Canlı kalkan ve canlı kurban?
Lizbon'da dananın kuyruğu koptu. Türkiye "canlı kalkan" oldu.ABD'nin BOP kapsamındaki Füze Kalkanı Projesi, "NATO Projesi"ne dönüştürüldü.Türkiye'ye yutturuldu.Türkiye'nin kimi "kuş beyinli" aydınları, medyacıları ve siyasetçileri çifte telli oynuyorlar.Yandaş medya, Türkiye'nin başına geçirilen Lizbon çuvalını, önceden pişirilmiş "masaüstü manşetler"iyle kutsadı:"Büyük uzlaşma""Türkiye almak istediklerini aldı""Füze kalkanı tamam; Türkiye istediğini aldı""NATO konsepti değişti""Ankara'nın şartlarına evet""Füze kalkanına Türkiye rotüşü"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Metinler bizim için yetersiz" şeklinde sitemkâr çıkış yapsa da; yeşil ve kırmızı yandaş medyaya göre, AB işi bile NATO ekseninde kazığa bağlandı? Yazık!Bu başdönmüşlük, Türkiye'nin zihin ve ruh dünyasının ne derece iğdiş edildiğinin göstergesi olması bakımından manidardır.
***İpler yine p.ştun elinde olacak
Amerika'nın füze kalkanını Cumhurbaşkanı Gül, kucakladı.AKP hükümet ise bir adım geride durdu.Çünkü hem önümüzde seçim var, hem de AKP hükümetinin, halkımız nezdinde Amerika ile olan BOP ortaklığı sicili bozuk.Füze kalkanının milletimize yutturmak hususunda, toplum mühendisleri derslerine iyi çalışmışlar. Füze kalkanı, Amerika'nın komutasında olacak. Konu Lizbon'da ele alınmamış; "teknik ayrıntı"ymış bu!Sanki 20'yi aşkın Amerikan üssünde komuta Türkiye'nin elindeymiş gibi, "Füze kalkanında komuta elimizde olacak" diye şişindi Ankara!Milletimizin gazını almak için?Ankara'nın ağzına ise bal çalınmış:- Tehdit olarak İran'ın adı konmamış.- Proje, Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkeleri korumaya alıyormuş.- "Mali külfet ve risk paylaşımı" konusunda denge sağlanmasına yönelik vurguyla, Ankara'nın beklentisi karşılanmış.Sonuç; ABD, Irak işgalinde BM'yi kullandığı gibi, BOP eksenli füze kalkanı projesinde NATO'yu kullandı. İşi bitirdi.Türkiye "canlı kurban" oldu, "kapı komşusu durumundaki adı anılmayan ABD düşmanı devletler"e karşı "canlı kalkan" yapıldı; ipler ise yine p.ştun elinde!
***NATO, kanarya severler derneği olmuş!
Yeni konseptte "NATO hiçbir ülkeyi düşmanı olarak algılamaz" deniyormuş? Ankara'dakiler buna kanmışlar. Yani NATO, Küresel Kanarya Severler Derneği gibi bir şey olmuş!Dolayısıyla füze kalkanı projesi de, bölgemizdeki kanaryaları korumaya yönelik kullanılacakmış!Şu siyasi basirete şapka çıkartılmaz mı?!Yazık, Türkiye'ye yazık, Türk milletinin asaletine yazık?
***Bu kafayla tarih, daha çok tekerrür eder
Türkiye feleğin çemberinden geçti. Lakin hala akıllanmadı.Kıbrıs Barış Harekatı süercinde, ABD-NATO amborgasunu hatırlayın?ABD, Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiği 93-559 sayılı kanunla, Kıbrıs Barış Harekat'ına girişen Türkiye'ye silah ambargosu uyguladı. NATO içinde müttefik durumunda bulunan iki devletten birinin diğerine silah ambargosu tatbik etmesi, tarihte eşine rastlanmayan bir gariplik örneği olmuştur.Ambargo tatbik edildiği tarihte, Türkiye'ye sevkedilmesi gereken 200 milyon dolarlık askeri malzeme vardı. Amerika'nın silah ambargosuna Türkiye'nin cevabı ise, 13 Şubat 1975'de Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin kuruluşu olmuştur.Türkiye, 17 Haziran 1975 günü Amerikaya verdiği bir nota ile, Türkiye'deki 20 kadar Amerikan üssünün statüsü hakkında Türkiye ile 30 gün içinde müzakereye girmediği takdirde, "yeni bir durum"un doğacağını bildirdi.24 Temmuz 1975'te Temsilciler Meclisi, ambargonun kaldırılmasını 206 oya karşı 223 oyla reddetti.Ertesi günü, yani 25 Temmuz 1975'te Türk hükümeti, Amerikaya verdiği bir nota ile, 3 Temmuz 1969 tarihli Türk Amerikan Savunma İşbirliği Anlaşmasını (Defense Cooperation Agreement-DCA), 26 Temmuz 1975 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırdığını ve Türkiye'deki bütün Amerikan üs ve tesislerinin bu tarihten itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinin "kontrol ve gözetimi" altına gireceğini bildirdi. Ve Türkiye bu üs ve tesisleri kontrol ve gözetimi altına aldı.3 cente muhtaç olduğu günlerde Türkiye'nin çok daha asil siyaseti, asil duruşu vardı!Kızını dönmeyen, dizini döver derler hani? Sandıkta, Amerika'ya bağlı ve bağımlı partisini dövmeyen, sandıktan sonra dizini döver!Milletimiz, ya dizini dövecek, yahut Amerikan sopası ve füze kalkanıyla bölgemizdeki Müslümanları döndürten partilere sandıkta ders verecek!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
- Kongrelerden milli devlete bir iman mücadelesi / 25.07.2019
- İnsan bu kadar da ucuz değil! / 23.07.2019
- Amerika da Haydar Hoca'ya mahkûm / 22.07.2019
- İşsizliğin çok daha ağır faturaları var / 20.07.2019
- Sosyal patlamalara gebe kronik işsizlik / 17.07.2019
- Türkiye “hard currency”ye muhtaç değil / 13.07.2019
- İşçinin emeği ve sendikaların vebali / 11.07.2019
- Para, faiz ve MB Başkanı / 10.07.2019
- Çin’de-Maçin’de değil, kurtuluş içimizde / 08.07.2019
- Türkiye yeni çağa ayak uydurmalı / 07.07.2019
- İnsan bu kadar da ucuz değil! / 23.07.2019
- Amerika da Haydar Hoca'ya mahkûm / 22.07.2019
- İşsizliğin çok daha ağır faturaları var / 20.07.2019
- Sosyal patlamalara gebe kronik işsizlik / 17.07.2019
- Türkiye “hard currency”ye muhtaç değil / 13.07.2019
- İşçinin emeği ve sendikaların vebali / 11.07.2019
- Para, faiz ve MB Başkanı / 10.07.2019
- Çin’de-Maçin’de değil, kurtuluş içimizde / 08.07.2019
- Türkiye yeni çağa ayak uydurmalı / 07.07.2019
































































































