logo
06 HAZİRAN 2026

Mustafi ve Elneny ayrılmalı

Arsenal Teknik Direktörü Unai Emery, Mustafi ve Elneny’nin takımdan ayrılmalarının kariyerleri için daha iyi olacağını söyledi

23.08.2019 00:00:00
Mustafi ve Elneny ayrılmalı
Mustafi ve Elneny ayrılmalı
Arsenal'de iki futbolcunun bileti kesildi. Teknik direktör Unai Emery, yaptığı açıklamada Shkodran Mustafi ile Mohamed Elneny'yi kadroda düşünmediğini açıkladı.

Emery, "Mustafi ve Elneny, takımdaki durumlarını biliyorlar. Ben takımımda mutlu futbolcular istiyorum. Onlar oynamadıkları için mutsuzlar. Sezon öncesinde de onlarla konuştum. Başka bir takıma gidip oynamaları kariyerleri için daha olumlu olacaktır" diye konuştu.

İki oyuncuyu da 'büyük futbolcular' olarak nitelendiren İspanyol teknik adam, "Ancak burada yeterince süre bulamıyorlar. Onlar için en iyi olanı istiyorum. Başka bir takımda kendi kapasitelerini gösterme şansını bulacaklardır" ifadelerini kullandı.

2016 yazında Valencia'dan 41 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen Mustafi, Arsenal ile Lyon arasında oynanan Emirates Cup maçında taraftarların protestosuna maruz kalmıştı.

Elneny ise Ocak 2016'da 12.5 milyon euro'luk bonservis bedeliyle transfer edilmiş ancak beklentileri karşılayamamıştı.



Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?


 
 
Transfer piyasasını sallayan Can Uzun, günlerdir kendisini Galatasaray'a yazan iddialara Miami'deki milli takım kampında ilginç cevap verdi!

06.06.2026 19:48:00 / Güncelleme: 06.06.2026 19:54:39
Haber Merkezi
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?

Günlerdir adı Galatasaray ile anılan ve sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıran Can Uzun'dan gündemi sarsacak bir transfer açıklaması geldi. A Milli Takımın Miami'deki kampında bulunan genç yıldıza fotoğraf çektirmek isteyen bir taraftar transfer piyasasının merak ettiği o kritik soruyu sordu.
- Galatasaray'a gidiyor musun?







Geleceği hakkında ne karar vereceği merak konusu olan ve adı ısrarla Galatasaray ile anılan milli futbolcu, transfer iddialarına net bir mesafe koydu.







Kendisine yöneltilen Galatasaray sorusunu doğrulamak ya da yalanlamak yerine tamamen milli takıma odaklandığını belirten şu cevabı verdi:
- Abi Dünya Kupasına gidiyoruz ya...

Can Uzun'un videosu https://x.com/forzacimbom/status/2063147002666291239

Hakan Çalhanoğlu, kanarya olacak mı?


 
 
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi’nin "görüştük" dediği Hakan Çalhanoğlu için İtalya'dan ters köşe bir haber geldi. Dünyaca ünlü gazeteci Di Marzio, Inter’in milli yıldızı tamamen dokunulmaz gördüğünü iddia etti.

06.06.2026 19:24:00
Haber Merkezi
  Hakan Çalhanoğlu, kanarya olacak mı?
  Hakan Çalhanoğlu, kanarya olacak mı?

Fenerbahçe'de başkanlık seçiminde son viraja girilirken, başkan adayı Hakan Safi'nin transfer listesindeki en büyük bomba olan Hakan Çalhanoğlu için İtalya'dan flaş bir haber geldi. Transfer bombacısı Gianluca Di Marzio, Inter'in milli yıldız konusundaki tavrını net bir şekilde ortaya koydu.







Di Marzio'nun paylaştığı bilgilere göre; Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nu takımın kesinlikle vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor. Kulüp tecrübeli orta saha oyuncusunu mevcut kadro planlamasında dokunulmaz isimlerin başında gördüğü ve gelen hiçbir teklifi değerlendirmeye almayı düşünmediğini iddia etti.







Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, geçtiğimiz günlerde yaptığı iddialı açıklamalarda Hakan Çalhanoğlu ile temas kurduklarını ve transferi için şartları zorladıklarını belirtmişti.

Rafael Leao'nun fiyatı düştü


 
 
İtalya'da Rafael Leao krizi büyüyor! Portekizli yıldızın ayrılık resti Milan'ın elini kolunu bağladı. Çizme devi zarar etmek istemese de masadaki rakamlar beklentilerin çok uzağında kaldı.

06.06.2026 19:19:00
Haber Merkezi
Rafael Leao'nun fiyatı düştü
Rafael Leao'nun fiyatı düştü

Milan'da Rafael Leao bilmecesi kızışıyor. İtalyan gazeteci Daniele Longo'nun paylaştığı kulis bilgilerine göre; Portekizli yıldızın takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirmesi, kırmızı-siyahlıların transfer masasındaki elini tamamen zayıflattı.







Milan yönetimi, yüksek piyasa değerine sahip olan Leao'dan kesinlikle zarar etmek istemiyor. Ancak oyuncunun net ayrılık arzusu, kulübün pazarlık gücünü adeta eritti.







Transfer piyasasında kulübün öncelikli hedefi çift haneli yüksek rakamlar olsa da, mevcut şartlar Milan'ı geri adım atmaya zorluyor. Milan'ın beklentisi 60 Milyon Euro'ydu. Şu anda masaya gelmesi beklenen teklifler 40-50 milyon Euro civarında. Milan her ne kadar dirense de, oyuncunun gitmek istemesi nedeniyle 40-50 milyon Euro bandındaki teklifleri de resmi olarak değerlendirmeye almak zorunda kalacak.

Aziz Yıldırım sloganlara sinirlendi

Fenerbahçe'nin olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında "8 yıldır nerede Aziz Yıldırım'" tezahüratlarına Aziz Yıldırım'ın tepki göstermesi sonrası iki grup arasında arbede yaşandı.

06.06.2026 19:00:00
İhlas Haber Ajansı
Aziz Yıldırım sloganlara sinirlendi
Aziz Yıldırım sloganlara sinirlendi
Fenerbahçe'nin olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında "8 yıldır nerede Aziz Yıldırım'" tezahüratlarına Aziz Yıldırım'ın tepki göstermesi sonrası iki grup arasında arbede yaşandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor. Kongrede yer alan bazı üyeler tarafından "8 yıldır nerede Aziz Yıldırım'" tezahüratı yapıldı.

Aleyhine yapılan bu tezahüratlara Aziz Yıldırım tepki gösterip eliyle "ben buradayım" işareti yaptı. Ardından iki grup destekçileri arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede, güvenlik güçleri ve Spor Şube ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Bazı üyeler alandan uzaklaştırılırken kongreye de yaşanan olaylardan dolayı ara verildi.

FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi

06.06.2026 16:49:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi.

Safi'nin seçimi kazanıp resmiyet kazanması halinde, Sporting'in usulsüz transfer görüşmesi gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını ve Fenerbahçe'nin çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı ve transfer iddiaları uluslararası spor kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin, Sporting Lizbon forması giyen Luis Suárez ile anlaştığını duyurması üzerine, A BOLA'ya konuşan ünlü Spor Hukuku uzmanı Gonçalo Almeida, sürecin hukuki boyutunu masaya yatırdı.







FIFA'YA İTİRAZDA BULUNABİLİR

Hakan Safi'nin "Sporting ile de görüştük" açıklamalarına rağmen Portekiz cephesinde sular durulmuyor. Spor hukukçusu Almeida, şu an için Portekiz kulübünün yasal bir hamle yapamayacağını belirterek sürece netlik kazandırdı:

- Hakan Safi şu an için sadece bir başkan adayı. Sporting, ancak bu kişi başkanlığı resmi olarak devraldığı andan itibaren FIFA'ya itirazda bulunabilir.







FIFA'NIN 18. MADDESİ VAR

Almeida, transfer süreçlerindeki en kritik hukuki kurala dikkat çekerek FIFA yönetmeliklerini hatırlattı...

Oyuncuların Statüsü ve Transferi Hakkındaki Yönetmeliğin 18. Maddesi, bir oyuncuyla ilgilenen kulübün, futbolcuyla doğrudan görüşmelere başlamadan önce mevcut kulübüyle iletişime geçmesini ve resmi izin almasını zorunlu kılıyor. Resmi süreç başlamadan yapılacak bir hamlenin, usulsüz transfer girişimine girebileceği belirtiliyor.







KOZLAR SPORTING'İN ELİNDE

Luis Suárez'in Portekiz ekibiyle "yerine getirilmesi zorunlu" ve "fesih maddesi içeren" aktif bir sözleşmesi olduğunu vurgulayan Avukat Gonçalo Almeida, kulübün elinin çok güçlü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:







- Luis Suárez takımdan ayrılmak istiyorsa, sözleşmesindeki fesih bedeli ödenmek zorunda. Eğer bu bedel ödenmezse veya kulüpler arasında resmi bir anlaşma/görüşme sağlanamazsa, Sporting bu süreçte tüm kozları elinde tutan taraftır.

İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?

Dünya Kupası öncesi son provada Amerika'da karşılaşacağımız Venezuela bize nasıl sorunlar çıkaracak?
 

06.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
A Milli Futbol Takımımız, 24 yıl aradan sonra boy göstereceği Dünya Kupası grup aşaması öncesindeki son ciddi testinde, Güney Amerika'nın sert ve fizik gücü yüksek ekiplerinden Venezuela ile karşı karşıya geliyor. Kuzey Makedonya karşısında alınan 4-0'lık moralli galibiyetin ardından teknik direktör Vincenzo Montella, turnuva öncesi takımın son taktik ve fiziksel ritmini bu maçla belirleyecek.






Venezuela, geleneksel Güney Amerika futbolunun sert ikili mücadele, agresif hat savunması ve hızlı geçiş hücumları özelliklerini barındıran bir takım.






Paylaştığınız kadro yapısı incelendiğinde, takımın ciddi bir jenerasyon değişimi içinde olduğu ve özellikle MLS ile Avrupa'nın alt/orta sıra takımlarında forma giyen atletik oyunculardan kurulduğu görülüyor.
Takımın hücum hattında yer alan Kevin Kelsy (193 cm) ve Jesús Ramírez (187 cm) gibi isimler, ceza sahası içinde hava toplarında ve stoperlerimizi yıpratmada etkili olacak fizikli santraforlar.






Real Sociedad forması giyen Yangel Herrera ile Toulouse'tan Cristian Cásseres Jr., orta sahada sert ve pres gücü yüksek bir merkez oluşturuyor. Montella'nın pas oyununa karşı bu bölgede yoğun bir baskı uygulayabilirler.






David Martínez (LA FC) ve Wikelman Carmona gibi genç yetenekler, geçiş hücumlarında süratleriyle Ferdi ve Zeki'nin arkasına sarkmaya çalışacaktır.

Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"

Fenerbahçe’de hafta sonu yapılacak kongre öncesi başkan adayı Hakan Safi’nin rüya transfer listesinde ilk sırada yer alan Mason Greenwood için Corriere dello Sport enteresan ifadeler kullandı.

06.06.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Sarı-lacivertlilerin İngiliz yıldız için gözden çıkardığı çılgın bütçeyi "mali açıdan yıkıcı ve devasa" olarak nitelendirirken, AS Roma ile girilen amansız transfer yarışında Şampiyonlar Ligi faktörünün ve seçim sürecinin sarı-lacivertli ekibin hızını kestiğini iddia etti.






Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının transfer savaşları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin istediği iddia edilen Mason Greenwood ismi heyecanı zirveye taşıdı.
Corriere dello Sport bugünkü manşetlerinde AS Roma ile Fenerbahçe arasındaki dev transfer yarışını sayfalarına taşıdı. Jacopo Aliprandi imzalı haberin detaylarında, Fenerbahçe'nin masaya koyduğu çılgın mali şartlara rağmen, transferde şu an için İtalyan ekibinin bir adım önde olduğu iddia edildi.






BELİRSİZLİK İÇİN GİRMEK İSTEMİYOR
Haberde Safi'nin, Greenwood'u ikna etmek adına "mali açıdan yıkıcı ve devasa" bir maaş teklif ettiği doğrulandı. Fransız basınına da yansıyan iddialarda, Safi'nin Marsilya'nın kapısını çalacak ciddi bir bütçeye sahip olduğu vurgulanıyordu.
Yıldız oyuncunun önceliği şu an için para değil, hırs ve teknik kesinlikler. Greenwood, ön elemelerle veya belirsizliklerle uğraşmak yerine doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde oynama garantisi istiyor. Roma'nın başındaki Gian Piero Gasperini faktörü ve takımın vadettiği sportif proje, İngiliz oyuncuyu cezbeden en büyük etken.






GREENWOOD ACELE ETMİYOR
Haberde, Greenwood'un Hakan Safi'nin kurmayı planladığı projenin gerçek değerini anlamak ve seçim sonrasındaki resmiyet durumunu görmek istediği belirtiliyor. Resmi imza yetkisinin henüz olmaması, Fenerbahçe'nin operasyonunu Roma karşısında yavaşlatan en büyük handikap olarak gösterildi.






İTALYANLARA GÖRE 50 MİLYON EURO İYİ
AS Roma, Marsilya'ya 35 milyon Euro sabit ücret artı bonuslarla birlikte toplamda 40 milyon Euro'yu bulacak ilk resmi teklifini iletmeye hazır. Marsilya, oyuncunun haklarının %40'ını elinde tutan Manchester United'a pay vereceği için kapıyı 50 milyon Euro'dan açsa da mali borçlarını hafifletmek adına oyuncunun babası ve menajeriyle görüşmeleri sıklaştırmış durumda.

İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi

İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí’yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu

06.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí'yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu.
Kulübüyle sözleşme yenilemeyi reddeden ve adı Barcelona ile de anılan 27 yaşındaki sol ayaklı yıldız için İstanbul'un üç devi İtalya'da karşı karşıya geldi.






Süper Lig'de sol stoper arayışındaki devler Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A'nın en formda savunmacılarından Jhon Lucumí için büyük transfer rekabetine girişti. Bologna'nın Kolombiyalı yıldızı için Avrupa'nın devleri de sırada.
İtalyan Il Resto del Carlino'nun haberine göre;Bologna formasıyla harika bir sezonu geride bırakan 27 yaşındaki Jhon Lucumí, İtalyan kulübünün sözleşme uzatma tekliflerini kesin bir dille reddetti.






YILLIK MAAŞI SADECE 800 BİN EURO
Bologna'da net 800 bin Euro kazanan oyuncuya kulübü 1.5 milyon Euro teklif etti. Ancak Lucumí, Premier Lig ekiplerinin kendisine önerdiği yıllık net 3 milyon Euro'luk seviyeye çıkılmasını istiyor.
Geçen yaz Bologna, diğer stoperi Beukema'yı 34 milyon Euro'ya Napoli'ye satınca Lucumí için gelen 30 milyon Euro'luk teklifleri engellemişti. Ancak oyuncunun net tavrıyla birlikte bu yaz ayrılık kaçınılmaz görünüyor.






PEK ÇOK TALİBİ OLAN BİR YILDIZ
Menajerlerin piyasayı hareketlendirmesiyle sol ayaklı stoper için adeta bir transfer savaşı başladı. Finansal açıdan güçlü olan Fenerbahçe ve Galatasaray oyuncuyla doğrudan ilgileniyor. Sol stoper takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş da süreci yakından takip eden kulüpler arasında.
Kolombiyalı oyuncunun adı, Bastoni'nin Inter'den ayrılma ihtimaline karşılık hem Inter hem de Barcelona'nın radarına girmiş durumda.
Geçen yaz oyuncuya talip olan Sunderland'in ilgisi sürerken, sözleşmesi bitecek olan Marcos Senesi'nin durumuna göre Bournemouth da devreye girdi.






SÖZLEŞMESİNİN SON SEZONUNDA
Bologna, zamanında 8.5 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı savunma liderini değerinin altına satmak istemiyor. Sözleşmesinin son yılına girmek üzere olan Lucumí'nin bonservis değerini korumak isteyen İtalyan kulübü, resmi transferi Dünya Kupası sonrasına ertelemeyi planlıyor. Kolombiya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan yıldız stoper için Avrupa Ligi maçları da büyük bir vitrin olacak.
Bologna, Kolombiyalı stoperin oynamadığı maçlarda ortalama 2.5 gol yerken, onun forma giydiği son 7 lig maçında bu ortalama 1 golün altına düştü.

Lewandowskı'den mesaj

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu

06.06.2026 16:26:00
Haber Merkezi
Lewandowskı'den mesaj
Lewandowskı'den mesaj
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Katalan devi Barcelona'ya hüzünlü bir şekilde veda eden ve kulübün son 4 yıldaki organizasyonel röntgenini çeken dünyaca ünlü süper golcü, taraftarın heyecanla beklediği o kesin transfer müjdesini henüz vermese de satır aralarında çok çarpıcı mesajlar bıraktı.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi iddialı aday Hakan Safi'nin transfer edeceği iddia edilen Robert Lewandowski, Polonya Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Łączy nas Piłka kanalına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli taraftarların heyecanla beklediği net transfer müjdesini vermeyen tecrübeli forvet, buna karşın Barcelona'ya vedası ve geleceğine dair satır aralarında çok önemli detaylar bıraktı.







BARÇA ANILARI DEPREŞTİ

17 Mayıs'ta Real Betis'e karşı Camp Nou'da son maçına çıkan ve 3-1'lik galibiyetin ardından Katalan devine muhteşem bir törenle veda eden Lewandowski, o anlarda yaşadığı ağır duygusal yükü itiraf etti.

- Son zamanlarda çok duygusal anlar yaşadım. Her şey Betis maçından bir gün önce başladı. TikTok'a girdim, videoları izlerken gözümden bir damla yaş geldi.







- Böyle bir şeye asla hazırlanamazsınız. Güçlü olmaya çalışabilirsiniz ama zordur; o duygusal dalgayı tüm vücudunuzda hissedersiniz. Dışarıdan güzel görünür ama içeriden çok zordur.

- Herkes size sarılmaya, teşekkür etmeye ve veda etmeye başladığında, bu hayatınızın en güzel ama aynı zamanda duygusal olarak en zor anı haline geliyor."







TEMMUZ 2022'DE BARÇA2YA GİTTİ

Temmuz 2022'de katıldığı Barça formasıyla 193 maça çıkan, 120 gol, 24 asistlik muazzam bir performans sergileyen ve 3'ü İspanya La Liga şampiyonluğu olmak üzere toplam 7 kupa kaldıran Lewa, kulübün son 4 sezonda hem sportif hem de organizasyonel olarak çok büyük bir yol kat ettiğinin altını çizdi:







- Barcelona'daki zamanım kesinlikle özeldi. Dört yılda 120 gol ve yedi kupa... Bunlar gurur duyulacak şeyler. Kulübe ilk geldiğimde içerideki her şeyin o kadar da harika olmadığını hatırlıyorum.

- Ne bekleyeceğimi, önümdeki zorluğu biliyordum ve bunu istiyordum. Ancak işin içine girdiğinizde; finansal kaynaklara bağlı olmayan, organizasyondan kaliteye kadar geliştirilmesi gereken küçük şeyleri gördüğünüzde durum farklı oluyor. Son yıllarda kulüp olarak çok büyük aşama kaydettik.

Italıano devrim yapmaya geliyor

Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak

06.06.2026 16:13:00 / Güncelleme: 06.06.2026 16:21:42
Haber Merkezi
Italıano devrim yapmaya geliyor
Italıano devrim yapmaya geliyor
Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak.

İtalyan hocanın dinamik ve yoğun oyun metodolojisinde özellikle Türk oyuncuların üzerine nur yağacak! Semih Kılıçsoy'a yeni 'Zirkzee' rolü biçebilecek olan İtalyan teknik adamın saha içi beyni Orkun Kökçü olacak.

Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan'ın üstleneceği modern savunma rolleri çok konuşulacak. Italiano sürpriz şekilde Jota Silva ya da Cengiz Ünder'i de geri isteyebilir.







Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğuna Serie A'da Fiorentina ve Bologna ile modern, agresif ve cesur futbolun en nitelikli örneklerini sunan Vincenzo Italiano'yu getirdi.

Kamuoyunda "Küçük Pep" olarak anılan 48 yaşındaki İtalyan teknik adam, siyah-beyazlı camiada radikal bir oyun değişiminin fitilini ateşleyecek.

Eldeki mevcut kadro ve kiralıktan dönecek oyuncuların havuzu incelendiğinde, Italiano'nun sistemine cuk oturacak yeni "yıldız adayları" ise çok dikkat çekecek.

İtalyan hocanın dinamik, yoğun antrenman metodolojisine ve taktiksel beklentilerine en hızlı yanıt verecek, yeni dönemin bayrak taşıyıcısı olacak isimler gündem olacak.







TÜRK OYUNCYULARIN ÜZERİNE NUR YAĞACAK

Semih Kılıçsoy: Cagliari kiralamasından dönen genç yetenek, Italiano'nun tam da aradığı "hareketli ve fiziksel" forvet profili. Italiano, santrforunun sadece gol atmasını değil, derine inip bağlantı kurmasını (M'Bala Nzola veya Joshua Zirkzee rolü) ya da sol kanattan içeri devrilmesini ister. Semih'in sırtı dönük oyun becerisi ve patlayıcı gücü onu Serie A seviyesinde bir yıldıza dönüştürebilir.







Orkun Kökçü: Italiano'nun oyun kurucu (regista) aşkı bilinir (Spezia'da Ricci, Fiorentina'da Arthur Melo). Orkun'un baskı altında top çıkarma becerisi, dikey uzun pas kalitesi ve oyunun yönünü tek dokunuşla değiştirme vizyonu, İtalyan hocanın sahadaki beyni olmasını sağlayacaktır.






Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan

Italiano, sol beklerini hücumda orta sahaya ya da ön alana çekmeyi sever (Spezia'da orta sahadan sol beke devşirdiği Bastoni gibi). Rıdvan'ın dinamizmi bu role biçilmiş kaftan. Sol ayaklı stoper Yasin Özcan ise geriden oyun kurarken Italiano'nun aradığı soğukkanlı pasör stoper tanımına tam uyuyor.







Bir de Jota Silva ya da Cengiz Ünder

Italiano sisteminde kanatların skora doğrudan katkısı (örneğin Nico Gonzalez veya Orsolini gibi) kritiktir. Jota Silva'nın atletizmi ve Cengiz Ünder'in AS Roma geçmişinden gelen İtalyan taktik disipliniyle sağ kanattan içeri çekilip uzak köşeye vuracağı şutlar, hücumun ana planı olur.

Beşiktaş'ın hem Jota'ya hem de Cengiz'e "elveda" dediği ortamda sürpriz bir dönüş gerçekleşebilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.