Okan Buruk'un 19. derbisi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıları çalıştırdığı dönemde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 18 kez mücadele ederken, 9 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı
05.03.2026 12:19:00
İHA
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray cumartesi günü Beşiktaş'a konuk olacak. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, göreve başladığı dönemden bu yana derbilerde başarılı performans sergiledi.
2022 yılında takımın başına geçen Buruk, 3.5 yıllık süreçte Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 18 kez karşı karşı karşıya geldi.
52 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe ile 10 derbiye çıkarken, 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
Deneyimli teknik adam, Beşiktaş ile oynadığı 8 müsabakada 4 galibiyet elde ederken, 3 kez yenildi, 1 kez de berabere kaldı.
Okan Buruk son olarak TFF Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'ye 2-0'lık skorla kaybetti.
Liverpool, lig sonuncusu Wolverhampton'a yenildi
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Liverpool, ligde son sırada yer alan Wolverhampton'a 2-1 mağlup oldu
04.03.2026 11:29:00
AA
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Liverpool, ligde son sırada yer alan Wolverhampton'a 2-1 mağlup oldu.
Liverpool, Premier Lig'in 29. hafta mücadelesinde Wolverhampton'a konuk oldu.
Ev sahibi ekibin 78. dakikada Rodrigo Gomes ile öne geçtiği karşılaşmada Liverpool, 83. dakikada Muhammed Salah ile skora dengeyi getirdi.
Ligde son sırada yer alan Wolverhampton, 90+4. dakikada Andre'nin golüyle galibiyete uzanırken, son iki maçında Aston Villa ve Liverpool gibi güçlü rakiplerini puansız gönderdi.
Mısırlı futbolcu Salah, Kasım 2025'ten bu yana ligde ilk kez rakip fileleri havalandırdı.
Son şampiyon Liverpool, lider Arsenal'ın 16 puan gerisinde 5. sırada bulunuyor.
Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında 10 Mart Çarşamba günü Galatasaray'a konuk olacak.
Galatasaray'a Liverpool maçında seyirci yasağı
UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Liverpool ile karşılaşacak olan Galatasaray'a, deplasmanda oynayacağı rövanş maçı için seyirci yasağı cezası verdi
04.03.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Liverpool ile karşılaşacak olan Galatasaray'a, deplasmanda oynayacağı rövanş maçı için seyirci yasağı cezası verdi.
Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "25.02.2026 tarihinde deplasmanda Juventus ile oynadığımız, UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında yaşanan taraftar olayları nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından kulübümüze 40 bin Euro para cezası ve bir sonraki deplasman müsabakasında seyircisiz oynama yaptırımı uygulanmasına karar verilmiştir.
Söz konusu karara karşı UEFA Tahkim Kurulu nezdinde itiraz yoluna başvurulacaktır" ifadeleri kullanıldı.
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İngiliz ekibi Liverpool ile 10 Mart Salı günü İstanbul'da, 18 Mart Çarşamba günü de İngiltere'de karşılaşacak. Bu cezayla birlikte sarı-kırmızılı taraftarlar, deplasman oynanacak müsabakada tribündeki yerlerini alamayacak.
Aziz Yıldırım iftarını Düzce'de yaptı
Düzceli Fenerbahçeliler, düzenlenen iftarda bir araya geldi. Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de iftara katıldı
04.03.2026 10:27:00
İhlas Haber Ajansı
Düzceli Fenerbahçeliler, düzenlenen iftarda bir araya geldi. Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de iftara katıldı.
Düzce Fenerbahçeliler Derneği geleneksel iftar programını düzenledi. İftara Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Tetik ile Düzce'deki Fenerbahçeliler katıldı.
İftar sonrası konuşma yapan Düzce Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Selahattin Kudu programa katılan herkese teşekkür etti.
Başkan Faruk Özlü ise Düzce'yi spor şehri yapmaya kararlı olduklarını belirterek, "Düzce bir spor şehri olacak. Sloganımız bile var, 'Spor şehri Düzce' diye. Bu amaçla yaklaşık 150 milyon TL'lik bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Spor şehrimize gelen Aziz Yıldırım'a da yaptığı yatırım için teşekkür ederim.
Aziz Yıldırım, sadece bir başkan değil; Türk futbolunun mihenk taşı, Düzcemizin gurur kaynağıdır. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, sporun kardeşlik ruhuyla birbirine kenetlenen güzel ortamında Fenerbahçe Spor Kulübü'ne başarılar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından dernek yönetimi, Aziz Yıldırım'a günün anısına hediye takdim etti.
Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak
Real Madrid'in Fransız futbolcusu Kylian Mbappe, bir süre sahalardan uzak kalacak.
03.03.2026 14:57:00
AA
Real Madrid'in Fransız futbolcusu Kylian Mbappe, bir süre sahalardan uzak kalacak.
Real Madrid Kulübünden yapılan açıklamada "Real Madrid Sağlık Hizmetleri gözetiminde Fransız uzman doktorlar tarafından yapılan testler sonucunda Kylian Mbappe'nin sol dizinde burkulma teşhisi ve uygulanan konservatif tedavinin uygunluğu doğrulanmıştır." denildi.
İspanya basınına göre 27 yaşındaki santrfor, en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak.
Benfica ile yapılan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında forma giyemeyen Fransız futbolcu, detaylı testler için Paris'e gitmişti.
Dünyanın en küçüğü ama değer biçilemiyor
Kapadokya'da sergilenen ve santimetre karesinde 2 bin 500 çift ilmek bulunan ipek halıya değer biçilemiyor
03.03.2026 14:47:00
İhlas Haber Ajansı
Kapadokya'da sergilenen ve santimetre karesinde 2 bin 500 çift ilmek bulunan ipek halıya değer biçilemiyor.
Kapadokya'da halı ekspertizliği yapan Hakan Demiratan, santimetrekarede 50x50 yani 2 bin 500 çift ilmek bulunan ipek halının teknik olarak dünyanın en sık dokunan ve en ince halısı olduğunu söyledi.
Demiratan; resmi kayıtlarda Guinness Rekorlar kitabında santimetrekarede 25x25, yani 675 çift düğümlü halının yer aldığını belirterek Guinness'e başvuru için gerekli prosedürlerin sürdüğünü ifade etti. Demiratan yaptığı açıklamada; "Santimetrekarede 50x50, yani 2 bin 500 çift ilmekten oluşan bu halı şu ana kadar bilinen en sık ipek halıdır.
Resmi kayıtlarda 25x25'lik halı yer alıyor. Guinness'e girebilmek için ciddi bir hazırlık süreci gerekiyor. Biz de şu anda o hazırlık aşamasındayız. Teknik olarak bu halı dünyanın en sık dokunan halısıdır" dedi. Yaklaşık 5 yıllık emeğin ürünü olan halının paha biçilemez olduğunu belirten Demiratan, eseri görmek isteyenleri Kapadokya'daki Carpet House firmasına davet etti.
Deseni: Hayat Ağacı'nın zamansız hikâyesi
Halının deseninde sonsuzluğu simgeleyen 'Hayat Ağacı' teması yer alıyor. Kökeni Orta Asya'ya dayanan ve zamanla İskandinav mitolojisi ile Altay Şamanizmi gibi farklı kültürlerde de yer bulan bu motif, esere zamansız bir anlam kazandırdı.
Desende ağaç figürünün yanı sıra hayvanlar, kuşlar ve bitkiler büyük bir incelikle işlendi. Her detayın canlı ve gerçekçi bir biçimde tasarlandığı halıda hakiki Bursa ipeği kullanıldı. 5 yıllık emeğin, 150 yıllık bir geleneğin ve yüksek bir teknik ustalığın ürünü olan bu özel halının maddi bir değerle ölçülemeyeceği, bu nedenle eserin 'paha biçilemez' olarak nitelendirildiği ifade edildi.
Göztepe, iki sezondur aynı zamanda düşüşe geçiyor
Trendyol Süper Lig'de 4 maçtır kazanamayan Göztepe, geçen sezon da aynı zamanda kötü sonuçlar alarak düşüşe geçmişti
03.03.2026 14:44:00
İhlas Haber Ajansı
Trendyol Süper Lig'de 4 maçtır kazanamayan Göztepe, geçen sezon da aynı zamanda kötü sonuçlar alarak düşüşe geçmişti.
Trendyol Süper Lig'de son haftalarda istediği sonuçları alamayan Göztepe, 4 maçtır galibiyete hasret kaldı. Sarı-kırmızılı ekipteki düşüş, 21. haftada deplasmanda golsüz berabere kalınan Konyaspor karşılaşmasıyla başladı.
Ardından sahasında Kayserispor ile 0-0 berabere kalan İzmir temsilcisi, geçen hafta deplasmanda Beşiktaş'a 4-0 mağlup oldu. Son olarak hafta sonunda Eyüpspor'u konuk eden Göztepe, sahadan yine golsüz eşitlikle ayrılarak galibiyet hasretini sürdürdü.
Göztepe, benzer bir süreci geçen sezon da yaşadı. 2024-2025 döneminde deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2 kaybeden sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 10 maçta galibiyet elde edememiş; 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetlik kötü bir performans sergilemişti. İzmir ekibi, kötü gidişata ise iç sahada Başakşehir karşısında son verdi.
Bu sezon da benzer bir tabloyla karşı karşıya kalan Stoilov'un öğrencileri, hafta sonunda oynanacak maçta yine Başakşehir'i mağlup ederek yeni bir başlangıç yapmayı hedefliyor.
Fenerbahçe, kupada Gaziantep FK deplasmanında
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta maçında yarın Gaziantep Futbol Kulübü'ne konuk olacak
03.03.2026 11:48:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta maçında yarın Gaziantep Futbol Kulübü'ne konuk olacak.
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.30'da deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Domenico Tedesco'nun öğrencileri bu sezon statü değişikliğine gidilen Türkiye Kupası grup aşamasında 3 maça çıktı.
Sarı-lacivertliler, evinde Beşiktaş'a mağlup olurken, Beyoğlu Yeni Çarşı ve Erzurumspor FK'yı ise yendi. Grupta 6 puanı bulunan Kanarya, yarınki mücadelede galibiyet alması durumunda çeyrek finale yükselecek. Beraberlik halinde ise diğer maçların sonuçlarına bakılacak ve grup aşaması tamamlandığında iki takıma kontenjan ayrılan 'en iyi üçüncüler' netlik kazanacak.
Kupada 4. randevu
Sarı-lacivertliler ile kırmızı-siyahlılar, üst üste 3. sezonda Türkiye Kupası'nda mücadele edecek. İlk olarak 18 Aralık 2003'te o zamanki adıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Kadıköy'de karşılaşan Fenerbahçe, rakibini geçerek adını üst tura yazdırdı. Şubat 2024'te son 16 turunda mücadele eden iki takım geçtiğimiz sezon ise grup aşamasında kozlarını paylaştı. Kupada oynanan 3 karşılaşmayı da Fenerbahçe kazandı. Kanarya'nın kupada attığı 9 gole, güney temsilcisi 1 golle karşılık verdi.
Son 10 maçı Fenerbahçe kazandı
Fenerbahçe, Gaziantep FK'ya karşı oynadığı son 10 maçta da üstünlük kurdu. 8'i Süper Lig, 2'si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere bu süreçteki müsabakaların tamamında sahadan galibiyetle ayrıldı. Gaziantep ekibi, Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini 13 Aralık 2021'de 3-2'lik skorla aldı. Trendyol Süper Lig'de bu sezon Gaziantep'te oynanan müsabakayı Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri ve Talisca'nın golleriyle 4-0 kazandı.
Gaziantep FK'nın kupa yolu
Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 3. turdan katılan Gaziantep FK, Karabük İdmanyurdu'nu 2-0 mağlup etti. Bir sonraki turda Yalova FK'yı deplasmanda 2-0'lık skorla geçen kırmızı-siyahlılar adını gruplara yazdırdı. Grup aşamasında Çaykur Rizespor'a 5-2'lik skorla yenilen Gaziantep ekibi, Kocaelispor'u 1-0, Ankara Keçiörengücü'nü ise 5-1 yendi.
Beşiktaş, kupada Çaykur Rizespor'u konuk edecek
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. haftasında yarın Çaykur Rizespor'u konuk edecek
03.03.2026 11:43:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. haftasında yarın Çaykur Rizespor'u konuk edecek.
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. haftasında Beşiktaş, yarın 20.30'da Tüpraş Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, grupta 2 galibiyet ve 1 beraberlik sonucu aldığı 7 puanla lider konumda bulunuyor. Yeşil-mavililer ise 1'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet sonrası topladığı 4 puanla 4. sırada yer alıyor.
Beşiktaş, kupada bu sezon Fenerbahçe'yi 2-1, Ankara Keçiörengücü'nü 3-0 mağlup ederken Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldı. Çaykur Rizespor ise Gaziantep FK'yı 5-2 mağlup ederken Erzurumspor FK'ya 2-0 kaybetti. Doğu Karadeniz temsilcisi, Beyoğlu Yeniçarşıspor ile 1-1 berabere kaldı.
Kupada 9. müsabaka
Beşiktaş ile Çaykur Rizespor bu zamana kadar Türkiye Kupası'nda 8 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda siyah-beyazlılar 5 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-mavililer de 2 defa rakibini mağlup etti. 1 müsabaka da berabere bitti. Bu maçlarda Kartal'ın 14 golüne, Karadeniz ekibi 8 golle karşılık verdi.
İki takım arasında bu sezon Süper Lig'de oynanan müsabakayı Beşiktaş, 1-0 kazandı.
Kocaelispor tribünündeki kaçak Beşiktaşlı için suç duyurusu
Kocaelispor tribününe kaçak giren ve maç esnasında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan Beşiktaşlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu
03.03.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Kocaelispor tribününe kaçak giren ve maç esnasında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan Beşiktaşlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Kocaelispor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Stadyuma kendisine ait olmayan karta giren şahsın provokatif paylaşımlar yaptığı görüldü ve hakkında suç duyurusunda bulunduk" denildi.
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Kocaelispor, Beşiktaş'ı konuk etti. Geçen ay oynanan kupa maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar ve Kocaeli Stadyumu'nda deplasman tribününe verilen hasar tepki toplamıştı. İki kulübün taraftar gruplarının yaptığı açıklamalarda gerginliği artırırken, cumartesi günü oynanan maçta tribünler arasında olumsuzluk yaşanmadı. Kocaelispor taraftarının büyük tepkisini çeken durum; ev sahibi takım taraftarına ait olan 112 numaralı blokta maçı izleyen ve maçtan paylaşımlar yapan Beşiktaşlı bir taraftar oldu.
Kocaelispor tribünlerinde tespit edilen Beşiktaşlı taraftarın sosyal medya paylaşımları Kocaelispor Kulübü'nün dikkatinden kaçmadı. Kendisine ait olmayan Passolig kartıyla Kocaelisporlu taraftar gibi tribüne giren ve sosyal medya hesabından yaptığı yaptığı paylaşımlarıyla Kocaelispor taraftarının tepkisini çekti. Durumu fark eden Kocaelispor Kulübü söz konusu hesap ve sahibi hakkında tahkikat başladı. Yeşil-siyahlılar, M.T. adlı Beşiktaş taraftarının başkasının Passolig kartıyla maça girdiğini ve provokatif paylaşımlar yaptığını belirleyerek suç duyurusunda bulundu.
Kocaelispor'dan açıklama
Kocaelispor Kulübü'nden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son oynadığımız müsabakada stadyumumuzda bulunan 2012 numaralı locada M. T. isimli şahsın müsabakayı izlediği esnada provokatif paylaşımlar yaptığı görülmüştür. Kulübümüzce yapılan tahkikat neticesinde malum kişinin stadyumumuza kendine ait Passolig kartı ile girmediği tarafımızca tespit edilmiştir.
Bugün itibarıyla ilgili şahıs hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ilgili maddelerine muhalefet suçundan dolayı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunulmuştur. Taraftarlarımızın ve camiamızın bilgilerine sunarız" denildi.