logo
02 ŞUBAT 2026

Fantastik hikaye gibi bir ülke

05.04.2019 00:00:00
Gerçekten merak ediyorum. Başka bir ülkede yaşayabilir miydik? Bu kadar renkli, bu kadar ilginç bir ülke nerede var? Örneğin birçok ülkede seçimler olur, sonucu belli olur, kim seçildiyse görevinin başına geçer, seçilemeyen onu tebrik eder ve konu kapanır. 
Bizde öyle mi? 
Ekrem İmamoğlu YSK'nın kesin olmayan sonucuna göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Anıtkabir'i ziyaret etti. Anı defterini imzaladı. Sosyal medya hesaplarında isminin altına İBB Başkanı diye yazdı. 
Gelin görün ki İstanbul'da sokaklara çıkıyoruz. Binali Yıldırım'ın afişleri. Teşekkürler İstanbul. E onlar da haklı. Bu kadar afiş yaptırmışlar, masraf etmişler, boşa mı gitsin? Fakat o da ne? Telefonuma gelen bir mesaj. 
Aynen aktarıyorum:
"Miraç kandilinizi tebrik eder, bu mübarek gecenin ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur getirmesini niyaz ederim. Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı."
Hadi buyurun buradan yakın. Belediye başkanlarımız üç oldu. E biz niye seçim yaptık? Herkes kendini başkan mı ilan edecek derken sosyal medyada biraz dolaşayım dedim. Bir de ne göreyim? Bu tartışmalar artık canına tak eden ve biraz ironi yapmak isteyen birçok vatandaş sosyal medya hesaplarında isimlerinin altına 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' yazmaya başlamışlar. Yani sizin anlayacağınız şu an belki de binlerce belediye başkanımız var. Böyle bir şeyi dünyanın başka hangi ülkesinde görebilirsiniz? Söyleyin bana. 
Fantastik hikayeler bununla da bitmiyor. Bir de vatandaşların hikayeleri var. Özellikle sosyal medya paylaşımlarında. Örnek mi: 
"Ah! Filistin'i düşünüp düşünüp ağlayasım geliyor." (Seçimi kaybedersek Filistin'i kaybederiz ya) İslam İşbirliği Teşkilatı'nda kararlar alınırken de Filistin'i düşünüyor muydunuz acaba? O zaman da 'ah!' çekiyor muydunuz?
"Çok yakında başörtülü bacılarımız sokağa çıkamadıklarında ceza vermeyi görürsünüz siz!" (CHP'li belediye başkanı dinsiz(!)dir ve başörtülülerin sokaklarda gezmesine izin vermez ya). 
"Artık belediye tesislerinde sabaha kadar içip, dansöz oynatabileceğiz."
Bu tarz paylaşımlar gerçekten fantastik ama bir video görüntüsü beni bir anne olarak çok üzdü. Küçük bir çocuk ağlaması. Ama canhıraş bir ağlama. Yanında annesi diyor ki: "Ağlama evladım. Teröristler oylarımızı çaldı. Sen şimdi Fetih suresi oku. Allah oylarımızı teröristlerden geri alsın." Bu nasıl bir mantıktır? Nasıl bir çocuk yetiştirmektir? Küçücük çocukların beyinlerini nasıl yıkamaktır? Nasıl bir Allah inancıdır? Daha küçücük yaştan insanımızı nasıl kutuplaştırmaktır? 
Bakın, burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Atatürk Türkiye'sidir. Demokratik, laik bir ülkedir. Öncelikle devlet seçimleri adilane bir şekilde gerçekleştirmek ve sonuçları ilan etmekle mükelleftir. Her siyasi parti ve mensupları ve seçmen de bu sonuçlara saygı göstermek zorundadır. Ayrıca bu ülkedeki insanları ocu, bucu diye ayırmaya çalışmaktan vazgeçilmelidir. Yeter artık! Bu ülkede sağcı da Müslümandır, solcu da Müslümandır. Sağcının da solcunun da, Alevinin de Sünninin de anası, bacısı başörtülüdür. Kimi namaz kılar, kimi kılmaz, kimi içer, kimi içmez. Ama hepsi bu vatanın evladıdır. Hepsi aynı gemidedir. Fantastik hikaye arayan gitsin 'Harry Potter' filmi izlesin, ya da yakında son sezonu başlayacak 'Game of Thrones' falan izlesin. 
Artık ayaklarımız yere basmalı, realist hikayelere dönmeliyiz. Dolar şimdiden yükseliş eğilimine girdi. Elektriğe yüzde 37 zam oldu bile. Bu daha başlangıç. Seçim öncesi bekletilen zamlar bir bir açıklanmaya başladığında ne yapacağız? Cep delik, cepken delik. Tanzim satışlar da toplandı. Her şey ateş pahası. Acilen ekonomiye odaklanılması ve bu seçim gündeminden çıkılması lazım. Yoksa sağcı da solcu da, başörtülü de başı açık da hep beraber batacağız...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Asude Havuzlu / diğer yazıları
Alaşehir Kongresi
Kolajen eksikliği ciddi sağlık sorunlarına neden olur
Hangi gıdalarda kolajen bulunur?
Icardi, Gheorghe Hagi'nin rekorunu yakaladı
İbradı: Geleneksel tarım modern sorunlarla karşı karşıya
Yağmur sularının değerlendirilmesi
Kuraklığa karşı sürdürülebilir bir yaklaşım
Sinop’un İç Anadolu’ya açılan kapısı: Saraydüzü
Cimbom doludizgin
Galatasaray sahasında Kayserispor'u farklı yendi
Antalya'dan sonra Burdur'da da feci kaza: 7 kişi hayatını kaybetti
Erciyes'e sömestir bereketi
Rekor sayıda turist ziyaret etti
Kahramanmaraş'ta asırlık evler hâlâ ayakta
Depremlere de yıllara da meydan okuyorlar
Dev kayalar yola düştü
Araçlar ezilmekten son anda kurtuldu
CHP lideri Özel'den ilginç çıkış
"CHP 47 yıldır ikinci parti"
Tatil cennetinde korku dolu anlar
Rüzgar tekneleri kıyıya savurdu!
Beklenen yağış başladı
Edirne beyaz gelinliğini giydi
BTP İstanbul sahada
Ümraniye ve Bakırköy'de yoğun çalışma
Alaşehir Kongresi
Kolajen eksikliği ciddi sağlık sorunlarına neden olur
Hangi gıdalarda kolajen bulunur?
Icardi, Gheorghe Hagi'nin rekorunu yakaladı
İbradı: Geleneksel tarım modern sorunlarla karşı karşıya
Yağmur sularının değerlendirilmesi
Kuraklığa karşı sürdürülebilir bir yaklaşım
Sinop’un İç Anadolu’ya açılan kapısı: Saraydüzü
Cimbom doludizgin
Galatasaray sahasında Kayserispor'u farklı yendi
Antalya'dan sonra Burdur'da da feci kaza: 7 kişi hayatını kaybetti
Erciyes'e sömestir bereketi
Rekor sayıda turist ziyaret etti
Kahramanmaraş'ta asırlık evler hâlâ ayakta
Depremlere de yıllara da meydan okuyorlar
Dev kayalar yola düştü
Araçlar ezilmekten son anda kurtuldu
CHP lideri Özel'den ilginç çıkış
"CHP 47 yıldır ikinci parti"
Tatil cennetinde korku dolu anlar
Rüzgar tekneleri kıyıya savurdu!
Beklenen yağış başladı
Edirne beyaz gelinliğini giydi
BTP İstanbul sahada
Ümraniye ve Bakırköy'de yoğun çalışma
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.