logo
15 HAZİRAN 2025

Terörsüz bir Türkiye mümkün

20.08.2016 00:00:00
Ülkemiz üzerinde hesabı olan dış güçler, 15 Temmuz darbe girişimiyle menfur emellerine ulaşamayınca, hiç beklemedikleri bir millet kalkanıyla karşılaşınca, bu sefer yeniden terör kartını devreye soktular. Darbe girişiminden sonra terör olaylarında ciddi bir artış var ve sadece önceki gün Elazığ, Van ve Bitlis'teki bombalı saldırılarda onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.
Terör örgütlerinin ?FETÖ, PKK, IŞİD fark etmez- hepsinin ortak noktaları ve ortak amaçları var.
Ortak noktaları hepsinin iyi organize olmaları ve geniş imkanlara sahip olmaları? Basit ve lokal bir terör örgütünün bu derece güçlenebilmesi, dünya çapında bu düzeyde, geniş imkanlarla organize olabilmesi mümkün değildir. O halde bunların en önemli ortak noktası hepsinin arkasında küresel bir desteğin olmasıdır. Ve dikkat edin, dünyanın birçok yerinde faaliyet yürütseler de hepsinin odaklandığı bölge Ortadoğu coğrafyasıdır.
Ne hikmetse bu örgütlerin hiçbirisinin İsrail ya da ABD ile bir sorunu da yoktur.
İşin ilginç tarafı birbirleriyle de sorunları yoktur. Görüntüde bir takım mücadeleler varmış gibi gözükse de, sonrasında bunun bir devir teslimle sonuçlandığını görürüz.
Terör örgütlerini özellikle de Türkiye'deki amaçları açısından değerlendirirsek, hepsinin ortak noktasının, korku ve güvensizlik oluşturmak, iç çatışmaları körüklemek, devlet kurumlarını yıpratmak, eylemlerde sadece kamu görevlilerini değil, sivilleri de hedef almak, Türkiye'nin terör gündemini boş bırakmamak olduğunu görürsünüz.
FETÖ darbe girişimi sırasında diğer terör örgütlerinin hiçbir eylem yapmaması, darbe girişimi başarısız olduktan sonra sıra bizde mantığıyla hareket etmeleri, bu örgütlerin arkasındaki asıl faillerin aynı olduğunu ve bunların eylemlerini koordine ettiğini göstermektedir.
Bu gerçekleri ifade ettikten sonra Türkiye, bugün ciddi manada tehdit aldığı bu terörle nasıl mücadele edecek, dilerseniz bu konuya değinelim. Öncelikle şu tespiti yapmalıyız; terörün özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyasını hedef almasının arkasında bölge üzerinde nihai hedefi olan Büyük İsrail Devleti Projesi planlayıcıları vardır.
Bu direkt ABD'dir diyemezsiniz ama ABD'yi kullanmaktadır, direkt AB diyemezsiniz ama AB ülkelerini terörü ve her türlü baskıyı da devreye sokarak kullanmaktadır.
Bu arada, İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da yaşanan terör eylemlerinin, bu ülkeleri Ortadoğu politikasında Büyük İsrail projesi lehine daha aktif konuma sokmak için olduğunun altını çizmemiz lazım.
Şimdi kendimize soralım, bu çapta bir terör organizasyonuyla bildik terörle mücadele yöntemleriyle mücadele edilebilir mi? Sadece terörün son noktalarıyla, tetikçileriyle mücadele, asıl faillere odaklanmama ülkemizdeki ve bölgemizdeki terörü sonlandırır mı? Elbette ki hayır... Dünyada terörü körükleyenler, aynı zamanda parayı bir sömürü aracı olarak kullananlar, ülkelerin kaynaklarına çöreklenenler, milli devletleri yok edip, küreselleşme ve kapitalizmle ülkelerin ve milletlerin boynuna esaret zincirini geçiren iradeler?
O halde terörle gerçek manada başa çıkabilmek için, Prof. Dr. Haydar Baş'ın ısrarla altını çizdiği gibi başta ekonomik olmak üzere her sahada mücadele gerekmektedir. Sadece askeri yöntemler terörü asla bitirmez.
Terörün amacı iç çatışma çıkartmaysa, milleti birbirine kırdırtmaksa, güvensizlik ve korku oluşturmaksa, o halde yapılması gereken bellidir; birlik ve beraberliği pekiştirecek, ayrılıkları ortadan kaldıracak, güveni yeniden tesis edecek bir projeyi devreye koymaktır.
İşte bu projenin adı Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet-Milli Devlet tezidir. Bu model ve bu tez, emek ve üretimin karşılığı milli paramızı devreye koymakla bizi, üzerimize menfur hesabı olanlara muhtaç olmaktan kurtarmaktadır.
MEM, sosyal devlet projeleriyle, gelir adaletini sağlamakta, işsizliği çözmekte, milletin devletine olan saygısını, sevgisini ve güvenini yeniden tesis etmekte, birlik ve beraberliği temin etmektedir. Bu durum terörün bütün amaçlarını ve beslendiği kaynakları devre dışı bırakmaktadır.
Madenlerini millileştiren, senyoraj gelirini kullanan, halkının güvenini tam kazanmış olan bir devlet güçlü bir devlettir. Bu devletin ordusu da, polisi de, istihbaratı da güçlüdür, millidir, milletine hizmet için vardır. Böyle bir devlet ve kenetlenmiş millet, bırakın terör örgütlerinin ülkemizde eylem yapmasına, terörün sınırımızdan içeri girmesine, burnunu sokmasına dahi müsaade etmez.
Rusya'nın Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduğu "Milli Paralarla Ticaret" teklifi Prof. Dr. Haydar Baş'a ait bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi de bizi başta Rusya ve dünya ekonomisine yön veren BRICS ülkeleri olmak üzere tüm dost ülkelerle ilişkilerimizi olması gerektiği noktaya taşıyacaktır.
Ama şu bir gerçek ki bütün bu çözümlerin hayat bulması, bu çözümleri ortaya koyan Prof. Dr. Haydar Baş'ı baş tacı etmekle, onu dikkate almakla mümkün olacaktır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Murat Çabas / diğer yazıları
45 milyon dolarlık geçit töreni
Trump'ın doğum günü ve ordunun 250. yılı
Demir Kubbe delindi
İran'dan İsrail'e füzeli cevap
Bingöl'de deprem
Merkez üssü Genç ilçesi
İsrail’e uyku yok
İran'dan İsrail'e füze ve İHA ile saldırı
İngiltere'den katil İsrail'e savaş uçağı desteği
Başbakan Starmer açıkladı
İsrail'in İran saldırısını konuştular
Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme
İran'da Gadir-i Hum Bayramı
Kutlamalarda İsrail ve ABD'ye öfke yağdı
'İsrail bölgenin istikrarı ve güvenliği için en büyük tehdit'
Erdoğan Selman ile görüştü
Narin Güran cinayetinde 15 sanık için gerekçeli karar
Suçları tek tek sıralandı
İşte nedeni
İBB'nin taksi plakalarına ilgi düşük kaldı
Ferdi Zeyrek'in ölümüyle ilgili soruşturmada yeni gelişme
3 şüpheli tutuklandı
90 şehit daha
Gazze'de soykırım sürüyor
'Müzakere anlamsız hale geldi'
İran'dan ABD ile nükleer müzakere açıklaması
Çin ve Rusya nerede duruyor?
İran'ın dostu yok mu?
İşte vize gerçekleri
Avrupa ülkeleri Türklere vizede tenkisata gitti
45 milyon dolarlık geçit töreni
Trump'ın doğum günü ve ordunun 250. yılı
Demir Kubbe delindi
İran'dan İsrail'e füzeli cevap
Bingöl'de deprem
Merkez üssü Genç ilçesi
İsrail’e uyku yok
İran'dan İsrail'e füze ve İHA ile saldırı
İngiltere'den katil İsrail'e savaş uçağı desteği
Başbakan Starmer açıkladı
İsrail'in İran saldırısını konuştular
Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme
İran'da Gadir-i Hum Bayramı
Kutlamalarda İsrail ve ABD'ye öfke yağdı
'İsrail bölgenin istikrarı ve güvenliği için en büyük tehdit'
Erdoğan Selman ile görüştü
Narin Güran cinayetinde 15 sanık için gerekçeli karar
Suçları tek tek sıralandı
İşte nedeni
İBB'nin taksi plakalarına ilgi düşük kaldı
Ferdi Zeyrek'in ölümüyle ilgili soruşturmada yeni gelişme
3 şüpheli tutuklandı
90 şehit daha
Gazze'de soykırım sürüyor
'Müzakere anlamsız hale geldi'
İran'dan ABD ile nükleer müzakere açıklaması
Çin ve Rusya nerede duruyor?
İran'ın dostu yok mu?
İşte vize gerçekleri
Avrupa ülkeleri Türklere vizede tenkisata gitti
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.