logo
22 EYLÜL 2025


Savaştan daha büyük tehlike kapımızda!

22.09.2025 00:00:00
Çok önceleri bu sinsi plan devreye sokulmuştu.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülke için doğum kontrolü, aile planlaması ve ekonomik yardımların koşullandırılması gibi yöntemler, ABD tarafından projelendirilmişti.

Mesela 1974'te hazırlanan ve "Kissinger raporu" olarak bilinen Ulusal Güvenlik Çalışma Muhtırası, ABD'nin stratejik çıkarları için az gelişmiş ülkelerde nüfus artışını sınırlama hedefini ortaya koyuyordu.

Hazırlanan raporda:

"Dünyada petrol ve diğer yer altı ve yer üstü kaynaklarının yoğun olduğu bölgelerde nüfus hızlı artıyor ve bu nüfus böyle hızlı artarsa kaynakları onlar tüketeceği için bizler orayı rahatlıkla sömüremeyeceğiz.

Ayrıca burada nüfus ve gençlerin sayısı arttıkça anti Amerikancı yapılar da büyüyecektir ve bazı bölgelerde komünizm tehlikesi söz konusu olabilir.

Artan nüfus kendi kaynakları yetersiz olunca Batı'ya gelmek isterse ABD için ulusal güvenlik problemleri artabilir.

Bu yüzden bu bölgelerdeki nüfusu zorla da olsa kontrol etmemiz gerekiyor" deniliyordu.

Bu rapor uyarınca ve özelliklede 1980'den başlayarak, kapsamlı bir aile planlaması çalışmalarına devletin öncülüğünde gidilmişti.

Başka işi gücü kalmamış gibi dönemin Genel Kurmay Başkanı Kenan Evren bile, CIA projesini millete çok iyi bir uygulamaymış gibi miting meydanlarından anlatıyordu.

Hedef, Türk milletinin nüfus artışını önlemekti.

O günlerden bugüne doğru baktığımızda, bu planın tam anlamıyla başarılı olduğu anlaşılıyor.

Ülkemizde doğurganlık hızı nüfusun kendini yenilemesi için gerekli olan 2,1'in altına düşmüş olan il sayısı 2014'te 52 iken, bugün 71'e ulaşmış durumda.

Türkiye nüfusunun %88'i artık nüfusu yenilenemeyen bir şehirde yaşıyor.

İlk evlilik yaşı erkeklerde 28.3'e, kadınlarda ise 25.8'e yükselmiş durumda.

Gençlerimiz geç evleniyor veya geç çocuk sahibi oluyor.

Ortalama anne olma yaşı 29 ila 35'lere yükselmiş durumda.

Ülkemizde yıllık nüfus artış hızı 2021 yılında binde 12,7 iken, 2022 yılında bu oran binde 7,1'e ve son olarak 2024 yılında binde 3,4'e gerilemiş durumda.

Toplam nüfus ile ilgili tüm bu projeksiyonlar incelendiğinde, TÜİK'in düşük ihtimalli senaryosuna göre 2100 yılında nüfusumuzun 54 milyona; BM'nin düşük ihtimalli senaryosuna göre 38 milyona, çok düşük ihtimalli senaryoya göre ise 25 milyona kadar azalacağı öngörülüyor!

Bu mevzunun tam manasıyla bir Milli Güvenlik konusu olduğunu idrak etmek için başkaca hangi ayrıntılara ve istatistiklere ihtiyaç vardır.

Önümüzdeki 5 yıl içinde nüfus artış hızımız bu şekilde düşmeye devam ettiği takdirde, ilkokulda okuyan öğrenci sayısında yaklaşık 900 bin azalma öngörülüyor.

Evlenen çiftlerin sayısı 2023 yılında 567 bin 11 iken, 2024 yılında 568 bin 395 oldu.

Bin nüfus başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı ise 2024 yılında binde 6,65 olarak gerçekleşti.

Boşanan çiftlerin sayısı 2023 yılında 173 bin 342 iken, 2024 yılında 187 bin 343 oldu.

Bin nüfus başına düşen boşanma sayısını ifade eden kaba boşanma hızı 2024 yılında binde 2,19 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de nüfusun 66 milyon olarak ölçüldüğü 2001 yılında toplam evlilik sayısı 544 bin 322 olarak ölçülürken, nüfusun 68 milyon olduğu 2004'te 615 bin 357, bu rakam nüfusun 77 milyon olduğu 2014 yılında 599 bin 704, 86 milyon olduğu 2024 yılında ise, 568 bin 395 seviyelerine kadar düşüyor.

Peki, asıl dikkatlerden kaçan veya stratejik olarak kaçırılan gerçeği ben haber vermiş olayım.

Yukarıda tüm ayrıntılarıyla aktarılan bu ürkütücü tablonun gerçekleşmesi için ekonomik refah olarak tabir edilen ve halkın gelir seviyesinin olabildiğince düşürülmesi gerekiyordu.

Sizce 2002 yılından bu tarafa uygulanan ekonomi politikalarıyla, söz konusu bu küresel projenin değirmenine su taşınmıyor mu?

Mehmet Şimşek sırf bu proje için gönderildi dense, buna kim karşı çıkabilir!?

Asgari ücretliye 22 bin lira, emeklilere ise 16.800 lira maaşın reva görülmesi, sırf bu iş için değilse ne içindir?

Türk milletinin fakirleştirilerek etrafında olan bitenlerin tamamına kayıtsız kalmasının sağlanması, Amerikan projesine hizmet ve destek değil de nedir?

Evine bir ekmek götürebilmenin hesabını yapan büyük kitlelerin, Türkiye'nin bir bölgesinde Federasyon kurulsa umurunda olur mu?

Milli bir refleksi kalır mı?

Siz hangi Türkiye 100 yılından bahsediyorsunuz?

Siz hangi aile yılından dem vuruyorsunuz?

Hangi emekli yılından haber veriyorsunuz?

Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz?

Sürekli şikâyet ettiğiniz eskilerde bu millet, çok daha fazla kazanç elde ediyordu.

1969 yılında bir asgari ücretli 33 çeyrek altın alıyordu.

Şimdi ise 2.5 çeyrek altın.

Dünyanın en büyük yolsuzluğu ve yüksek enflasyonu bizim ülkemizde!

Dünyanın en yüksek faizini uygulayan sondan 2. Ülkeyiz.

Doğasıyla, yeraltı ve yer üstü zengin kaynakları Türkiye ve bu aziz Türk milleti, nasıl bu kadar perişan halde olabilir?

Bütün küresel hesaplar tutmuştur ey millet!

Ama bunun faturası sana kesildiği gibi, maalesef vebali de senin boynunadır!

Niye olduğunu otur ve düşün.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Hacı Gaydan / diğer yazıları
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
Özgür Özel yeniden Genel Başkan
Geçerli oyların tamamını aldı
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de can kaybı 65 bin 283'e çıktı
CHP'de kongre günü
Özel'den Erdoğan'a Trump çıkışı
Erdoğan ABD'ye gitti
Özel'in Trump iddialarına cevap verdi
Kütahya gece yarısı 4.2 ile sallandı
Avrupa'da 'siber saldırı' krizi
Havalimanları felç oldu
Çok sayıda ev yandı
Alanya'daki orman yangınları kısmen kontrol altında
Trabzon’da kazanan yok
Trabzonspor ile Gaziantep FK berabere kaldı
Canları pahasına zulme direniyorlar
Gazze'de 900 bin kişi yerini terk etmedi
ABD Suriyelilere 'artık dönün' dedi
Türkiye ne yapacak?
Afganistan'daki yeni yönetim çıkmazda
Trump, Begram Hava Üssü konusunda ısrarlı
Alanya'da meyve bahçeleri yandı
Antalya ve Muğla'daki orman yangınları kontrol altına alınamıyor
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
Özgür Özel yeniden Genel Başkan
Geçerli oyların tamamını aldı
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de can kaybı 65 bin 283'e çıktı
CHP'de kongre günü
Özel'den Erdoğan'a Trump çıkışı
Erdoğan ABD'ye gitti
Özel'in Trump iddialarına cevap verdi
Kütahya gece yarısı 4.2 ile sallandı
Avrupa'da 'siber saldırı' krizi
Havalimanları felç oldu
Çok sayıda ev yandı
Alanya'daki orman yangınları kısmen kontrol altında
Trabzon’da kazanan yok
Trabzonspor ile Gaziantep FK berabere kaldı
Canları pahasına zulme direniyorlar
Gazze'de 900 bin kişi yerini terk etmedi
ABD Suriyelilere 'artık dönün' dedi
Türkiye ne yapacak?
Afganistan'daki yeni yönetim çıkmazda
Trump, Begram Hava Üssü konusunda ısrarlı
Alanya'da meyve bahçeleri yandı
Antalya ve Muğla'daki orman yangınları kontrol altına alınamıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.