İçinde bulunduğumuz yüzyıl; Kapitalizmin yanlış anlayışıyla yaşanmaz hale geldi. Kapitalizmin "kaynaklar sınırlı ihtiyaçlar sınırsız" yanlış tanımı, savaşların davetçisi olmuş, savaştan beslenen ekonomi anlayışını insanlığa dayatmıştır. Kaynaklara ulaşma çabası Ortadoğu'nun yıllardır savaşlarla iç içe olmasına neden olmuştur. Bölgenin en önemli kaynakları başta ABD olmak üzere küresel güçler tarafından işgal edilmiştir.
Kapitalizmin insan tanımı, kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bencil bir varlıktır. Kendi varlığını, konforunu koruyabilmek için her şeyi mubah görür. Yine Kapitalizmde ekonomik ve finansal çıkarların hizmetkarı olarak görevini yerine getirememiştir.
Milli Ekonomi Modeli 2005 yılında doğumunu gerçekleştirmiştir. 50 ülkeden 500'e yakın ilim adamının katılımıyla her yönüyle ele alınarak Nobel'e aday gösterilmiştir. (Prof. Dr Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli eseri)
27 Şubat 2013 Rusya Duma'sında 5 saate yakın bir süre Prof. Dr. Haydar Baş Bey tezini açıkladı, gelen soruları cevaplandırdı. Bu bu tarih Milli Ekonomi Modeli tezinin bir güneş gibi batıdan doğduğu gündü. Bu güneş kısa zamanda tüm dünyada etkisini gösterdi. Başta BRICS ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uygulanır hale geldi. Türk milletine gerek TV'den gerek salon programlarından gerekse birebir çalışmalarla anlatılmaya çalışılan model farklı dil ve kültürde olan bir devlet tarafından ayakta alkışlandı, kabul gördü ve uygulanmaya başlandı.
'Kalem mi üstün yoksa silah mı?' sorusuna Prof. Dr. Dünyam Ali Veliyev'in verdiği cevap manidar: "Büyük büyük orduları olan devletler dolara karşı bir şey yapamazken, büyük Türk evladı Haydar Baş tek başına dolar saltanatını yıktı" dedi.
Ne hazindir ki, aynı dili, aynı kültürü paylaştığımız halkımıza anlatamadık. Farklı dil ve kültürdeki dünyanın her yerinden katılan akademisyenler tarafından kabul gördü ve devlet olarak Rusya ilk uygulayan ülke oldu. Tabii dünyada Rusya'da gerçekleşen tarihi konuşmanın rüzgarı dalga dalga eserken ülkemizde yalan rüzgarları esiyordu. "Nereden verecekler, veremezler" fitnesi birileri tarafından insanların kulaklarına fısıldanıyordu. "Kaynaklar" diyorduk "çıkartmazlar" karşılığını alıyorduk. Modeli ülkemizde sadece ve sadece Haydar Baş hocamız gibi bağımsız yaşayan, iktidara milletin iradesiyle, amacı sadece milletine ve dünyadaki insanlara hizmet etmek olan bir kişi yapabilirdi. Yapılabilirliğinin en güzel örneği yedi düvele meydan okumuş, manda ve himayeyi asla kabul etmemiş Mustafa Kemal Atatürk'tür. Başardı mı, başardı. Yine yapılabilir miydi, yapılabilirdi.
2007 yılında ABD'yi etkisi altına alan mortgage krizini ABD, Milli Ekonomi Modeli sayesinde aşabildi. Yine Almanya, Fransa, Çin, Brezilya gibi birçok ülkede vatandaşlık maaşı, işsizlik maaşı, çocuk maaşı, sağlık ve tarım alanındaki Milli Ekonomi Modeli'nin uygulamaları dünyanın gündemine girdi.
Türkiye'ye gelince Kapitalizmin kurduğu düzende milim şaşmadan yoluna yıllardır devam ediyor. Bir Bakanımız tarlada 2 TL olan domates şehirde nasıl 8 TL oluyor diyor. Millete bakan Bakanlara ihtiyaç var bu ülkede. Sorulan soru Bakana bakan bir Bakan lazım olduğunu ortaya koyuyor. Gülünç ama Türkiye gerçeği!
Milli Ekonomi Modeli uygulamasında devlet, tarım ürününü çiftçiden bizzat kendisi alır. Böylelikle çiftçi malımı satabilir miyim endişesi taşımaz, hem de ürününü değerinin altında zararına satmak zorunda kalmaz. Devlet az bir kârla halka ucuz ürün sunar, kazanan hem çiftçi hem devlet olur. Mevcut şartlarda kazanan karaborsacılar stokçular.
Geç kalınmış sayılmaz. Prof. Dr. Haydar Baş Bey'in kurduğu BTP'nin, yıllarca ilmek ilmek eğitimlerden, seminerlerden geçmiş genç, dinamik, eğitimli kadrosu var. Değerli Hocamız bir konuşmasında, "Beni kaçırdınız bari bunları bu kaçırmayın" demişti. Milli Ekonomi Modeli'nin uygulandığı Türkiye'de inanın güneş farklı doğacak, insanlar ekonomideki sosyal adaletle huzur bulacak.
- Hac Arafat’tır -2- / 08.07.2022
- Hac Arafat’tır / 30.06.2022
- Hac Arafat’tır / 30.05.2022
- Baş hocamın anısına / 11.04.2022
- Gülistanda yetişen gençlik ‘İCMAL’ -4- / 06.02.2022
- Gülistanda yetişen gençlik, ‘İcmal’ -3- / 28.01.2022
- Gülistanda yetişen gençlik, ‘İcmal’ -2- / 25.01.2022
- Gülistanda yetişen gençlik, ‘İcmal’ / 24.01.2022
- İslam’da kadın hakları -5- / 09.12.2021