asbaşkanı Metin Öztürk oldu.

02.11.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe fırtınadan Galatasaray sayesinde kurtuldu
Fenerbahçe fırtınadan Galatasaray sayesinde kurtuldu
Fenerbahçe yönetimi dün toplandı... Galatasaray ve Göztepe faciaları sonrasında Aziz Yıldırım'ı tanımayan bazı kişiler "istifa" gündemi yarattı.






Ancak toplantının hiçbir dakikasında istifa gündemi oluşmadı. Ana gündem maddesi, milli araya kadar beklenmemesi, mümkünse Liverpool maçına, olmazsa Çorum maçına yeni bir teknik direktörle çıkılması oldu.






Başkan Aziz Yıldırım, teklifi kabul eden ya da etmeye yakın olan teknik adamlardan birisinin ne yapıp edip ikna etmesini ve takımın başına getirmesini Cihan Kamer'den istedi.






Toplantıda Kamer ve Oğuz Çetin'in Cumartesi günü gündeme getirdiği teknik direktörler hakkında Başkan Aziz Yıldırım diğer yöneticileri bilgilendirdi.






Toplantıda ayrıca Başkan Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Greenwood başta olmak üzere çok şey bekledikleri oyuncularla ne yapmaları gerektiğini sorguladı.






Resmî bir kadro dışı gündemi olmadı, ancak Başkan Yıldırım "bazı canları yakmakla" ilgili bazı kararlar alma aşamasında olduğunu söyledi.






Toplantının belki de en dikkat çeken anları, Galatasaray Asbaşkanı Metin Öztürk'ün ve sonrasında Abdullah Kavukçu'nun istifalarının masaya gelmesi oldu. Başkan Yıldırım'ın, "İyi ki Galatasaray var" sözleri toplantının adeta stresini aldı.






Bazı yöneticiler de Galatasaray'da bu kavga gürültü ortamı olmasa panikle bir teknik direktör kararı almak zorunda kalabileceklerini ancak istifaların kendilerine alan sağladığını itiraf etti.

İstifalar Dursun Özbek'in keyfini yerine getirdi

Galatasaray yönetimi bugün yandı... İki asbaşkan Metin Öztürk ve Abdullah Kavukçu aynı gün içinde istifa etti. Başkan Dursun Özbek'in istediği ne varsa oldu, bunu da Osimhen'in Borçkaspor'a transferi esprisiyle kutladı

02.11.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
İstifalar Dursun Özbek'in keyfini yerine getirdi
İstifalar Dursun Özbek'in keyfini yerine getirdi
Aynı gün içinde Dursun Özbek iki ağır topunu birden kaybetti... Bir tanesi GSİAD aracılığıyla Galatasaray'a pek çok ekonomik girdi sağlayan Metin Öztürk, diğeri ise Başkan Özbek'in futbolu teslim ettiği Abdullah Kavukçu. Ancak camiada dolaşan iddialara göre bu durum Başkan Özbek için "körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz" kadar olumlu bir gelişme.






Çünkü camiada konuşulanlara göre Başkan Özbek aslında aynı gün içinde hem "koltuğunda gözü olan" Öztürk'ten hem de kardeşi Mehmet Özbek'i getirmek istediği ancak camianın tepkisinden çekindiği için futbolun başında tuttuğu Kavukçu'dan aynı anda kurtuldu.






Öztürk-Kavukçu kavgası sonrası iki yöneticiye yakın sosyal medya hesapları ortalığı panayır yerine çevirdi. Kavukçu'nun sağ kolu gibi çalışan sosyal medya hesabı, "Abdullah Kavukçu, Metin Öztürk'ün derbide Barış Göktürk'ün yanına oturması ve elini sıkması sebebiyle tepki gösterdi ve devamında tartışma yaşandı." iddiasını hemen servis etti.






Öztürk'ün devamı olan ancak Başkan Özbek'in isteğiyle elenen İbrahim Hatipoğlu'na yakın bir başka sosyal medya hesabından ise, "Belli ki Abdullah Bey'in 'Ben bu yüzden sinirlendim' diye çevresine aktardığı bir durum var da; sen bir ay önce İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte fotoğraf vermedin mi? Abdullah Bey açısından geçerli bir gerekçe değil." cevabını verdi.






Böylece her iki tarafı destekleyen hesaplar da bu kavgayı daha uzun süre sürdüreceklerini kanıtladılar.






Adeta ortalık yanarken Başkan Dursun Özbek'in Artvinlilerle bir araya gelmesi ve Osimhen'in Borçkaspor'a transferiyle ilgili yapılan espriler aslında başkanın ruh hâlini mükemmel şekilde anlatıyordu.






Galatasaray bir anda karıştı! Seçim fırtınası esiyor

Şampiyonlar Ligi'nde Lille zaferi geldi, umutlar arttı

02.11.2026 11:26:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray bir anda karıştı! Seçim fırtınası esiyor
Galatasaray bir anda karıştı! Seçim fırtınası esiyor
Her şey tam da güllük gülistanlık denirken, yüz kızartan bir kavga sonrasında gelen Asbaşkan Metin Öztürk ve Abdullah Kavukçu'nun istifaları Galatasaray'da bir anda seçim ve sandık gündemi yarattı.






Şampiyonlar Ligi'nde Lille zaferi geldi, umutlar arttı. Fenerbahçe yenildi, aradaki fark 9 oldu ve 5. şampiyonluk yolunda güçlü bir engel kalktı. Ancak Galatasaray'a tüm bunlara rağmen rahat yok. 






27 Ekim'de yapılan yönetim kurulu toplantısında ortalık savaş alanına döndü. Metin Öztürk'ün ifadesine göre annesine küfür edildi, hatta iddialara göre olay fiziki saldırıya dönüşmek üzereydi ama son anda engellendi.






Öztürk istifa etti. Küfür eden ve fiziki saldırıyı yapanın Galatasaray'da transferlerden sorumlu yönetici Abdullah Kavukçu olduğu iddiası camiada yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bununla da kalmadı; yaşananlarla ilgili olarak Öztürk, Divan Kurulu'na bir dilekçe vererek Kavukçu'nun kulüpten ihraç edilmesini istedi. Gün içinde beklenen oldu Kavukçu'nun da istifası geldi.






Sadece bu kadar da değil; Öztürk, Dursun Özbek yönetiminin harçlarından birisi. İlk seçimde Özbek'in asbaşkanı olup birleşmeyi savunmasaydı belki de Özbek, Eşref Hamamcıoğlu'na kaybedecekti. Her dönem, Özbek'in el çekmesinden sonra Öztürk'ün birinci adam olacağına inanılıyordu; çünkü GSİAD'dan gelen ve para getiren isimlerin başında Öztürk geliyordu.

Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, deplasmanda Fenerbahçe karşısında ilk yarısını geride tamamladığı mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

31.10.2026 21:49:00 / Güncelleme: 31.10.2026 21:52:45
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup
Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup
Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, deplasmanda Fenerbahçe karşısında ilk yarısını geride tamamladığı mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

8. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzun pasında Sundberg'in sektirdiği top Lukaku'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Arda, meşin yuvarlağı kontrol etti.

9. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Lukaku ile paslaşarak sağdan ceza sahasına giren Oğuz Aydın'ın çaprazdan vuruşunda kaleci Arda, gole engel oldu.

19. dakikada Guendouzi'den topu kapan Juan, soldan atağa katılan Janderson'a pasını aktardı. Soldan ceza sahasına giren bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Ederson ayaklarıyla topu kornere yolladı.

31. dakikada Fenerbahçe net fırsattan yararlanamadı. Sol kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci, ceza sahasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktardı. Bu futbolcu yakın mesafeden topu ıskaladı.

35. dakikada kendi sahasında topu kapan Arda Okan Kurtulan, sağdan rakip ceza sahasına girip Janderson'a ortaladı. Bu futbolcu ceza yayı üzerindeki Antunes'i topla buluşturdu. Antunes'in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından dışarı gitti.

44. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Antunes penaltı noktası üzerine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Bokele'nin kafa vuruşunda Ederson son anda topu kornere tokatladı.

45+1. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Levent Mercan'ın pasında topla buluşan Lukaku, ceza yayı üzerindeki Guendouzi'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun gelişine yerden şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.







49. dakikada Ederson'un hatalı pasında topu alan Arda Okan Kurtulan, kale sahası içindeki Juan'ı topla buluşturdu. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Ederson gole izin vermedi.

64. dakikada Fenerbahçe hızlı çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Oğuz Aydın, kale sahasına hareketlenen Lukaku'ya yerden gönderdi. Bu futbolcu yakın mesafeden meşin yuvarlağı ıska geçti.

69. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Antunes ön direğe ortaladı. Bu noktada yükselen Juan'ın kafayla müdahalesi sonrası arka direğe hareketlenen Miroshi, yakın mesafeden topa dokunamadı.


71. dakikada Levent'in pasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı Lukaku'ya aktarmak istedi. Savunmadan dönen topu tekrar alan Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı noktası üzerinden vuruşunda meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü.







76. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Savunmadan atılan uzun topu uzaklaştırmak isteyen Guendouzi'nin ters vuruşunda Armstrong, Skriniar'ın müdahalesine rağmen geçerek topu kaptı. Ceza sahasına giren bu futbolcunun yerden şutunda top, köşeden ağlarla buluştu: 1-1.

78. dakikada Göztepe öne geçti. Sağdan kazanılan korner atışında Anjorin'in ön direğe ortaladığı topa yükselen Henrique, meşin yuvarlağı köşeden filelere yolladı: 1-2.

Karşılaşma Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Fenerbahçe, bu sonucun ardından 10 maç sonunda 16 puanda kaldı ve lider Galatasaray'ın 9 puan gerisine düştü.

Kadıköy'de "yönetim istifa" sesleri

Fenerbahçeli taraftarlar, yönetimi istifaya davet etti.

Müsabakanın 78. dakikasında Göztepe'nin 2-1 öne geçtiği golün ardından sarı-lacivertli tribünler yönetim aleyhine tezahüratta bulundu.







Üstünlüğünü koruyamıyor

Fenerbahçe, bu sezon öne geçtiği müsabakalarda önemli puan kayıpları yaşadı.

Sarı-lacivertliler, ligdeki 3 karşılaşmada, üstünlüğünü koruyamadığı gibi sahadan puansız ayrıldı.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Göztepe maçlarında öne geçmesine karşın sahadan 2-1'lik mağlubiyetlerle ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 2-0 öne geçtiği müsabakada Slavia Prag ile 2-2 berabere kalmıştı.

Aziz Yıldırım hocasını buldu

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi Ronald Koeman'a teslim etme konusunda oldukça istekli. Başkana göre Hollandalı teknik adam hem Romelu Lukaku'yu hem de Mason Greenwood'u ayağa kaldırabilir.
 

31.10.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım hocasını buldu
Aziz Yıldırım hocasını buldu
Fenerbahçe'de adı diğer teknik direktör adaylarına göre bir adım öne çıkan isim Ronald Koeman… Son olarak Hollanda Millî Takımı'nı çalıştıran Koeman, millî arada takımın başına geçmeye "evet" dedi. O döneme kadar da takımın başında Dirk Kuyt olacak.






Koeman, modern futbolun temposunu ve fizik kalitesini ön planda tutan; ancak tam da Aziz Yıldırım'ın istediği gibi oyuncularla mesafeli ama otoriter bir teknik direktör. Mevcut kadronun yaş ortalaması ve tecrübe seviyesi (Lukaku, Kanté, Škriniar); genç entelektüel proje hocalara değil, anında başarıya ve sonuca odaklı bir teknik adamı istiyor.






Koeman da eldeki kadroyu kısa sürede disipline edip direkt sonuca dayalı, fiziksel olarak ezici bir sistem yaratabilir. En azından Koeman'ı öneren Başkan Yıldırım'ın güvendiği futbol akıllarına göre durum bu. Bu yüzden Yıldırım, önüne getirilen teknik adamlar arasında Hollandalı çalıştırıcıyı öncelikli olarak takımın başında görmek istiyor.






Koeman, Everton döneminde Romelu Lukaku'yu çok verimli kullandı. Yıldırım şampiyonluğun Belçikalı golcüyle geleceğine inandığı için onu en iyi kullanacak teknik direktörü takımın başında görmek istiyor.






Trabzonspor'un "Reis"i getirip Salah'ı uçurması gibi, Yıldırım da Koeman'ın Lukaku'yu ve yanında da Greenwood'u uçurmasını bekliyor.

Ayrıca gelen bilgilere göre Hollandalı teknik adamı Yıldırım'a öneren futbol aklı, "Koeman, Greenwood'u şımartacak veya saha içi eksilerini alttan alacak bir hoca değil... Ancak potansiyelini ortaya çıkarma konusunda sert ama doğru hoca" uyarısını da yaptı.

Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye

Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... 

31.10.2026 11:26:00
Haber Merkezi
 
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... "Yok, mu bizi uçuracak Brezilyalı hoca?" dedi. Sonuç olarak farklı takımlarla Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'i kazanan Dorival Júnior ile görüşme kararı çıktı.






Fenerbahçe her dönem Brezilya ekolü ile başarılı oldu... Aziz Yıldırım'ın en başarılı olduğu teknik adamlardan birisi de Zico'ydu. Her ne kadar hikaye acı bitse de.

Yıldırım, daha önce de farklı dönemlerde Brezilyalı teknik adamlarla (Scolari, Luxemburgo) görüştü ancak takımın başına getiremedi. Fakat her zaman bir sempatisi olduğu gerçek.







Gelen bilgilere göre Başkan, Fenerbahçe'nin teknik direktörsüz kaldığı şu dönemde Lugano, Edu, Baroni gibi eski futbolcularla temas kurdu. Takımın başına geçecek bir teknik adam olup olmadığını sordu.

Yapılan görüşmeler sonrasında Fenerbahçe'nin yaşlı kadrosu ve "hemen bugün şampiyonluk" beklentisi doğrultusunda en doğru ismin Brezilya pazarından Dorival Júnior ya da Abel Ferreira olduğu bilgisi verildi. Tite'nin de bu kadrodan maksimum verim alabileceği iletildi.

Oğuz Çetin ve Cihan Kamer'in, defansif oyunu tercih eden Tite yerine Dorival ve Abel ile birer görüşme yapması kararı alındı.







Fenerbahçeli eski yıldızlar, özellikle Dorival'ın karmaşık taktik felsefelerle takımı yormadığını anlattı. Flamengo ve São Paulo ile kazandığı Copa Libertadores şampiyonluklarında oyuncu kalitesini ön plana çıkardığı üzerinde duruldu. Savunma emniyetini sıkı tutup önde yetenekli isimlere özgürlük tanıyan bir yapı kurduğu belirtildi. Greenwood'a savunma yap demeyeceğinin altı çizildi.






Yıldız oyuncularla kurduğu babacan ama mesafeli iletişimin, bu tecrübeli kadroyu kısa sürede kenetleyebileceği savunuldu.

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör kararı verildi

Fenerbahçe yönetimi ne elindeki kadroya, ne hangi oyunu oynatabileceklerine, ne de sisteme bakıyor... 

30.10.2026 17:03:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de yeni teknik direktör kararı verildi
Fenerbahçe'de yeni teknik direktör kararı verildi
Fenerbahçe yönetimi ne elindeki kadroya, ne hangi oyunu oynatabileceklerine, ne de sisteme bakıyor... Gelecek teknik direktörde aranan ilk özellik isminin olması.

Fenerbahçe'nin yeni bir teknik direktörü olacak... Ortaya atılan isimlere ve camiadan sızan bilgilere bakılacak olursa aranan "sistem" değil "isim." Çünkü isimler arasında Nagelsmann da var, Conte de var, Abdullah Avcı da var, Montella da var. Yani adaylara bakınca dört benzemez gündemde...







İŞTE TEKNİK DİREKTÖRLER VE ÖZELLİKLERİ

Nagelsmann; pozisyon esnekliği ve yüksek yoğunluklu gegenpressing'e dayalı, hiper-modern bir futbol mühendisi.

Conte ise sert disiplin, kusursuz alan savunması ve üçlü hatlarla rakibi boğan, sonuç odaklı dikey geçiş futbolu dayatıyor.







Abdullah Avcı, topa sahip olmayı ve sabırlı pas trafiğini önceleyen, alan kontrolü odaklı bir taktiksel satranç mantığı benimsiyor.

Montella ise kısa pasa ve oyuncu yaratıcılığına dayanan, dinamik hücum varyasyonlu estetik bir Akdeniz ekolü sergiler.







FENERBAHÇE OCAK'TA DEĞİŞİM GEÇİRECEK

İşin aslı, Fenerbahçe'nin görüştüğü ya da görüştüğü iddia edilen hocalara bakıldığında hangisi gelirse gelsin ocak ayında ciddi bir değişim olacak.

Çünkü Nagelsmann, statik kalacağı için Lukaku'yu; modern stoperlerden beklenen geriden oyun kurma becerisi eksik olduğu için Škriniar'ı istemez.







Conte, çizgi disiplinine uymayıp savunmaya yardım etmediği için Greenwood'u; fiziksel dayanıklılık ve adam kovalama temposunu kaldıramayacağı için Asensio'yu siler.

Abdullah Avcı, sistem dışı kararları yüzünden Greenwood'u; pozisyon disiplininden sapıp oyunun kontrolünü tehlikeye atabileceği için Kanté'ye mesafeli yaklaşır.







Montella ise teknik kombinasyonlara dayalı oyununu yavaşlatacağı için Lukaku'yu; pasör stoper özelliklerinden yoksun Škriniar'ın yerine başka bir oyuncu ister.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.