logo
30 HAZİRAN 2025

Papazı nasıl aldık hatırlıyor musun?

09.04.2025 00:00:00
Birinci başkanlık döneminde ortağı olduğumuz F-35 projesinden ülkemizi çıkardı. 1 buçuk milyar dolarlık yatırımımızın üstüne çöktü. Hakkımız olan F-35'leri, Yunanistan ve İsrail'e verdi.

Rusya ile S-400 anlaşması yaptık. Yunanistan sınırımıza (Dedeağaç) askeri hareket üssü kurdu. Türkiye'yi, 'düşman ülkeler' sınıfına aldı.

Fethullah Gülen'in iadesi başlığına bile müsaade etmedi. Reza Zarrab'a sahip çıktı. Halkbank'a davası açtı. Hakan Atila'yı hapse attı.

Papaz Brunson; 'Terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı, milli güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğu, "Fethullah Gülen ve PKK ile bağlantılı olduğu" iddiasıyla tutuklanmış ve 35 yıl ile yargılanıyordu.

Trump ısrarla Papaz'ı istiyordu.

Sayın Erdoğan ise meydanlarda milletimize, 'Bir papazda (Fethullah Gülen) sizde var. Verin papazı, alın papazı' derken Trump2ın ısrarları karşısında çıtayı daha da yükselten Erdoğan: "Bu can bu bedende, bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi (Rahip Brunson) alamazsınız" demişti.

Trump malum mektup ile hem siyasetimize hem de bağımsız (!) yargımıza müdahale ederek papazını alıyordu.

'Fırat'ın doğusunda gerekirse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz'

2019'da Fırat'ın doğusunda yuvalanan, Suriye'de askerimize saldıran, ülkemize bomba atan yüzlerce şehit verdiğimiz PP/YPG/SGY'yi bitirmek için askeri operasyon başlattık.

'Fırat'ın doğusunda gerekirse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' diyen Sayın Erdoğan operasyonun, 'PKK/YPG ve DEAŞ örgütlerine karşı başlatıldığını' ve amacının, "Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek' olduğunu açıklamıştı.

Barış Pınarı Harekatı'nın 8. gününde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlığındaki ABD heyeti, Ankara'ya geldi.

Heyetler karşılıklı otururken ABD Başkan yardımcısı, bizim Cumhurbaşkanımızla masa başında yan yana oturdu ve Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonun durumuna ilişkin bir anlaşmaya vardılar.

Sayın Erdoğan: 'Barış Pınarı Harekatı askeri hedefine ulaşmış, Ankara sahada elde ettiği başarıyı masada da garanti altına almayı bilmiştir" derken yandaş medya: 'ABD'yi dize getirdik. Hem sahada hem masada kazandık' manşetleri atıyordu.

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar bu anlaşma için: "FETÖ ağlıyor, Bilumum hainler ağlıyor. O halde... Hem sahada hem masada Türkiye kazandı…" mesajını paylaşıyordu.

'Hem masada, hem sahada kazandıktan' sonra ne oldu?

ABD, 80 binden fazla militanı eğiterek PKK-PYD'ye asker yaptı.

ABD, Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini PKK-PYD'ye teslim etti.

Bu bölgede biri İncirlik büyüklüğünde 9 hava üssü kurdu. 25 tır silah gönderdi. Sınırımıza hava savunma sistemi kurdurdu.

SDG-PKK-PYD bu alanda başta asayiş ve yargı olmak üzere sağlık, eğitim ve ticaret sektörlerini oluşturdu. Yani resmi olmayan bir terör devleti kuruldu. Bu resmi olmayan terör devletinin çıkardığı petrolü, ABD'li şirketler dünya pazarına sürdü. (Şimdi de Suriye'nin ortağı yaptı.)

2. Trump dönemi

Kasım 2024'te Trump seçildi. Sayın Erdoğan; "Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan başkanlık seçimini büyük bir mücadelenin ardından kazanarak yeniden ABD Başkanı seçilen dostum Donald Trump'ı tebrik ediyorum' mesajını paylaştı.

Ve bu hafta

Trump Beyaz Saray'da, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı düzenlendi.

Müslüman kasabı, çocuk katili, İslam düşmanı Netanyahu:

- Türkiye'nin Suriye'yi kullanmasını istemiyoruz.

- Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz. 

- Türkiye'nin Başkan Trump ile iyi bir ilişkisi var.

- Türkiye ile bu çatışmayı nasıl önleyebileceğimizi görüştük.

- ABD başkanından daha iyi bir orta yol bulucu olamayacağını düşünüyorum, dedi.

Ya Trump

Sayın Erdoğan ile telefon görüşmesini anlattı: Erdoğan'a, "Tebrikler, başka kimsenin iki bin yıldır yapamadığını yaptınız. Suriye'yi aldınız. Başka isimlerle ama aynı şey".

Erdoğan'ın "Hayır, biz değildik".

Trump: "Ben biliyorum, sizdiniz".

Erdoğan: "Evet, belki de bizdik".

"Az önce Başbakan'a, Bibi'ye (Binyamin Netanyahu) 'Türkiye ile bir sorununuz olursa, gerçekten çözebileceğimi düşünüyorum' dedim."

"Biliyorsunuz, Türkiye ve lideriyle çok çok iyi ilişkilerim var, bence çözebiliriz."

"Erdoğan adında bir adamla harika bir ilişkim var. Onu, hiç duydunuz mu? Ben, ondan hoşlanıyorum, o da benden hoşlanıyor.

Basının, 'Erdoğan'ı seviyor' diye çok kızacağını biliyorum. Ama ben, seviyorum ve o da beni seviyor. Orada bir papazımız vardı, onu nasıl geri aldık hatırlıyor musunuz? Ve Başbakana (Netanyahu'ya) dedim ki Türkiye ile bir probleminiz olursa bana söyleyin halledeyim, Erdoğan'la çok iyi ilişkim var".

Şimdi yandaş medya dünkü manşetleri atıyor. Meclis'teki muhalefet yorum yapmaktan kaçıyor.

Ne diyordu Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy?

Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
"Tarih'i  "tekerrür"  diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Açlık sınırı 25 bin 92 TL
Yoksulluk sınırı 81 bin 734 TL
Mersin'de dehşet verici olay
Çalışır vaziyetteki otomobilin içerisinde 3 gencin cesedi bulundu
Gözler bu davaya çevrilmişti
CHP'nin kurultay davası ertelendi
CHP davasında karar
Dava 8 Eylül'e ertelendi
Dış ticaret açığı yükseldi
41 milyar 257 milyon dolar oldu
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı
Geniş tanımlı işsizlik yüzde 31 oldu
'Tarla fiyatı 2,5 TL, nakliyesi 3,5 TL'
Marketlerdeki fiyatı ise..!
İzmir'deki yangından duygu dolu görüntüler
Mahsur kalanları ekipler böyle kurtardı
BBC yayınlamayı reddetti, Channel 4 yayınlayacak
"Gazze: Saldırı Altındaki Doktorlar"
İsrail, İranlı yetkililere tehdit mesajları gönderiyor
Açıklama Hamaney'in danışmanından geldi
Anadolu Otoyolu'nda feci kaza
Tır, minibüse arkadan çarptı
Trump 'Gazze'de ateşkes sağlansın' demişti
İsrail kabinesinden karar çıkmadı
Devlet adamlarının Atatürk hakkındaki mesajları
Tahran gazetesi: 'Bu gibi dehalar ancak görünüşte ölürler'
Ortadoğu'da ikinci dizayn dönemi
Türkiye yeni dizaynın neresinde?
Menderes'te 5 mahalle tahliye ediliyor
İzmir Valisi Elban: 'Yangın henüz kontrol atına alınmadı'
Açlık sınırı 25 bin 92 TL
Yoksulluk sınırı 81 bin 734 TL
Mersin'de dehşet verici olay
Çalışır vaziyetteki otomobilin içerisinde 3 gencin cesedi bulundu
Gözler bu davaya çevrilmişti
CHP'nin kurultay davası ertelendi
CHP davasında karar
Dava 8 Eylül'e ertelendi
Dış ticaret açığı yükseldi
41 milyar 257 milyon dolar oldu
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı
Geniş tanımlı işsizlik yüzde 31 oldu
'Tarla fiyatı 2,5 TL, nakliyesi 3,5 TL'
Marketlerdeki fiyatı ise..!
İzmir'deki yangından duygu dolu görüntüler
Mahsur kalanları ekipler böyle kurtardı
BBC yayınlamayı reddetti, Channel 4 yayınlayacak
"Gazze: Saldırı Altındaki Doktorlar"
İsrail, İranlı yetkililere tehdit mesajları gönderiyor
Açıklama Hamaney'in danışmanından geldi
Anadolu Otoyolu'nda feci kaza
Tır, minibüse arkadan çarptı
Trump 'Gazze'de ateşkes sağlansın' demişti
İsrail kabinesinden karar çıkmadı
Devlet adamlarının Atatürk hakkındaki mesajları
Tahran gazetesi: 'Bu gibi dehalar ancak görünüşte ölürler'
Ortadoğu'da ikinci dizayn dönemi
Türkiye yeni dizaynın neresinde?
Menderes'te 5 mahalle tahliye ediliyor
İzmir Valisi Elban: 'Yangın henüz kontrol atına alınmadı'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.