logo
10 TEMMUZ 2025

Scolari temkinli konuştu

07.06.2008 00:00:00
2008 Avrupa Futbol Şampiyanası'nda Türkiye ile gruptaki ilk maçı oynayacak olan Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Scolari, Türkiye'nin futbolunun kendilerini çok etkilediğini ve maçtan en az beraberlik almaları gerektiğini söyledi.

 

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile gruptaki ilk maçına çıkacak olan Portekiz'in Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, bütün oyuncularına teşekkür etti. 

Scolari, maçın yapılacağı Stade De Geneve'de düzenlediği basın toplantısında, tüm Portekizliler'e seslenerek, ''Tıpkı 2000 yılında olduğu gibi kenetlenme zamanıdır'' dedi. 

Scolari, Portekiz için başarının en azından bir beraberlik olduğunu belirterek ''Benim bütün oyuncularım ve ben, Fatih Terim'e büyük saygı duyuyoruz. Özellikle onunla çalışan oyuncularım kendisine hayranlık duyuyorlar. Böylesine dünyada hayranlık ve saygı kazanmış bir teknik adamın  oyuncuları da başarılı olur. Ama bizim hedefimiz yarın kazanmak. En azından bir beraberlik olacak. Bu şampiyonada Cristiano Ronaldo'ya hem insan olarak, hem de futbolcu olarak çok güveniyorum. Ronaldo zorluklarla başa çıkabilecek bir futbolcudur. Spekülasyonların da performansını etkileyeceğini sanmıyorum'' diye konuştu.

 İDEAL KADRO OLACAK, SÜRPRİZ YOKTürkiye maçında sahaya çıkacak 11'le ilgili kafasında hiçbir şüphe olmadığını ifade eden Brezilyalı teknik adam, ilk 11'de sürpriz bir futbolcuya yer vermediğini söyledi.

2002 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın başında olduğunu ve Türkiye ile oynadıkları 2 maçı da kazanmalarına rağmen Türkiye'nin futbolunun kendisini çok etkilediğini vurgulayan Scolari, ''Türkiye, Güney Amerika futboluna yakın futbol oynuyor. Biz Portekiz olarak kaliteli futbolculardan kurulu iyi futbol oynayan bir ekibiz ama karşımızdaki Türkiye de iyi futbol oynayan kaliteli bir takım. Yarınki  maçta işimizin kolay olmayacağını biliyoruz. Zeminin ıslak olması Portekiz'in de, Türkiye'nin de işini zorlaştırır. Çünkü iki takımın futbolu da birbirine yakın. Bu kadar iyi oyunculardan kurulu bir takımla  elenirsek, uçağa binip Portekiz'e döneriz. Ama arkamızdan çok şeyler söylenir. Hem benim için, hemde tüm Portekizliler için büyük hayal kırıklığı olur. Ben de ekibim de kendimize ve Portekizliler'e hayal kırıklığı yaşatmak istemiyoruz'' dedi.

 BANA KALIRSA FİNAL OYNARIZBaşarılı teknik adam, 4-3-3 sistemiyle oynamalarının sadece kendilerine başarı getirmediğini, Türkiye'nin de bu sistemle dünya üçüncüsü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 4-3-3 sistemiyle başarıyı yakaladığını belirten Scolari, ''Çünkü o zaman Türkiye'nin çok fazla bir sorumluluğu yoktu. Bütün yük benim başında olduğum Brezilya'nın omuzlarındaydı. Türkiye, bütün maçlarını daha rahat oynadı. Yarın da yükün yüzde 75'i Portekiz'in üstünde olacak. Daha rahat olacağı için Türkiye'den çok daha fazla performans beklenebilir'' diye konuştu.

Scolari, İngiltere'nin Chelsea kulübünün kendisiyle ilgilendiği yönündeki soruya, ''Ben burada Portekiz Milli Takımı için mücadelemi sürdüreceğim. Nereye kadar gideceğimi bilmiyorum. Bana kalırsa final  oynarız. Ancak şampiyonadan sonra kalacak mıyım, gidecek miyim sorusuna yanıt verebilirim. Ayrıca bu benim sorunum. Kimseyi ilgilendirmez. Ben burada şampiyona için bulunuyorum. Şampiyona sonrasında ailemle de konuşarak kararımı veririm'' yanıtını verdi.

HAKEMLERDEN MEMNUNScolari, Türkiye ile yapacakları maçın hakemiyle ilgili değerlendirmesinde, UEFA'nın şampiyonada en iyi hakemlerini görevlendirdiğini ifade ederek, ''Nasıl ki Avrupa'nın en iyi 16 takımı seçilerek bu şampiyonaya geldiyse, en iyi hakemleri de bu turnuva için görevlendirildi. Benim UEFA'dan bir isteğim var. Collina ile konuştum. 45 yaşında olmasına rağmen çok iyi durumda olduğunu gördüm. UEFA yaşam süresinin uzadığını dikkate alarak, fiziksel olarak iyi durumda olan hakemlerin 50-55 yaşlarına kadar görev yapmasına izin vermeli'' diye konuştu.

Cristiano Ronaldo'nun İngiltere'nin en iyi futbolcusu olduğu yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, ''Sadece İngiltere için değil, dünyanın en iyi oyuncusu. Avrupa Şampiyonası'nı kazanan takımın da en iyi oyuncu olmasını bekliyorum. Ondan beklentim durumunu devam ettirsin yeter'' dedi.

Öte yandan bugün oynanacak Türkiye maçının son provasını karşılaşmanın yapılacağı statta gerçekleştiren Portekiz Milli Takımı oyuncularının oldukça neşeli olduğu gözlendi. Ronaldo, antrenmandan takım arkadaşlarından önce çıkarken, yaptığı hareketlerle de idmanı izleyen basın mensuplarının ilgi odağı oldu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
CHP avukatları istedi
Kurultayın iptali davası ertelendi
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere de görevinden uzaklaştırıldı
Ev hapsi ve adli kontrol kararı verilmişti
Beştepe'de açılım buluşması
Erdoğan Bahçeli'yi kabul etti
12 askerimiz nasıl şehit oldu?
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Bu vahşete kim dur diyecek?
Gazze'ye son 24 saatte 180 hava saldırısı
Vadedilmiş topraklar yalanı tescillendi
BOP'un dayanağı yapmışlardı
Yoğun bakımdaydı
Murat Çalık anjiyoya alındı
Şile Belediyesine operasyon
Belediye Başkanı gözaltına alındı
'Sandıktan korkuyorlar'
Özel Sancaktepe'de konuştu
Suriye'de kirli ittifak
Şara, Abdi ve ABD'nin Suriye Temsilcisi Barrack ile bir araya geldi
'PKK/YPG değerli bir ortak'
'Soğanın kabuklarını soyar gibi yavaş yavaş..'
Fahrettin Altun'un yerine Burhanettin Duran atandı
İletişim Başkanlığı'nda değişim
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
Özgür Özel'e cevap verdi
Trump çıldırdı
Moskova ve Pekin'i bombalama tehdidi
Dünyada 18. sıradayız
İşte Türkiye'nin nüfus gerçekleri
CHP avukatları istedi
Kurultayın iptali davası ertelendi
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere de görevinden uzaklaştırıldı
Ev hapsi ve adli kontrol kararı verilmişti
Beştepe'de açılım buluşması
Erdoğan Bahçeli'yi kabul etti
12 askerimiz nasıl şehit oldu?
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Bu vahşete kim dur diyecek?
Gazze'ye son 24 saatte 180 hava saldırısı
Vadedilmiş topraklar yalanı tescillendi
BOP'un dayanağı yapmışlardı
Yoğun bakımdaydı
Murat Çalık anjiyoya alındı
Şile Belediyesine operasyon
Belediye Başkanı gözaltına alındı
'Sandıktan korkuyorlar'
Özel Sancaktepe'de konuştu
Suriye'de kirli ittifak
Şara, Abdi ve ABD'nin Suriye Temsilcisi Barrack ile bir araya geldi
'PKK/YPG değerli bir ortak'
'Soğanın kabuklarını soyar gibi yavaş yavaş..'
Fahrettin Altun'un yerine Burhanettin Duran atandı
İletişim Başkanlığı'nda değişim
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
Özgür Özel'e cevap verdi
Trump çıldırdı
Moskova ve Pekin'i bombalama tehdidi
Dünyada 18. sıradayız
İşte Türkiye'nin nüfus gerçekleri
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.