logo
06 KASIM 2026

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: "Eisenkot 67 milletvekilinin desteğini aldı, hükümeti kurma görevini pazar günü vereceğim"

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümeti kurma görevi için 67 milletvekilinin desteğini alan Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot'u pazar günü başbakan olarak görevlendirmeyi planladığını açıkladı

06.11.2026 08:00:00
İHA
 
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: "Eisenkot 67 milletvekilinin desteğini aldı, hükümeti kurma görevini pazar günü vereceğim"
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: "Eisenkot 67 milletvekilinin desteğini aldı, hükümeti kurma görevini pazar günü vereceğim"
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot'un hükümeti kurma görevi için 67 milletvekilinin desteğini aldığını açıkladı. İsrail parlamentosu Knesset'teki tüm siyasi gruplarla gerçekleştirdiği istişarelerin ardından açıklama yapan Herzog, 120 sandalyeli meclisten toplam 67 milletvekilini temsil eden siyasi grupların hükümeti kurma görevinin Eisenkot'a verilmesini önerdiğini, 46 milletvekilini temsil eden grupların ise Başbakan Binyamin Netanyahu'yu desteklediğini belirtti. Herzog, "İstişarelerin sonuçları açık görünüyor. Ancak yasaların bana verdiği yetki, hükümeti kurma kapasitesine sahip olan kişiyi belirlemek. Bloklar arasındaki ve blokların kendi içindeki karşılıklı vetolar göz önüne alındığında, bu durum henüz tam olarak netlik kazanmış değil" ifadelerini kullandı.

Parti liderleriyle doğrudan ve hızlı bir şekilde görüşerek mevcut durumu netleştirmeye çalışacağını kaydeden Herzog, hükümeti kurma görevini Pazar günü vermeyi planladığını söyledi. Herzog, "Bu görüşmelerde, partileri birbirleriyle iletişim kurmaya ve İsrail halkı için istikrarlı ve iyi bir hükümet kurmaya teşvik etmek amacıyla hiçbir çabadan kaçınmayacağım" dedi.

İsrailli gruplar Arap partileriyle iş birliği yapmayacaklarını açıklamıştı

27 Ekim'de düzenlenen seçimlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki blok, Knesset'teki 120 sandalyenin yalnızca 53'ünü kazanmış ve çoğunluk olan 61 sandalyeyi elde edememişti. Netanyahu'nun rakibi Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot ile aynı çizgideki partiler ise 48 sandalye kazanmıştı. Böylece iki lider de hükümet kurmak için gerekli çoğunluğa ulaşabilecek net bir seçeneğe sahip olamadı.

İsrail'deki Arapları temsil eden partiler ise parlamentodaki sandalye sayılarını yaklaşık iki katına çıkararak 19 sandalyeye ulaşmış ve güç dengesi açısından belirleyici konuma gelmişti. Ancak hem Netanyahu hem de Eisenkot, seçim öncesinde söz konusu partilerle iş birliği yapmayacaklarını açıklamıştı.

Arap partilerinden oluşan Ortak Liste ittifakı, hükümeti kurma görevi için Eisenkot'u desteklemeye karar verdiklerini açıklamıştı. Kararın, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin yeniden iktidara gelmesini önlemeye yönelik kamuoyu talebine üzerine" alındığı kaydedilmişti.

Fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya hakkında savcılığın sevk yazısına ulaşıldı

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında tutuklanması talep edilen Fatma Betül Sayan Kaya hakkındaki savcılığın sevk yazısında, Kaya'nın OZATD hissesini alış zamanının 2026 yılının nisan ayı, satış tarihinin ise 16 Eylül olduğu, bu tarihte hissenin piyasada satılmayıp virman şeklinde Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ tarafından alındığı ve hisse değerinin de şüphelinin hesabına aynı gün yatırıldığının anlaşıldığı belirtildi

06.11.2026 00:30:00
AA
 
Fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya hakkında savcılığın sevk yazısına ulaşıldı
Fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya hakkında savcılığın sevk yazısına ulaşıldı

Savcılığın nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdiği sevk yazısında, Özata Denizcilik San. ve Tic. AŞ isimli şirket hissesindeki işlem verileri ve bulgular neticesinde, şüpheli Kaya'nın kamuya açıklanmamış ve sermaye piyasası aracının fiyatını, değerini veya yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek nitelikteki bilgilere sahip olduğu yönünde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından rapor düzenlendiği belirtildi.

Bu kapsamda savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen yazıda, "İlgili hissede yapılan işlemler ve Kamu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) sermaye ve ortaklık yapısı incelendiğinde, Tera Grubunun şirket ve fon bazında OZATD hissesinde yoğun miktarda hisse alım işlemi gerçekleştirdiği tespit edilmiştir." denildi.

Kaya'nın ifadesine yer verilen sevk yazısında, Tera Grubu yöneticilerinden Erdin Özel'le geçmişten de tanışıklığının bulunduğu, yine hisse yatırım sürecinde de bu görüşmenin yoğun bir şekilde devam ettiği, ayrıca Tera Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen'le görüştüğünü belirttiği kaydedildi.

Sevk yazısında, ayrıca şüpheli Kaya'nın Tera Grubu'na yatırım hesabı açtığının da işlem ve beyanlarla doğrulandığı ifade edildi.

İlgili hissenin hisse değerinin yükselişinin 2026 yılının nisan ayında başladığı, düşüş eğiliminin ise fonlarla ilgili olarak alınan tasfiye kararı tarihi olan 17 Eylül'den bir gün öncesi olan 16 Eylül'e kadar devam ettiği belirtilen yazıda, "Şüpheli Fatma Betül Sayan Kaya'nın OZATD hissesini alış zamanı 2026 yılının nisan ayı olup, almış olduğu hissenin satış tarihinin ise 16 Eylül olduğu, ayrıca bu tarihte hissenin piyasada satılmayıp virman şeklinde Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ tarafından alındığı ve hisse değerinin de şüphelinin hesabına aynı gün yatırıldığının anlaşıldığı" değerlendirmesi yapıldı.

Sevk yazısında, öncelikle OZATD hissesinin T+2 pozisyonunda olduğu, yani hisse satış işleminin gerçekleşmesinden sonraki 2 iş günü süren takas süresinde satış sonucu elde edilen miktarın hesaba geçtiği bir durum söz konusu olmasına rağmen, şüpheli Kaya'ya ait hisselerin satışının T+0 pozisyonunda yani virman şeklinde yapılarak bakiyenin aynı gün içerisinde hesaba geçtiği belirtildi.

"Tasfiyeden 1 gün önce bu işlem gerçekleşti"

Yazıda, bu virmanın Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye yapıldığı, aynı gün içerisinde de bu şirket tarafından şüphelinin hesabına hisse satış bedelinin yatırıldığının tespit edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Burada yapılan satış işleminin 16 Eylül tarihi olduğu, yani tasfiyeden 1 gün önce bu işlemin gerçekleştiği, belirtildiği üzere şüphelinin Tera Grubu yöneticileriyle diyalog halinde oluşu, ilk defa borsa yatırımcısı olmasına rağmen yatırım miktarının yüksek değerde oluşu dikkate alındığında şüphelinin hissenin fiyat hareket aralığını bildiği ve yine tasfiye kararının verileceğini de bilerek işlemler yaptığı görülmektedir."

Bu kapsamda kaçma ve delil karartma şüphesi dikkate alındığında şüpheli hakkında uygulanacak adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz olacağı aktarılan yazıda, açıklanan gerekçeler doğrultusunda da üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeninin bulunduğu anlaşılmakla tutuklanmasına karar verilmesi talep edildi. 

Kaya çiftinin ifade işlemleri tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sermaye piyasası ve fon soruşturması kapsamında ikinci kez savcılığa çağrılan eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün ifade işlemleri yaklaşık 9 saatin ardından tamamlandı

05.11.2026 22:40:00
Haber Merkezi
 
Kaya çiftinin ifade işlemleri tamamlandı
Kaya çiftinin ifade işlemleri tamamlandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmada; eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade verdi.

Adliyeye girişinde "Müsaade ederseniz ifademizi verelim" diyen Kaya çifti, yaklaşık 9 saat süren işlemlerin ardından süreçten geçti.

İfadelerde öne çıkanlar

Soruşturmada Kaya çiftine Özata Denizcilik hisselerindeki alım-satım işlemleri soruldu:

Fatma Betül Sayan Kaya: Nisan 2026'da aldığı hisseleri ağustos ve eylül aylarında sattığını, elde ettiği geliri kısa süre Tera yatırım fonunda değerlendirdikten sonra kazanç görünen tutarı TMSF hesabına aktardığını, suçlamaları reddettiğini belirtti.

İlyas Kaya: Benzer şekilde Özata Denizcilik hisseleri alıp sattığını, Halk Yatırım ve Tera Yatırım üzerinden değerlendirdiği kazancı "vicdani rahatsızlık" duyarak TMSF hesabına gönderdiğini ifade etti.

Soruşturmanın arka planı

SPK'nın 131 fonu tasfiye etme kararı aldığı ve tutuklu sayısının 112'ye ulaştığı krizde, Kaya çiftinin 163 milyon liralık yatırımla yüksek kazanç elde ettiği iddia edilmişti. Bu sürecin ardından Fatma Betül Sayan Kaya görevlerinden ve partisinden istifa ederken, mal varlıklarına tedbir konulmuştu. Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Bakanlık izniyle ifade verdi.

Afyonkarahisar’da dehşet, çok sayıda can kaybı var

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı kırsal mahallelerde farklı noktalarda pompalı tüfekle düzenlenen saldırılarda 8 kişi yaşamını yitirdi, ağır yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kırmızı renkli hafif ticari araçla kaçtığı belirlenen şüphelinin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı

05.11.2026 19:20:00 / Güncelleme: 05.11.2026 20:16:35
Haber Merkezi
 
Afyonkarahisar’da dehşet, çok sayıda can kaybı var
Afyonkarahisar’da dehşet, çok sayıda can kaybı var
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde meydana gelen peş peşe silahlı saldırılar bölgeyi yasa boğdu. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan silahlı yaralama ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde; Ayazini Köyü mevkisinde 3 kişinin, Kıyır Köyü mevkisinde 2 kişinin araçlar içerisinde pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybettiği belirlendi. Yukarıtandır Köyü mevkisinde ise 3 kadının yaralı halde bulunduğu, hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'sinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Can kaybı sayısına ilişkin son bilgiler

Olayın ardından bölgedeki arama ve inceleme çalışmaları genişletilirken, bazı kaynaklara göre hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiği aktarıldı. Hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.



Kaçan şüpheli için geniş çaplı operasyon

Soruşturma kapsamında elde edilen ilk bulgulara göre, saldırıların şehir dışından geldiği değerlendirilen bir şüpheli tarafından gerçekleştirildiği ve zanlının olay yerinden kırmızı renkli hafif ticari bir araçla kaçtığı tespit edildi.

Güvenlik güçleri, cinayetlerin işlendiği köylere ulaşımı sağlayan yolları tedbir amaçlı kapattı.

Şüphelinin Kütahya istikametine yönelmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Eskişehir'in Seyitgazi ile Çifteler ilçeleri arasındaki yolda bir otomobili gasp ederek kaçışını sürdürdüğü iddiaları da araştırılıyor.

Öte yandan Afyonkarahisar merkez Osman Gazi Mahallesi'nde park halindeki bir otomobilde başından tüfekle vurularak ağır yaralanan bir kadına yönelik saldırının, İhsaniye'deki olaylarla bağlantılı olup olmadığı da emniyet birimlerince inceleniyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin zanlıyı yakalamak için başlattığı çok yönlü soruşturma ve operasyon devam ediyor.

Valilikten açıklama

Afyonkarahisar Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, kentte meydana gelen silahlı saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır yaralandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla devletimizin ilgili tüm kurumları, olayın ilk anından itibaren koordinasyon içerisinde hareket ederek gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmektedirler. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinasyonunda adli süreç hassasiyetle yürütülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun." 

Bahçelievler'de toprak altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Bahçelievler'de inşaat alanında yaşanan toprak kaymasında göçük altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı

05.11.2026 17:19:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bahçelievler'de toprak altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı
Bahçelievler'de toprak altında kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı
Bahçelievler'de inşaat alanında yaşanan toprak kaymasında göçük altında işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda toprak altından çıkartılan Hasan Uzunoğlu'nun cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Bahçelievler İbrahim Çallı Sokak'ta inşaatının temel kazısı sırasında yaşanan toprak kaymasında abi kardeş olduğu öğrenilen iki işçi göçük altında kalmış, işçilerden Muhittin Uzunoğlu sağ olarak kurtarılmıştı. AFAD ekiplerinin uzun süren çalışması sonucunda toprak altındaki ikinci işçiye ulaşıldı. Hayatını kaybettiği belirlenen Hasan Uzunoğlu'nun cenazesi, ekiplerin uzun süren uğraşları sonucu çıkartılarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Sosyal medyada ‘e-Devlet’ dönemi başladı. Hesap doğrulaması nasıl yapılacak?

Türkiye’de dijital dünyanın kurallarını yeniden yazan sosyal medya yaş doğrulama düzenlemesi 1 Kasım 2026 itibarıyla resmen yürürlüğe girdi. Yeni döneme göre Instagram, TikTok, YouTube ve X gibi platformlarda hesabı bulunan milyonlarca kullanıcı e-Devlet üzerinden yaş doğrulaması yapmak zorunda kalacak. 15 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımı yasaklanırken, yetişkinler ve 15-17 yaş arası kullanıcılar için geri sayım başladı

05.11.2026 16:00:00
Eyüp Kabil
 
Sosyal medyada ‘e-Devlet’ dönemi başladı. Hesap doğrulaması nasıl yapılacak?
Sosyal medyada ‘e-Devlet’ dönemi başladı. Hesap doğrulaması nasıl yapılacak?
Çocukların dijital dünyadaki güvenliğini artırmak ve sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla hazırlanan yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu.

Türkiye'deki yaklaşık 67 milyon kullanıcıyı ve 330 milyon aktif hesabı doğrudan etkileyen düzenleme, platformlara giriş yaparken e-Devlet üzerinden dijital yaş doğrulama belirteci alınmasını zorunlu kılıyor.

Peki, sosyal medyada kartları yeniden dağıtan bu sistem nasıl işleyecek, ne zamana kadar yapılması gerekecek ve kişisel verilerimiz güvende mi? İşte yeni düzenlemenin tüm detayları:

15 yaş altına tam yasak, gençlere sıkı kısıtlama

Yeni yönetmelikle birlikte 15 yaşını doldurmamış çocukların sosyal medya platformlarında yeni hesap açması tamamen engellendi. 15-17 yaş grubundaki gençler ise sosyal medyayı "çocuklara özgü ayrıştırılmış hizmet" kuralları çerçevesinde kullanabilecek.

Bu yaş grubundaki hesaplar varsayılan olarak gizli olacak, canlı yayın açamayacak, kişiselleştirilmiş reklamlara kapatılacak ve yabancılardan mesaj alamayacak. Ayrıca gençlerin bağımlılık riskini azaltmak amacıyla 'sonsuz kaydırma' gibi bazı tasarım özellikleri de sınırlandırılacak.

Yaş doğrulaması e-Devlet üzerinden nasıl yapılacak?

Kullanıcıların yaş doğrulama işlemleri için sosyal medya şirketlerine kimlik belgesi göndermesi gerekmeyecek. Süreç tamamen devlet güvencesiyle e-Devlet Kapısı üzerinden yürütülecek. Doğrulama adımları ise şu şekilde gerçekleşecek:

1. e-Devlet'e Giriş: Kullanıcılar, resmi e-Devlet Kapısı internet sitesine (turkiye.gov.tr) veya e-Devlet mobil uygulamasına güvenli giriş yapacak.

2. Belirteç Oluşturma: Sistem üzerinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı hizmeti aracılığıyla dijital bir "yaş doğrulama belirteci" (kod) oluşturulacak.

3. Platforma Yükleme: Kullanıcı, e-Devlet'ten aldığı bu şifreli dijital kodu sosyal medya platformunun hesaba giriş öncesi açacağı doğrulama alanına girecek.

4. Onay Süreci: Platform, kodun geçerliliğini e-Devlet üzerinden kontrol ederek kullanıcının yaş sınırını karşılayıp karşılamadığını doğrulayacak.

Kimlik bilgileri sosyal medya şirketlerine verilecek mi?

Kullanıcıların en çok endişe ettiği konulardan biri olan veri güvenliği konusunda düzenleme kesin sınır çiziyor. e-Devlet üzerinden üretilen kod, kullanıcının T.C. kimlik numarası, ad, soyad ve tam doğum tarihi gibi kişisel bilgilerini kesinlikle içermeyecek. Sosyal medya şirketlerine yalnızca kullanıcının 15 ve 18 yaş sınırlarını geçip geçmediği bilgisi ("Evet" veya "Hayır" şeklinde) iletilecek.

Son tarih ne zaman? Süreç nasıl işleyecek?

Düzenleme kapsamında takvim iki farklı şekilde ilerleyecek:

• Yeni Hesaplar: 1 Kasım 2026 tarihinden itibaren açılacak tüm yeni hesaplar için e-Devlet yaş doğrulaması ilk andan itibaren zorunlu olacak.

• Mevcut Hesaplar: Halihazırda sosyal medya hesabı kullanan tüm vatandaşlara yaş doğrulamalarını yapmaları için 31 Mart 2027 tarihine kadar geçiş süresi tanındı. Bu tarihe kadar bir kereye mahsus doğrulama yapmayan hesaplar platformlar tarafından kapatılacak.

Siber Güvenlik Başkanlığı'ndan kritik "dolandırıcılık" uyarısı

Düzenlemenin yürürlüğe girmesini fırsat bilen siber dolandırıcılar da anında harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), vatandaşları sahte mesajlara karşı uyardı.

Yapılan açıklamada; "Hesabınız kapatılacak, acilen yaş doğrulaması yapın" diyerek SMS, e-posta ya da sosyal medya üzerinden gönderilen bağlantılara kesinlikle tıklanmaması gerektiği vurgulandı. Yaş doğrulama işlemlerinin yalnızca ve yalnızca resmi e-Devlet kanalları üzerinden ücretsiz olarak yapılacağı, e-Devlet şifresi, banka kartı bilgisi veya SMS kodu talep eden hiçbir üçüncü taraf siteye itibar edilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Büyükçekmece'de servis minibüsü şoförü bıçaklandı

Büyükçekmece'de bir servis minibüsü şoförü, evinin sokağında tartıştığı motosiklet sürücüsü tarafından 3 yerinden bıçaklandı. Olay sonrası motosikletli kaçtı

05.11.2026 11:42:00 / Güncelleme: 05.11.2026 11:45:35
İHA
 
Büyükçekmece'de servis minibüsü şoförü bıçaklandı
Büyükçekmece'de servis minibüsü şoförü bıçaklandı
Olay geçtiğimiz salı günü Büyükçekmece ilçesi Muratçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Ömür Küçük isimli servis minibüsü şoförü, yol verme meselesi yüzünden sokağında bir motosiklet sürücüsü ile tartıştı.

Çıkan tartışma sonucu küfürler ettiği iddia edilen motosiklet sürücüsü Ömür Küçük'ü bıçakladı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, polis ekipleri motoru yedi emin otoparkına çekti. Polis ekipleri şahsı arama çalışması başlattı.



Olay anını anlatan sürücü Küçük, "Evimi geldiğim sırada sokak kapalıydı. Sonra yolu kapatan aracın evime misafir olarak geldiğini düşünüp eşimi aradım. Misafir yolu açmak için aşağıya geldi. O sırada aracıma birisi yumrukla vurarak. 'Baba yolu aç geri al' dedi. Kardeşim görmüyor musun yol kapalı dedim. O da bana 'yağmur yağıyor görmüyor musun ıslanıyorum' dedi. Daha sonra bana ' gevşek gevşek konuşma kendini bana vurdurma' dedi. Burası dağ başımı dedim ben o ise bana küfürler etti. Araçtan indirmek istedi baskı kurdu. Kapıya kadar geldi elinde bıçak olduğunu görmedim. Çok yaklaştı bana. Benden uzaklaş dedim ittim ittirdiğim sırada bıçak olduğunu fark etmedim. Geri çekildiğim sırada sol bacağımdan 2 bıçak darbesi aldım. Yan koltuğa attım ondan uzaklaşmak için. Plakası kimliği belli dün karakola gittim hala firar olarak gözüküyor. Dün karakola gittim sokağa bilmediğim araçlar geliyor dedim geldiğinde arayın dediler" diye konuştu.

Yüzünden vurulan 12 yaşındaki Melek, hayatını kaybetti

Adana'nın Ceyhan ilçesinde evde yere düşen tabancanın ateş alması sonucu yüzünden vurulan 12 yaşındaki Melek Göçer, hayatını kaybetti

05.11.2026 11:36:00
İHA
 
Yüzünden vurulan 12 yaşındaki Melek, hayatını kaybetti
Yüzünden vurulan 12 yaşındaki Melek, hayatını kaybetti
Olay, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Ceyhan ilçesi Fatih Sultan Mahallesi'ndeki bir müstakil evde meydana geldi. İddiaya göre, dolaptan indirilen bavulun içindeki tabanca, yere düşerek ateş aldı. Tabancadan çıkan kurşun, 12 yaşındaki Melek Göçer'in yüzüne isabet etti.

Yakınları tarafından özel araçla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük kız, buradaki müdahalesinin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hayatını kaybetti

Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Melek Göçer, sabaha karşı hayatını kaybetti. Küçük kızın cansız bedeni otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Ruhsatsız olduğu belirlenen tabancaya el koyan polis, olay anında evde bulunan 2 kişiyi de gözaltına aldı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

İSTANBUL UYUŞTURUCUNUN MERKEZİ Mİ OLUYOR?

Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa ve Avcılar'da düzenlenen son operasyonda 195 kilo 900 gram metamfetamin ve 400 bin sentetik ecza ele geçirildi

04.11.2026 22:12:00
Haber Merkezi
 
İSTANBUL UYUŞTURUCUNUN MERKEZİ Mİ OLUYOR?
İSTANBUL UYUŞTURUCUNUN MERKEZİ Mİ OLUYOR?
Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa ve Avcılar'da düzenlenen son operasyonda 195 kilo 900 gram metamfetamin ve 400 bin sentetik ecza ele geçirildi. Dört şüpheli gözaltına alındı. İstanbul'da 2026 yılının ilk 10 ayında ele geçirilen uyuşturucu miktarının 15 tonu aşması, kentteki uyuşturucu trafiğinin boyutunu yeniden gündeme taşıdı. Peki, yakalananların dışında piyasaya ulaşan miktar ne kadar?

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin üç ilçede gerçekleştirdiği operasyonlarda yalnızca uyuşturucu maddeler değil, adeta bir üretim tesisi ortaya çıkarıldı.

Aramalarda 195 kilo 900 gram metamfetamin, 400 bin sentetik ecza hap, 112 kilo 850 gram sentetik ecza maddesi, 133 kilo 800 gram katkı maddesi, 200 bin boş kapsül ve uyuşturucu üretiminde kullanılan makineler ele geçirildi. Dört şüpheli adliyeye sevk edildi.

10 AYDA 15 TON UYUŞTURUCU!



İstanbul'daki uyuşturucu operasyonlarına ilişkin açıklanan veriler dikkat çekici. 1 Ocak-18 Ekim 2026 tarihleri arasında kentte gerçekleştirilen operasyonlarda 15 ton 44 kilogram uyuşturucu madde ile 27 milyon 700 bin uyuşturucu ve uyarıcı hap ele geçirildi.

Ayrıca 2026 yılının 18 Ağustos-15 Eylül dönemindeki operasyonlarda 1 ton 432 kilogram uyuşturucu, 922 bin hap ve 134 kilo 50 gram kimyasal katkı maddesi yakalandı. Bu operasyonlarda 46 şüpheli gözaltına alınırken 41 kişi tutuklandı.

İSTANBUL UYUŞTURUCU TİCARETİNİN MERKEZİ Mİ?



İstanbul'un uluslararası hava ve deniz limanları, kara yolu bağlantıları, yoğun nüfusu ve büyük tüketici pazarı, uyuşturucu kaçakçılığı açısından kenti önemli bir güzergâh ve hedef pazar haline getirebiliyor.

YAKALANAMAYAN UYUŞTURUCU NE KADAR?

Uyuşturucuyla mücadelede en önemli soru, ele geçirilen miktarın dışında kalan uyuşturucunun ne kadar olduğu. Çünkü yakalanan 15 tonluk miktar, piyasaya hiç ulaşmamış ürünleri gösteriyor; ülkeye veya kente giren toplam uyuşturucu miktarını değil.

Denetimlerden kaçan, depolarda tutulan, sokak satıcılarına ulaştırılan veya başka kentlere sevk edilen uyuşturucunun miktarına ilişkin kesin bir hesap bulunmuyor.

Uzmanların üzerinde durduğu temel mesele, mücadelenin yalnızca uyuşturucuyu taşıyan veya satan kişilerle sınırlı kalmaması. Üretim merkezleri, finans kaynakları, uluslararası bağlantılar ve dağıtım ağlarının ortaya çıkarılması gerekiyor.


İstanbul’da sağanak trafiği kilitledi

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı hava dalgası İstanbul'da günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Aniden bastıran şiddetli sağanak yağış ve kararan gökyüzü, iş çıkış saatiyle birleşince kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 89 seviyesine kadar fırladı

04.11.2026 18:30:00
Haber Merkezi
 
İstanbul’da sağanak trafiği kilitledi
İstanbul’da sağanak trafiği kilitledi
İstanbul'da gün genelinde aralıklarla kendini gösteren olumsuz hava koşulları, öğleden sonra zirve noktasına ulaştı. Kentin üzerine çöken yoğun ve koyu kara bulutlar, gündüz saatlerinde adeta gece karanlığı yaşanmasına neden oldu.

Başta Tarihi Yarımada, Boğaz hattı ve Avrupa Yakası'nın merkezi alanları olmak üzere, şehrin birçok bölgesinde gök gürültülü şiddetli sağanak yağış etkisini gösteriyor. Yağışa hazırlıksız yakalanan İstanbullular kapalı alanlara sığınırken, ana yollarda görüş mesafesi önemli ölçüde düştü.

Ana arterler durma noktasında

Sağanak yağışın tam iş ve okul çıkış saatlerine denk gelmesi, zaten hassas olan İstanbul trafiğini felç etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre, kent genelindeki anlık trafik yoğunluğu yüzde 89 seviyesine yükseldi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün her iki yakadaki bağlantı yollarında kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun özellikle rampalar ve katılım noktalarında araçlar tampon tampona ilerlemekte güçlük çekiyor.

Kendi araçları yerine toplu taşımayı kullanmak isteyen vatandaşlar; metro, metrobüs ve otobüs duraklarında uzun kuyruklar ve aşırı yoğunluk oluşturdu.

AKOM ve valilikten peş peşe "sarı kodlu" uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için "Sarı Kodlu" uyarı vermesinin ardından, İstanbul Valiliği ve İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Yapılan açıklamalarda, metrekareye 30 ila 60 kilogram arasında yağış düşmesinin beklendiği vurgulandı. Güçlü poyraz fırtınasının da (40-60 km/s) eşlik ettiği hava muhalefeti sebebiyle ani sel, su baskını, tünellerde göllenme, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı sürücülerin takip mesafelerini korumaları ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları istendi.

Sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek

Rusya üzerinden sarkan Sibirya kökenli soğuk hava dalgası yalnızca yağış getirmekle kalmadı, dereceleri de kış moduna soktu. Kentte daha önce 18-20 derece civarında seyreden hava sıcaklıklarının ani bir düşüşle 12-14 derece bandına kadar gerileyeceği bildirildi.

AKOM uzmanları, yağışlı sistemin perşembe günü de aralıklarla kuvvetli sağanak geçişleri şeklinde etkisini sürdüreceğini, cuma gününden itibaren ise kenti terk edeceğini tahmin ediyor.

İki metrobüsün çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Esenyurt'ta Haramidere-Sanayi Durağı'nda yolcu alan metrobüse arkadan gelen metrobüs çarptı. Kazada 6 yolcu yaralandı

04.11.2026 16:43:00
Haber Merkezi
 
İki metrobüsün çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı
İki metrobüsün çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı
Esenyurt'ta iki metrobüsün çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.

Namık Kemal Mahallesi'ndeki Haramidere Sanayi Metrobüs Durağı'nda yolcu alan metrobüse, durağa yaklaşan başka bir metrobüs arkadan çarptı.

Kazada, 6 kişi yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralıların 2'sine olay yerinde müdahale edilirken, 4'ü ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kaza nedeniyle seferlerde aksama yaşanırken, bölgede uzun metrobüs kuyrukları oluştu.

Kazaya karışan metrobüslerin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından karşılıklı ve dönüşümlü olarak sürdürülen seferler normale döndü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.