logo
08 ARALIK 2025


FETÖ belgeseli -Final

14.07.2024 00:00:00

Aradan 44 yıl geçti ama iktidar partisi özellikle anayasa başlığında 1980 darbesini hep sıcak tutar.

80 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren, hemen her kesime dokundu ama paralel evrendekilerine dokunmadı. Evren'den sonrakilerde dokunmadı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Fetullah Gülen, dini bir örgütlenmenin lideri olarak arananlar listesindeydi. Ama aynen bugünkü Adil Öksüz, Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, AKP'nin kaçak enişteleri ve daha birçok önemli isim gibi bir türlü bulunamıyordu.

Darbeden tam 6 yıl sonra 12 Ocak 1986'da, Burdur ve Isparta Polisi'nin çevirdiği üç otomobilde Fetullah Gülen ile birlikte 14 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürüldü ve ertesi sabah aynen Adil Öksüz gibi serbest bırakıldı. 

Neden mi? Araya dönemin başbakanı Turgut Özal girmişti. Ama Evren darbeci Özal özgürlükçü! Öyle mi?

Fetullah Gülen Anadolu'da adeta cirit atıyordu. 19 Mart 1999 tarihinde Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Fetullah Gülen'e soruşturma açtı. İlginçtir, aynı gün Gülen, ABD'ye kaçtı. 

2000 yılında yani Ecevit'in başbakan, Bahçeli ve Mesut Yılmaz'ın yardımcılıkları dönemde Gülen hakkındaki 'Türkiye Cumhuriyeti'ni devirmek amacıyla yasadışı terör örgütü kurmaktan' açılan dava askıya alındı.

Dikkat edin! Darbeci Evren'in dokunamadığı Gülen'e ne Özal, ne Ecevit, ne Bahçeli, ne yılmaz, ne Demirel kısaca hiçbir iktidar ve siyasetti dokunamıyor. 

Çünkü mevzu Fetullah Gülen ve yapılanmasına dokunmak değil sahibinin rızasını kazanmaktı. Sahibi kimdi? ABD.

R. T. Erdoğan'da, Gülen'in sahibinin rızasını kazanmak için 2006'da Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yaptı ve Gülen davası yeniden görülüp beraatla sonuçlandı. 

Beraat alan Fetullah Gülen'e ilk çağrı yine R. T. Erdoğan'dandı; 'Dön bitsin bu hasret.' 

Tekrar özetlersek

28 Şubat'ı da sayarsak, dört darbe (60, 70, 80) geçirmiş ama hiç dokunulmamış; İnönü, Ecevit, Özal, Demirel, Çiller, Erbakan, Mesut Yılmaz ve AKP iktidarları tarafından el üstünde tutulmuş bu şahsın ne gibi bir özelliği vardı? 

Veya şöyle soralım, iktidara gelenler Fetullah Gülen'i mi el üstünde tutma, isteklerini yerine getirme gayretindeydiler yoksa Gülen'in asıl sahibinin rızasını kazanma, onu incitecek hareketlerden kaçınma ve de onun takdiri için Gülen'e her kapıyı açma siyaseti mi izliyorlardı?

Cevap, hepsi.

Evet, Fetullah Gülen'e itikadı bağlılığı olanların, onun kitaplarıyla, terbiyesiyle büyüdük diyenleri, onu rüyada görenleri, alnı secde görenden zarar gelmez diyenleri biliyoruz ama bir vaiz 50 yıl devletin en üst kademesinden böyle bir iltifat görmesi akla, mantığa aykırıdır!

Gülen (FETÖ) şöyle yapılanmış, böyle soruları çalmış, orduya, yargıya, Diyanet'e, Emniyet'e, milli eğitime sızmış falan, filan… 

Yok, kardeşim yok. Sızma filan yok. Ortada bir CIA, Amerika, Vatikan gerçeği ve bu gerçeğe teslim olan etkili ve yetkililer vardır. 

Said Nursi ile başlayan ve Gülen hareketiyle devam eden bu CIA yapılanmasına karşı siyasette olmasa da TSK'da, bürokraside, medyada, Emniyet'te karşı çıkanlar, önlem almak isteyenler olmuştu. 

Ama neticede karar vericilerin bir imzasıyla hepsi ya görevden alınmış veya uzaklaştırılmış veya sürgünlere gönderilmişlerdi. 

20 yüz yılda Said Nursi ile başlayan ve Gülen ile devam eden bu ABD patentli hareket gizli filan değildi. Bizzat devleti yönetenler tarafından devlet imkânlarıyla toplumun içine salınmıştılar. 

Bu zihniyet, maneviyat alanında milletimizi bir kıvama getirme gayretindeyken asıl güç ise devlet içinde yuvalanmaya devam etmiş, her türlü oyun ve şantajla istediklerini elde eder hale gelmişler ve en son Türkiye'nin tamamını istemişlerdi. 

Lafı uzatmaya gerek yok! Eski Bakan Süleyman Soylu '15 Temmuz'un arkasında ABD var' dedi. Ama hiç kimse bunu daha yeni mi fark ettiniz sorusunu sormadı.

Dünden bugüne Türk siyasetindeki her kesim; askeri de, polisi de, istihbaratı da bu ülkedeki darbelerin de, krizlerin de, mezhep çatışmalarının da, FETÖ gibi yapılanmaların da, terörün de arkasında ABD, CIA, MOSSAD vs. olduğunu çok iyi bilirler ama hiçbir şey yapmazlar. 

Neden?

Çünkü ya ortaktırlar ya da korkaktırlar…

Bizler Merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın önderliğinde bu oyuna, bu oyunun sahibine ve oyuncularına aldanmadığımız gibi bütün gücümüzle de mücadele ettik, edeceğiz de.

Bu mücadele hak-batıl mücadelesidir. Bu kıyamet sabahına kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım. Hakkın yolunda hak ile Hakk'a koşalım. 

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Zirvede kritik değişiklik
Trabzonspor'un zirve yürüyüşü
BTP 9. Olağan Kongresi gerçekleşti
Coşku salona sığmadı
BTP 9. Olağan Büyük Kongresi başladı
Başkent Ankara'da büyük coşku
Anıtkabir'e Bağımsız Türkiye akını
BTP kongresi öncesi Ata'ya koştular
İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Bazı ilçelerde yollar göle döndü
Mısır, 3 aydır İsrail'den doğal gaz alamadı
Katar'dan tedarik etmeyi planlıyor
Batı Şeria'da gazetecilere yönelik ihlaller arttı
Sadece kasımda 57 ihlal ve saldırı gerçekleşti
Merz, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
"Emin olun ki hala sizin tarafınızdayız"
Cevizlibağ metrobüs durağında dehşet anı
Bayılan kız metrobüsün önüne düştü
Zirvede fark 3 puana çıktı
Fenerbahçe Başakşehir'e takıldı
Bahçeli'den bir İmralı açıklaması daha
'Mesajları makul, müspet, muteber ve muayyendir'
Feci kaza: 7 ölü, 11 yaralı
Yolcu otobüsü tıra çarptı
Güney Afrika'dan ABD'ye 'G20' tepkisi
"Hiçbir üyenin Güney Afrika'yı G20'den dışlama hakkı yoktur"
BM Nüfus Fonu temsilci açıkladı
Gazze'de hayatta kalma ve belirsizlik arasında yaşam mücadelesi
Zirvede kritik değişiklik
Trabzonspor'un zirve yürüyüşü
BTP 9. Olağan Kongresi gerçekleşti
Coşku salona sığmadı
BTP 9. Olağan Büyük Kongresi başladı
Başkent Ankara'da büyük coşku
Anıtkabir'e Bağımsız Türkiye akını
BTP kongresi öncesi Ata'ya koştular
İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Bazı ilçelerde yollar göle döndü
Mısır, 3 aydır İsrail'den doğal gaz alamadı
Katar'dan tedarik etmeyi planlıyor
Batı Şeria'da gazetecilere yönelik ihlaller arttı
Sadece kasımda 57 ihlal ve saldırı gerçekleşti
Merz, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
"Emin olun ki hala sizin tarafınızdayız"
Cevizlibağ metrobüs durağında dehşet anı
Bayılan kız metrobüsün önüne düştü
Zirvede fark 3 puana çıktı
Fenerbahçe Başakşehir'e takıldı
Bahçeli'den bir İmralı açıklaması daha
'Mesajları makul, müspet, muteber ve muayyendir'
Feci kaza: 7 ölü, 11 yaralı
Yolcu otobüsü tıra çarptı
Güney Afrika'dan ABD'ye 'G20' tepkisi
"Hiçbir üyenin Güney Afrika'yı G20'den dışlama hakkı yoktur"
BM Nüfus Fonu temsilci açıkladı
Gazze'de hayatta kalma ve belirsizlik arasında yaşam mücadelesi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.